Hogy válasszak ki olyan munkaerőt, aki nem megy el a
BIG4-hez?
Semmi közöm a könyveléshez, a BIG4-hoz meg Budapesthez, de ha jól értelmezem, ez a felállás:
-van két munkahely
-a körülmények egyeznek
-a munkaidő egyezik
-a munkakör egyezik
-a bér ~feleannyi az egyik helyen, mint a másikon
Így bizony én is dobbantanék abban a másodpercben, hogy megvan a tapasztalat, amit beleírhatok az önéletrajzomba, amennyiben az általad említett cég nem hajlandó pályakezdőt alkalmazni. A megoldás értelemszerűen a béremelés, alternatív esetben ugyanezért a bérért cserébe 8(?) órás munkaidő helyett mondjuk 6 (vagy 5 helyett 4 napos munkahét). Vagy bármi, ami miatt megérné bárkinek is hosszabb távon maradnia és nem a riválist választania, ha teheti.
2017. aug. 26. 18:45
Meglepő, hogy az emberek nem a Pötsch Bt.-nél akarják leélni az életüket, minimálbérre bejelentve, azt is félig feketén :D Én teljesen megértem, hogy tovább állnak, a BIG4-nál dolgozni megtiszteltetés és jól mutat az életpályán is egy esetleges váltásnál. Majd ha a Big4 és hasonló jól fizető cégek betelnek/csődbe mennek, akkor lesz esélyed. Tényleg rohadt meglepő, hogy az emberek pénzből élnek, és elmennek olyan helyre dolgozni ami jól fizet nekik... ezen nem kell megsértődni. Adj nekik jobb fizetést, céges juttatásokat stb. Nehogy már te tegyél szívességet azzal nekik, hogy nálad dolgozhatnak gombokért...
2017. aug. 26. 18:47
13/50 A kérdező kommentje:
Tehát akkor olyat kell felvennem, akit a BIG4-hez úgysem vennének fel, mert biztos vannak ilyenek is.
Ha a kérdezőnek nem lenne menő könyvelőirodája, hanem ő is alkalmazottként dolgozna, ő lenne a legjobban felháborodva, hogy nem ajánlanak neki bruttó 2MRD Ft-ot fehéren bejelentve, heti 3 nap munkával, céges autóval, luxuskrvákkal.
2017. aug. 26. 18:52
Igen, vegyél fel kevésbé képzett munkaerőt. Az segít majd a cégeden :D Istenem... nem hiszem el :D
2017. aug. 26. 18:53
:D a legjobb megoldás, ha inkompetens barmokat veszel fel, az olcsóbb, nem baj, hogy több kárt okoznak, mint amekkora hasznot. Gratulálok, ennyi ésszel szabadlábon. Elmúltak már azok az idők, amikor szaré-húgyé mindenki mindent elvállalt és zsírosítani akarta a főnökét.
2017. aug. 26. 18:54
17/50 A kérdező kommentje:
#16: Ehhez a munkához nem kellenek kiemelkedő képességek. Inkább csak alázat.
"Senkit sem kötelezek, hogy dolgozzon nekem, ha nem tetszik el lehet menni a BIG4-hez."
Ahogy látod el is mennek. Nem erről szól a kérdés?
2017. aug. 26. 19:15
19/50 A kérdező kommentje:
#18: Igaz, de ha felveszek valakit, akinek még nyelvvizsgája sincs, ő biztos nem fog elmenni, nálunk pedig nem kell nyelvtudás.
2017. aug. 26. 19:25
Kapcsolódó kérdések: