Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkahelynek semmivel nem...

A munkahelynek semmivel nem kell engem kárpótolnia ha késve fizet? Ha én határidős melót késve adok le, levonnak büntetnek. Ha ő késve fizet akkor semmi retorzió?

Figyelt kérdés

Ugye az van hogy ha én egy határidős melóval nem végzek időre akkor tök mindegy mi a késés oka büntetnek levonnak fenyegetnek. Egyszer úgy is levontak hogy nem is én voltam az oka a késésnek.

És akkor ott a fizetés mely hó 10-ig kéne megjöjjön. Soha nem jön meg akkor, pár naptól 1-2 hétig csúszik. Indok soha nincs ha kérdezel leráznak: majd jön.

Valaki magyarázza meg nekem hogy van az hogy a cég a hasára üt szab egy önkényes határidőt és ha én addig nem végzek a melóval akkor levon büntet fenyeget.

De ha ő nem végzi el a kötelezettségét akkor meg semmi nincs?

Az én dolgom a pontos időben történő munkavégzés.

Az ő dolga meg a pontos időben történő kifizetés.

Ha én csúszok, csattan az ostor.

Ha ő csúszik semmi nincs sőt örüljek hogy dolgozhatok?

Hogy van ez?

2016. dec. 3. 11:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az erősebb kutya ba*ik. A munkaadók mèg mindig óriàsi előnyben vannak, hiába a munkaerőhiàny.
2016. dec. 3. 11:33
 2/11 anonim ***** válasza:
Ez nekem is csípi a szememet - sajnos már én is többször jártam így. Ráadásul én vállalkozóként dolgozom egy cégnek és én meg azt a választ kaptam, hogy örüljek, hogy nem másfél, 2 hónapot késik a pénzem (mert van, akinek annyit), hanem csak 1-2 hetet.
2016. dec. 3. 11:34
 3/11 anonim ***** válasza:

Na és persze nekem viszont a számláimat mindig határidőre kell fizetni, mert ha nem, akkor késedelmi kamatot számítanak fel - az meg a kutyát nem érdekli, hogy azért nem tudok fizetni, mert nekem sem fizetnek.

Még jó, hogy most alacsony a késedelmi kamat :-) (2-es)

2016. dec. 3. 11:36
 4/11 anonim ***** válasza:
12%
Ugy van ez, hoyg van egy szerződésed. HA sikerül beleiratnod fizetési határidőt akkor van határidőd, ha nem akkor nem. A szerződést meg nem kötlező alírni, szóval ha te aláírtad, hoyg elfogadod a feltételeik így jártál. Ha nem tetszik választhatsz más munkakört, ennyi a történet, attól hogy itt hisztizel rohadtul en mfog semmi megváltozni.
2016. dec. 3. 11:48
 5/11 A kérdező kommentje:

"HA sikerül beleiratnod fizetési határidőt akkor van határidőd, ha nem akkor nem"

Baromságot mi a szarnak pofázol?

Nincs határidő a szerződésben = akkor az Mt-ben levő az irányadó = az Mt hó 10-et mond = nekem 10 a határidő.

Ja és benne is van: jelen szerződésben külön nem szabályozottak tekintetében az Mt az irányadó.

Szerződésben nincs határidő de mt-ben meg van = van határidő.

Ha nem értesz hozzá mi a szarnak pofázol bele?

2016. dec. 3. 11:54
 6/11 A kérdező kommentje:

"HA sikerül beleiratnod fizetési határidőt "

Ja és van olyan aki régebben van itt annak a szerződésében még van határidő is beleírva. Aztán ugyanúgy nem kapja meg.

Ennyit erről.

2016. dec. 3. 11:55
 7/11 anonim ***** válasza:
Mondjál már fel bakker és ne írd ki mindennap ugyanazt a kérdést megfogalmazva!
2016. dec. 3. 12:17
 8/11 anonim ***** válasza:
másképp megfogalmazva
2016. dec. 3. 12:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Jogszabályi kötelesség hogy 10-ig megkapd az előző hónapra szóló béred.

Ha nem, akkor munkaügyi biróságra is mehetsz.

A számlás egyéni vállalkozó az más tészta. Ő nem alkalmazott. Rá nem vonatkozik ez.

2016. dec. 3. 15:20
 10/11 anonim ***** válasza:
48%
Egyre unalmasabbak a kamukerdeseid. Több fantáziát pls...
2016. dec. 3. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!