Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkahelynek semmivel nem...

A munkahelynek semmivel nem kell engem kárpótolnia ha késve fizet? Ha én határidős melót késve adok le, levonnak büntetnek. Ha ő késve fizet akkor semmi retorzió?

Figyelt kérdés

Ugye az van hogy ha én egy határidős melóval nem végzek időre akkor tök mindegy mi a késés oka büntetnek levonnak fenyegetnek. Egyszer úgy is levontak hogy nem is én voltam az oka a késésnek.

És akkor ott a fizetés mely hó 10-ig kéne megjöjjön. Soha nem jön meg akkor, pár naptól 1-2 hétig csúszik. Indok soha nincs ha kérdezel leráznak: majd jön.

Valaki magyarázza meg nekem hogy van az hogy a cég a hasára üt szab egy önkényes határidőt és ha én addig nem végzek a melóval akkor levon büntet fenyeget.

De ha ő nem végzi el a kötelezettségét akkor meg semmi nincs?

Az én dolgom a pontos időben történő munkavégzés.

Az ő dolga meg a pontos időben történő kifizetés.

Ha én csúszok, csattan az ostor.

Ha ő csúszik semmi nincs sőt örüljek hogy dolgozhatok?

Hogy van ez?

2016. dec. 3. 11:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Munkáltató a bérből kizárólag a törvényben előírt adót és járulékot vonhatja le, valamint a végrehajtó, vagy bíróság által "elrendelt" letiltást, valamint azt, amire Te írásban felhatalmazod és Ő vállalja azt (szomszédnak tartozom, vonja már le havi 5 ezrével és utalja át X. Y. számú bankszámlájára).

Ha a munkáltató késik a bér fizetésével, akkor késedelmi kamatot köteles fizetni utána. Mivel ez a jegybanki alapkamat mértékéhez kötődik, és az igen csak alacsony manapság, ezért ez "filléres" tétel lenne.

1./ Abban az esetben, ha a fizetés többször késve érkezik, ráadásul kamatot sem fizetnek rá, a dolgozónak joga van a munkaviszonyát azonnali hatállyal felmondani az azt követő 15 napon belül. Ilyen esetben jár minden olyan juttatás, amely egy munkáltatói felmondás esetén is járna.

2./ Panaszt tehetsz a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőségen, akik valószínűleg erről a rossz szokásról leszoktatják a céget.

2016. dec. 4. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!