Fizetési papír a munkahelyen jelent bármit is? 1 év feketén és volt fizetési papír? Fiktív cégnévvel?
eddig abban a hitben voltam ha az ember hónapról hónapra kapja a munkahelyén a fizetési papírt melyen rajta van btto bér szja tb stb és nettó bér dátum pecsét aláírás akkor az biztosítja hogy be is van az ember jelentve.
Hallgatom a rádiót betelfonálós műsor jogi esetek kb a téma és épp ez a téma. Hogy valaki 1 évet dolgozott valahol végig abban a hitben hogy be van jelentve volt szerződés és havi bérpapír. Majd 1 év után derült ki hogy full kamu az egész sose volt bejelentve még töredék időre se a fizetési papírok hiába dátum pecsét aláírás minden kutyatöke semmit se értek csak wc papír.
Uis a szerződésen a céges pecsét egy fiktív kitalált sose létező cég pecsétje volt.
Na most ilyenkor mi van? Mert erre a műsorban se tudtak megoldást hogy jogi eljárást kell indítani a cég ellen és inkasszó stb-na de a cég nem is létezik? És itt megállt a tudomány.
De bölcs vagy.... aláírást hogy ellenőrzöl hm? hol az a "minta" amivel összteveted? hm?
A tanulság: nagy kamu az a nép bölcsesség hogy ha bérpapírod van minden rendben. Ha bérpapírod van ugyanúgy járj utána mindennek adó tb stb mert lehet full kamu az egész.
Nem bölcselkedni akartam, én is meglepődtem azon, amit írtál, tényleg vérfagyasztó.
De az csak elolvasható, hogy valóban a főnök írta-e alá és a pecséten nem Rozi Néni Vegyesboltja olvasható, mikor te a Sanyi Bácsi Autósboltjában dolgozol.
Vagy nem? Csak találgatok.
Ha kétségeid vannak, menj be a NAVhoz és érdeklődj.
"valóban a főnök"
Könyörgöm legyen már eszed. milyen főnök? egy nem létező cég főnöke? ott a szerződésed kis párna kft pecsétje kovács józsi ügyvezető aláírása. minden rendben van? ellenőrzöd? hajrá.
nem létezik a cég. a főnököd meg kovács józsi? hát tényleg úgy hívják. csak épp cég nincs mögötte.
mire jutottál az ellenőrzéseddel?
Figyelj, a k***a anyáddal beszélj így, basz-ki! Most írtam le neked, hogy nem okoskodni jöttem, csak veled találgatok és nem kell felkapnod a vizet! Te szerencsétlen! Csak tudod, hogy hívják a főnököd? Tóth József pl? Akkor ott van az aláírásnál, hogy Tóth József cégvezető pl, és felette egy kriksz-kraksz? Mit nem értesz?!
És leírtam azt is, hogy menj be a NAVhoz és kérdezz rá, hogy a nyilvántartás szerint milyen a bejelentettségi státuszod!
Mi a tökömet írjak még le neked, ami jó válasz lenne, te nyomorult??!!
A 78%-os teljesen jókat ír. A bérpapír fejlécében kigépelve is olvashatónak kell lennie a cégnévnek, tulajnak. A bejelentettséget a NAV ellenőrzi, vagy ha van Ügyfélkapud, tudod te is. Aki nem ír alá vaktában mindent és elolvassa a szerződést, amit kötnek vele, azt nem lehet így átverni.
Az előfordul, hogy 8 óra helyett 4-re van valaki bejelentve, de ha a szerződést aláírta mindkét fél, a szerződés alapján perelhetők bejelentés elmulasztása miatt.
" A 78%-os teljesen jókat ír. A bérpapír fejlécében kigépelve is olvashatónak kell lennie a cégnévnek, tulajnak."
??? és mégis mi akadálya van annak hogy írjak egy gyönyörűen gépelt szövegszerkesztett tökéletesen olvasható szerződést bérpapírt amin megnevezem a céget az ügyvezetőt full kamura?
hm?
"Aki nem ír alá vaktában mindent és elolvassa a szerződést, amit kötnek vele,+
Oké elolvasom. Töviről hegyire. Ott van Söprű Kft kovács józsi ügyvezető. tessék elolvastam. És mire mentem vele? Ezzel biztosítom magam hogy nem full kamut írok alá? hm?
Ember! Csak tudod, hova mentél dolgozni és milyen munkakörre? Akkor ha elolvasod a bérjegyzéken, ki fizetett neked, és nem stimmel a munkahelyed adataival, az elég árulkodó, nem?
Figyelj már, te ennyire nem érted a dolgokat, vagy csak tetteted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!