Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún megígérni, hogy...

Állásinterjún megígérni, hogy hosszútávon maradok?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel:

mikor azt mondják, hogy hosszútávra keresnek munkatársat, és mivel nekem más állás nincs kilátásban, azt mondom, hogy remek, mert én is hosszútávra tervezek.

DE, mondjuk 5 hónap után közbeszól valami (külföldi lehetőség, másik állás, akármi, akár véletlenül rábukkanva, akár ismerős jelzi felém, hogy látta a hirdetést,... ). Én úgy döntök, hogy megyek a másik helyre egy interjúra, ahol azt mondják, hogy tárt karokkal várnak. Így végül is megszegtem a szóbeli ígéretet arra vonatkozva, hogy hosszútávra tervezek a céghez. És a főnök is ezt fröcsögi a fejemhez.

A kérdésem: hogyan ígérhetném azt egy cégnél, hogy hosszútávra megyek? Hiszen közbeszólhat az élet, bármi olyan történhet, ami miatt én nem öregszem meg egy bizonyos helyen. És nem arra gondolok, mikor "jó ez, csak munka legyen" alapon van munkám, hanem hogy végre van egy, amit megszerzek, és hirtelen kopogtat a lehetőség egy másik hely, jobb fizetés, stb, amit nem magam kerestem szándékosan.

Remélem érthető..

2017. jan. 20. 15:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Itt arra gondolnak, hogy ne jelentkezzen oda olyan dolgozni, akinek eleve tervei vannak.

Pl. aki hónapokon belül tervezi, hogy kimegy külföldre dolgozni, vagy aki tudja, hogy el fog költözni 200 km-re arrébb és tuti fel fog mondani, vagy van kilátásba valahol egy munkalehetőség, mert mondjuk valaki elmegy egy munkahelyről, de csak pár hónap múlva és neked esélyes, hogy a helyére odamész, az nyilván nem mondhat olyat, hogy hosszú távra tervez és nem is érdemes, hogy egy ilyen munkahelyet megpályázzon.

Az más, hogy neked semmi más nincs kilátásba, ezért jelentkezel. Ezzel nem fogsz olyan dolgot állítani, ami nem igaz. Az élet meg megint csak alakulhat máshogy, ezért senki nem szólhat semmit.

2017. jan. 20. 15:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A hosszútávú elköteleződés mindkét részről általában annyit jelent, hogy nem fixen rövidtávú határozott idejű szerződésben gondolkoztok. Azaz ha mondjuk júniusban elmész egy céghez azzal, hogy te hosszútávra gondolkozol, aztán kiderül, hogy neked szeptembertől már megvolt a helyed az egyetemen, és nagyon jól tudtad, hogy csak három hónapot maradsz, akkor fújni fognak, méghozzá jogosan. De ha akár másfél hónap múlva kapsz egy jobb ajánlatot máshonnan, és lelépsz, senki nem fogja felhányni neked. Ha fontos vagy nekik, megpróbálják újra átbeszélni a feltételeket, hátha tudnak olyat ajánlani, ami miatt mégis maradnál, ha nem, akkor meg hagynak elmenni. Ez mindig benne van a pakliban. Mellesleg ha mégsem tetszel nekik, ők is simán kitesznek bármikor, és egy percig nem lesznek kétségeik amiatt, hogy neked hosszabb távot emlegettek.
2017. jan. 20. 15:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan, hogy az első válszoló írja. A leírásod alapján te is hosszú távra tervezel, te sem tervezed, hogy váltasz, de ha úgy alakul, akkor úgy alakul. Nincs ezzel semmi gond.
2017. jan. 20. 15:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! A munkahelyen lehet hogy elvárják, hogy te hosszú távra ott akarj maradni, de hidd el, 2 másodpercet sem gondolkoznának ellenkező esetben, hanem minden szívbaj nélkül úgy kidobnának téged, mint a győzelmi zászlót. Nyugodtan ígérj meg nekik mindent, aztán ha akad jobb, lelépsz. Nehogy azt hidd már, hogy ezen bárki is fog csodálkozni...ugyan.
2017. jan. 20. 18:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Bármit ígérhetsz, nyugodtan.

Ők is versenyképes bért ígérnek, meg 40 órás munkahetet, aztán kapsz majd 120ezret és ott fogsz túlórázni minden nap... :D

2017. jan. 20. 19:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, nem a két szép szemed meg a SZÓBELI ígéreted miatt vesznek fel. Szintén azt javaslom, hogy azt mondd, nincs jelenleg semmi kilátásban neked hosszú távra, ha meg mégis úgy alakul, akkor ez van. Ez is munka, nem szeretetszolgálat.
2017. jan. 20. 23:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Azt kell mondani amit hallani akarnak, nálunk is így megy, tudom mit akar hallani, hogy pénteken még megnyomjuk a melót este fél6-ig, aztán csak utána indulunk haza, persze lehet hatig is leszünk hogy befejezzük. 3-4 óra közt meg tipli, az amúgy normális időpontban...
2017. jan. 21. 06:39
 8/8 anonim ***** válasza:

hasonló cipőben járok

most vagyok nagy munkakeresésben, de közben külföldre jelentkeztem továbbtanulásra (aminek nem tudom az eredményét most még, de valószínűleg júniusig nem is fogom tudni), ami ha összejön, legkésőbb augusztus elejéig tudok ott maradni a cégnél

de mivel most még nem tudom, hogy felvesznek-e, lövésem sincs, így nem egy biztos 'esemény' ez, ezáltal végül is nem lehet -szerintem- rossz szavuk majd rám, ha összejön, mert abszolúte levegőben lóg ez a lehetőség

2017. jan. 25. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!