Állásinterjún megígérni, hogy hosszútávon maradok?
Tételezzük fel:
mikor azt mondják, hogy hosszútávra keresnek munkatársat, és mivel nekem más állás nincs kilátásban, azt mondom, hogy remek, mert én is hosszútávra tervezek.
DE, mondjuk 5 hónap után közbeszól valami (külföldi lehetőség, másik állás, akármi, akár véletlenül rábukkanva, akár ismerős jelzi felém, hogy látta a hirdetést,... ). Én úgy döntök, hogy megyek a másik helyre egy interjúra, ahol azt mondják, hogy tárt karokkal várnak. Így végül is megszegtem a szóbeli ígéretet arra vonatkozva, hogy hosszútávra tervezek a céghez. És a főnök is ezt fröcsögi a fejemhez.
A kérdésem: hogyan ígérhetném azt egy cégnél, hogy hosszútávra megyek? Hiszen közbeszólhat az élet, bármi olyan történhet, ami miatt én nem öregszem meg egy bizonyos helyen. És nem arra gondolok, mikor "jó ez, csak munka legyen" alapon van munkám, hanem hogy végre van egy, amit megszerzek, és hirtelen kopogtat a lehetőség egy másik hely, jobb fizetés, stb, amit nem magam kerestem szándékosan.
Remélem érthető..
Itt arra gondolnak, hogy ne jelentkezzen oda olyan dolgozni, akinek eleve tervei vannak.
Pl. aki hónapokon belül tervezi, hogy kimegy külföldre dolgozni, vagy aki tudja, hogy el fog költözni 200 km-re arrébb és tuti fel fog mondani, vagy van kilátásba valahol egy munkalehetőség, mert mondjuk valaki elmegy egy munkahelyről, de csak pár hónap múlva és neked esélyes, hogy a helyére odamész, az nyilván nem mondhat olyat, hogy hosszú távra tervez és nem is érdemes, hogy egy ilyen munkahelyet megpályázzon.
Az más, hogy neked semmi más nincs kilátásba, ezért jelentkezel. Ezzel nem fogsz olyan dolgot állítani, ami nem igaz. Az élet meg megint csak alakulhat máshogy, ezért senki nem szólhat semmit.
Bármit ígérhetsz, nyugodtan.
Ők is versenyképes bért ígérnek, meg 40 órás munkahetet, aztán kapsz majd 120ezret és ott fogsz túlórázni minden nap... :D
hasonló cipőben járok
most vagyok nagy munkakeresésben, de közben külföldre jelentkeztem továbbtanulásra (aminek nem tudom az eredményét most még, de valószínűleg júniusig nem is fogom tudni), ami ha összejön, legkésőbb augusztus elejéig tudok ott maradni a cégnél
de mivel most még nem tudom, hogy felvesznek-e, lövésem sincs, így nem egy biztos 'esemény' ez, ezáltal végül is nem lehet -szerintem- rossz szavuk majd rám, ha összejön, mert abszolúte levegőben lóg ez a lehetőség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!