Egy munkahelynek nem kéne megértőnek lennie ha megszűnt a busz amivel a 23-ig tartó műszakomból hazamentem és korábban kell indulnom ezentúl?
Délutános műszak, 14-23-ig. Utolsó buszom amivel hazamehetek 23.20kor indult. Vonat nincs. A járatot törölték 22.45 az utolsó. Szaros fél órával kéne hamarabb eljönnöm (lakóhelyem 45 km-re van, ha valami agyhalott felvetné hogy séta/bringa).
A cég nem enged el fél órával korábban, még úgy se hogy nem fizetik ki, vagy hamarabb kezdek. Ott kell maradni, ha nem, nem kellek.
Ekkora parasztok hol teremnek? Megértés zéró egy 4 éve ott dolgozóval szemben aki minimálbérért szarozik ott nekik? Ja és minimálbérért 9 óra miközben a szerződés és a pénz elvileg csak 8 órára szól.
Minek szemtelenkedjek? Hogy még előbb rúgjon ki?
Mert a busz dec 1-től nem jár így addig legalább tart az állás.
Hogy akkor mi lesz? Én fel nem mondok, majd nekem mondanak fel. Legalább végkielégítést kapok de az is lehet hogy egy fillért se ad majd és ezért is mehetek a bíróságra ha megyek.
Azért azt tegyük hozzá, hogyha a kérdezőnek értelmes irodai munkája lenne, a probléma fel sem merülne, mert senkit sem érdekelne, hogy 20 perccel csúszik a munkaideje.
De egy gyári melónál ez hogy lenne kivitelezve? Fél órát dolgozik az egyik műszakban, a többit pedig a másikban? Az kivitelezhetetlen. Vagy írjanak neki külön 7 óra 40 perces munkaszerződést? Vagy szervezzék át miatta az összes műszakot?
Valahol egyetértek az utolsóval. Egyszerűen egy munkáltató nem teheti meg, hogy valakivel kivételezzen, mert akkor jön a másik száz x ember, hogy ők miért nem mehetnek el negyed órával előbb, vagy miért nem jöhetnek fél órával később?
Egy ilyen döntés mindig ezt a veszélyt hordozza magában és igen, vezető beosztásban bizony én sem vállalnám ezt fel, mert ha elém áll 12 dolgozó, hogy miért nem, akkor szerintem elég gyenge érv az, hogy megy a busz. Onnantól kezdve mindenkinek menne a busza. Annak is, aki nem busszal jár.
Sajnos a munkaszerződésben általában nem vállalja a munkáltató, hogy biztosítja a bejutást és a hazajárást, maximum anyagilag támogatja. Nem köteles biztosítani neked mindezt, abban pedig igazad van, hogy rúgjon ki, ha neki nem tetszik, hogy elmész előbb, mert nem tudsz mit csinálni.
A mi cégünk ilyen esetekben pl. benzinpénzt fizet saját autóra, ha nincs, akkor pedig nem vagyok köteles megoldani a munkavállalóim helyzetét, akármilyen empatikus is vagyok.
Mellesleg megjegyezném, hogy nálunk a délutáni műszak pont ezért kezdődik 13:00-kor... így a buszosok is hazajutnak még aznap anélkül, hogy előbb el kellene menniül.
Miért kéne?! Műszakban nem úgy működik, hogy akkor fél órával előbb bemész, mert ott váltás van, stb.
Szóval nem, nem kell megértőnek lenniük, oldd meg! Egyébként gondolj bele, te kitalálod ezt, a másik rávágja, hogy emiatt kell mennie, a harmadik egy harmadik okot, stb.
Egyébként pedig nem te vagy az egyetlen, én sem tudok pl. a régi mhelyemen dolgozni (amit imádtam), mert nem érem el az utolsó hévet, és így nem tudok hazajönni.
10-ig tart a meló, de utána pakolás-takarítás-zárás (kifizették azt a plusz 30-40 percet, de el nem engedtek), és elkésem a helyit, éjszakai pedig csak Cinkotáig jön, amivel a sggemet törölhetem.
Szóval, amióta kényszerűségből hazaköltöztem, buktam a melót, és most egy nagyságrendekkel pocsékabb helyen tengődök.
nem jár végkielégítés, ha azért rúg ki, mert nem töltöd k a munkaidődet
!!!!!!!!!! APÁM TE OLVASNI TUDSZ???? VAGY TROLLKONDI JÁRSZ IDE?
Nem töltöm ki a munkaidőmet? ahogy írtam nekem 8 órás munkaidőm van de mégis 9-et dolgoztatnak! és egy fillérrel se kapok érte többet.
Úgyhogy ez a szar duma nagyon nem jött be nemhogy kitöltöm a munkaidőmet hanem még rá is hűzok naponta 1 órát.
Úgyhogy ha a főnök gerinces ember lenne nem is mondhatna semmit mert én 22 órakor teljes joggal távozhatnék hiszen lejárt a szerződéses fix munkaidőm túlóra az nincs mert nem fizetik, teheát megyek.
NEM TÖLTÖM KI A MUNKAIDŐM? KÉRLEK FEJTSD MÁR KI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!