Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetési papír a munkahelyen...

Fizetési papír a munkahelyen jelent bármit is? 1 év feketén és volt fizetési papír? Fiktív cégnévvel?

Figyelt kérdés

eddig abban a hitben voltam ha az ember hónapról hónapra kapja a munkahelyén a fizetési papírt melyen rajta van btto bér szja tb stb és nettó bér dátum pecsét aláírás akkor az biztosítja hogy be is van az ember jelentve.

Hallgatom a rádiót betelfonálós műsor jogi esetek kb a téma és épp ez a téma. Hogy valaki 1 évet dolgozott valahol végig abban a hitben hogy be van jelentve volt szerződés és havi bérpapír. Majd 1 év után derült ki hogy full kamu az egész sose volt bejelentve még töredék időre se a fizetési papírok hiába dátum pecsét aláírás minden kutyatöke semmit se értek csak wc papír.

Uis a szerződésen a céges pecsét egy fiktív kitalált sose létező cég pecsétje volt.

Na most ilyenkor mi van? Mert erre a műsorban se tudtak megoldást hogy jogi eljárást kell indítani a cég ellen és inkasszó stb-na de a cég nem is létezik? És itt megállt a tudomány.

2017. ápr. 8. 10:41
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"Akkor ha elolvasod a bérjegyzéken, ki fizetett neked, és nem stimmel a munkahelyed adataival, az elég árulkodó, nem? "

Könyörgöm ne leygünk már barmok!!!!!!!!

Ott a szerződés cégnév ügyvezető blabla. Ott a bérpapír rajta ugyanaz.

Na?????????????????

És full kamu az összes adat! Látszólag minden stimmel valóságban nemlétező adatok vannak ott.

Hát mit nem lehet ezen érteni?

2017. ápr. 8. 13:10
 12/24 A kérdező kommentje:

"Ember! Csak tudod, hova mentél dolgozni és milyen munkakörre? "

Egyébként gratulálok a szövegértshez gyógyegér.

Így kezdtem az egészet: "Hallgatom a rádiót betelfonálós műsor jogi esetek"

Nem rólam van szó. Ennyit se sikerült felfogni?

2017. ápr. 8. 13:11
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Te nem fogsz feé valamit, de nagyon. Már leesett, hogy arról vakerolsz, hogy nem bejegyzett vállalkozástól kapsz pénzt. De ezt a kifejezést nem ismered, így kerülgettük egymást egy ideig. A stílusod mindent elárul arról, hogy az IQ-d mekkora lehet.

Mindenesetre a választ megkaptad: cégjegyzék. Ha kétségeid vannak, mindent leellenőrizhetsz ott. Nyilvános, elérhető. Neten is.

Nem a bérjegyzékről kell vakerálni, az nem igazol munkaviszonyt. A munkaszerződés igazol munkaviszonyt. Ha biztosra akarsz menni, hogy jogilag tiszták, akkor pár kattintás.

És a NAV utólag segít minden ellenőrzésben, ha időközben változik valami.

Szóval köszönöm a 81%-os nevében is a hülyézést, de most akkor olvass utána, ki is itt a totál analfabéta.

További jó munkát.

2017. ápr. 8. 13:15
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Végig te beszéltél félre, és mi vagyunk a hülyék. Taps.

Ja, és szívesen.

2017. ápr. 8. 13:17
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

De, felfogtuk, te meg azt nem fogod fel, hogy a tegezés az általános személy a magyarban.

Mindig úgy magyarázunk másoknak, hogy "elmész a sarokig,jobbra fordulsz." Nem feltétlenül te, hanem bárki.

Nagyon-nagyon sötét és végtelenül agresszív ember vagy. Szedj gyógyszert.

2017. ápr. 8. 13:18
 16/24 A kérdező kommentje:

Emberek. AZ a nagy igazság hogy mind seggek vagytok. Igen mind.

Hányszor és hányszor hallottam olvastam itt is és ezer heylen is hogy szerződés legyen egy munkahelyen meg bérpapír. És akkor midnen rendben-szól a nagy nép bölcsesség...

Ugye. Mert ha már szerződés van nem lehet feketemunka. Hiszen ott van leírva hogy munkáltató X kft székhely adószám ügyvezető blabla.

NA TESSÉK. Itt a való életből vett szitu.

Itt volt szerződés volt bérpapír. Minden adat adott volt ami csak kell. Minden ott volt feketén fehéren.

csak épp midnen kamu volt.

Ott volt a szerződésben hogy X kft székhely stb és nem is létezett az egész igazából.

A dolgozó abban a hitben ment be egy épületbe minden egyes nap hoyg az az X kft bérelt telephelye ahol tényleges meló folyik.

Aztámn kiderült hogy lófütty. Az X lft sose létezett.... csak józsi kitalálta hogy ő most ügyvezető és van neki az X kft-je és felvett embereket az X kft nevében.

És tényleg volt munka. És tényleg volt fizetés. Még adót tb is levonta .... (sajtá zsebébe persze) ÉS volt szetződés és volt munkaköri leírás és volt jelenéti ív stb. Mind mind volt. Csak bejelentés nem volt mert nem is volt cég se igazából.

Mind mind egy nemlétező kft nevében...

És a műsorban levő jogász se értette... azt pampogta hogy hát az ilyen céget bíróságra kell vinni-és nem fogta a csóka fel hogy nincs cég... csak eggy józsi van aki hasára ütött és kitalálta X kft-t.

Olyan egyszerű mint a bot és lám itt se fogja fel senki.

2017. ápr. 8. 14:48
 17/24 anonim ***** válasza:
82%

Esetleg azt is láthatnád, hogy legalább három, ha nem négy munkaügyi helyzetet vázoltál, mert nem ismerted, vagy nem jutott eszedbe a "bejegyzés" szó.

Van a bérpapír meghamisítása, ami általában sikkasztás miatt van, erre a mód az állandó ellenőrzés.

Utána felhoztad az aláírás-összevetést és a pecsétet, amiből arra gondoltam, hitelesség-ellenőrzéssel vannak gondok, akkor úgy válaszoltam.

Utána ott volt az állandó bérpapíros vonal a kommentjeidben, ami szintén félrevitt

Utána beszéltél a kamu cégnévről és nekem csak onnantól kezdett világossá válni, mi a gond.

Igen, félreértettelek, ahogy először a 81 százalékos válaszoló is, de a legjobb tudásunk szerint válaszoltunk, és a végén meg is értettem, megkaptad a választ.

Azt is értettem, hogy egy műsor alapján kérdezel, nyugodj meg.

Én ezért nem vagyok segg, se senki. Itt az a segg, aki ennek ellenére úgy beszél a válaszolókkal, mint a kutyákkal, akik pedig segíteni próbálnak, a szabadidejüket azzal töltik, hogy kihámozzák, miről is van szó, tök normális hangnemben. És te csak hülyézel, értetlenkedsz olyan hangnemben, ahogy a kutyához se szólunk. Ha némi türelemmel álltál volna hozzá, akkor hamarabb is megértettük volna egymást, így csak sikerült engem is jól felidegelned.

nem probléma, ha nem használjuk jól ezeket a kifejezéseket, de ha valaki segíteni, tényleg gondolkodni szeretne a problémán, amit felvetettél és amire választ vártál, talán megemberelhetnéd annyira magad, hogy tartasz egy színvonalat a hozzászólásaidban.

Úgyhogy igen, a választ megkaptad, nagyon szívesen egyébként.

És egyetértek az előzővel, komoly agresszióproblémáid lehetnek. Nyugodj le és hasznosítsd, amit leírtunk, jó, ha mindenki tud a cégjegyzékről, a NAV és ügyfélkapu által ellenőrizhető státuszokról.

További kellemes napot.

2017. ápr. 8. 14:57
 18/24 anonim ***** válasza:
És csak hogy tisztán láss, összesen ketten válaszolgattunk neked. Ennyire kitartóak vagyunk.
2017. ápr. 8. 14:59
 19/24 A kérdező kommentje:

"És csak hogy tisztán láss, összesen ketten válaszolgattunk neked"

1) azt nekem honnan kéne tudnom

2) privátban jött még 3 helyről válasz

2017. ápr. 8. 15:01
 20/24 A kérdező kommentje:
Meg mondjuk az egy érdekes beszélgetés lehet amikor egybites Marika munkavállaó akit a napokban vettek fel a Jóskapista kft-hez betanított melóra bemegy a "nagyfőnökhöz" és megkérdi tessék mondani létezik ez a cég egyáltalán? mert semmiféle cégjegyzékben nyoma sincs...
2017. ápr. 8. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!