Fizetés emelés jővőre?
épp most olvastam hogy a minimálbért 15% a bérminimumot 25 % ékal akarják emelni elvileg.
Postán dolgozom a bruttóm 148 ezer forint napi 7 órába elméletbe ami gyakorlatban 8-9 óra
a bérminimumba nemesek bele akkor nekem hogy jöhet a fizetés emelés?
a munkám érettségit és "postai" iskolát igényel.
tudom még nem biztos az emelés csak kíváncsi vagyok hogy nálam ez hogy lenne.
"Ez az ő dolga, hogy mikor tervez családot alapítani, lehetséges, hogy ott fog megnősülni, de ez tényleg csak az ő dolga, gondolom pár évet lenyom kint aztán itthon él majd boldogan tele lóvéval."
Arról eddig nem volt szó, hogy csak gyűjteni ment ki.
"Ez nem teljesen igaz, mivel ebben az esetben kap szállást és ellátást is INGYEN, így amit keres azt félre tudja tenni. Nem kell neki semmire költenie. "
Magyarán ki sem teszi a lábát a hotelből? Jó élete lehet, tényleg :D
"Lenyom 5 évet kint félrerak 60 milliót aztán hazajön, és él boldogan. "
Szóval 5 évig tényleg semmi élet, ki sem lép a hotelból, hogy minden fillért félretegyen. De ugye te sem gondolod, hogy 60 millióból boldogan fog élni? Vesz egy lakást meg egy autót, akkor a fele máris elment, a másik feléből meg mondjuk 2 évig eltart egy családot, aztán kampó. Muszáj lesz neki végül itthon "szaréhugyé" dolgozni. Semmi más nem történt, mint hogy odaadott 5 évet az életéből fiatalon egy lakásért, egy autóért, meg két évnyi kényelemért.
"Havi 1 milláért érdemes felkelni még ha 6 napot is kell melózni.. "
Nézőpont kérdése, én tuti nem dolgoznék 1 milláért heti hatszor 8-10 órát 5 éven át, úgy, hogy még a napot sem látom közben. De hát ha nektek ez jó, akkor oké, szimplán más az ízlésünk.
Amúgy én is gondolkodom Svájcon, csak úgy nehéz elhatározni magam, hogy én itthon sem keresek szarul ötször 8 órában :/
De ha ennyire képben vagy: Zürichben évi bruttó 125 ezer frank mellett mennyit lehetne félretenni, ha nekem nem adnak ingyen szállást meg kaját? Közepes színvonalon élve, tehát szeretnék néha szórakozni meg húst is enni, de megfelel a tömegközlekedés és egy garzon is.
"Arról eddig nem volt szó, hogy csak gyűjteni ment ki. "
Te hoztad fel a családalapítást. Azt pedig én nem tudom, hogy neki mik a szándékai.
"Magyarán ki sem teszi a lábát a hotelből? Jó élete lehet, tényleg :D "
Mivel 7-ből 6 napot dolgozik így van egy szabadnapja, azt viszont nem tudom, hogy mit csinál a szabadnapján.
"Szóval 5 évig tényleg semmi élet, ki sem lép a hotelból, hogy minden fillért félretegyen."
Mindenkinek mások az igényei, én pl ha kimennék gyűjteni mennék ki nem azért, hogy amit keresek azt feléljem kint. És szerintem ő is így gondolkozik.
"De ugye te sem gondolod, hogy 60 millióból boldogan fog élni?" Miért ne élhetne? Kocsija van neki, vesz egy lakást 15 milláért a többivel meg azt kezd amit akar.
"2 évig eltart egy családot, aztán kampó."
45 millió/730 nappal = Azt jelentené, hogy napi szinten költenie kéne 61 643 ft-ot :D Azért az egy kicsit durva :D
"Muszáj lesz neki végül itthon "szaréhugyé" dolgozni."
Ez nem igaz, mert aki havi 1 milláért nyomja az nem fog itthon 190 ezerért bohóckodni, azt viszont még eltudom képzelni, hogy kimegy az osztrákokhoz közelre van jó néhány éve már és ha meg szerzi a 10 évet akkor kap majd onnét nyugdíjat 700-800 eurót amiből kényelmesen eltud itthon élni.
"Nézőpont kérdése, én tuti nem dolgoznék 1 milláért heti hatszor 8-10 órát 5 éven át, úgy, hogy még a napot sem látom közben. De hát ha nektek ez jó, akkor oké, szimplán más az ízlésünk. "
Nézőpont kérdése, ha vannak tervei az embernek akkor le kell mondani bizonyos dolgokról. De ahogy írtam 6 napot dolgozik 1 héten. Így van 1 szabadnapja. Az ingyen szállás meg kaja az jó de a vendéglátás az kemény, itthon ugyan ezzel a melóval 200 felet keresne heti 6 napban a vendéglátásban. Továbbá, itthon pedig nem valószínű ,hogy a mi 30-as korosztályunknak lesz nyugdíja.
Nem feltétlen kapja meg. Ugye a minimálbér emelkedik,
azaz akinek nem éri el a bére az új minimált, annak
kötelező megemelni. A többi bér (ahogy a kézbesítőé
is) már egyéni mérlegelés kérdése, hogy emelik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!