Ti mennyi pénzt fixálnátok le a helyemben? (mérlegképes könyvelő)
Sziasztok! A kérdés egy kicsit komplexebb:
- 5 éves munkatapasztalatom van (IT, gyártás, pénzügy)
- a német felsőfokon, az angol középfokon megy
- OKJ-s végzettségem van (sajnos nem vág ide - számítógépes grafikusi)
- 25 éves nő vagyok
- a jelenlegi cégnél 9 hónapja dolgozom SAP adminisztrátorként (számlák, gyártáslejelentés, utalások stb.); a főnököm most felajánlotta, hogy tanulmányi szerződéssel végezzem el a mérlegképes könyvelőit + előtte a számvitelit is el kell végezzem (mondjuk én most is könyvelek be számlákat, pedig elvileg nem szabadna)
- tudni kell, hogy a főnököm rettentően smucig, ezt bizonyítja a jelenlegi fizetésem, ami nettó 117000 Ft... A jó munkakörülmények tartanak még itt. Szeretnék maradni, de a jelenlegi fizetésem nem tart ezen az úton. A cég egyébként Győri gyár.
- hajlok arra, hogy megkössem a céggel ezt a tanulmányi szerződést, de valahogy bele kellene tenni, hogy mennyit legyenek kötelesek fizetni, ha elvégzem a könyvelőit. Összezavarodtam, nem tudom, mi lenne a reális kérés a kvalitásommal.
Remélem tudtok segíteni! Már régóta dühös vagyok emiatt, hogy a fizetésem nincs összhangban az elvégzett munkával, és ezt jó lenne helyrepofozni!
Kérlek titeket, hogy nettó összeget írjatok!
mondjuk én most is könyvelek be számlákat, pedig elvileg nem szabadna
Mi tiltja? Mérlegképesre jelentkezhet az is, ügyintézői nélkül, akinek van nem szakirányú diplomája és a munkahely leigazolja, hogy 3 éve könyvelő munkakörben dolgozik. Ebből is látszik, hogy végzettség nélkül sem tilos.
Én nem írnám alá a szerződést, mert ilyen helyen hosszú távon nem jó maradni.
Én a helyben aláírnám. Mivel nem írtad, hogy van e felsőfokú végzettséged, így arra következtetek, hogy nincs, ez a későbbiekben viszont biztosan jól fog jönni. Tudod, nem csak 30 éves korodig élsz.
Ami a fizetésed illeti, Győrött kb hasonlóak a fizetések mint Bp-n, így én a helyedben már most megcéloznám a 150E-et nettóban.
A fizetesek.hu szerint egy könyvelő 250E-et keres bruttóban. Mivel a tanulmányod után ott kell tölteni bizonyos időt (ami nem lehet több a képzési időnél), kösd ki, hogy a KHS által közreadott mindenkori bruttó átlagbért kapd meg, félévente felülvizsgálva. Ez most 258E, ami minden hónapban növekszik.
azért ne szálljunk már el, SAP adminisztrátorként annyi tudás kell, mint egy okos telefon használata.
A tanulmányi szerződésekbe soha nem szabad belemenni
csináld meg saját pénzből
2, azért ő nem egy céges főkönyvelő lesz ott, hanem mezei analitikus, adatrögzítő, erre a büdös életben sehol nem adnak nem 200 felett, de még 150-et se nagyon.
És a mostani fizetésed kb a felelősségednek és a munkádnak felel meg, ezt bárki el tudja végezni, ha a helyedre kerül, mert semmi extrát nem igényel.
Nézzétek, ez egy kis létszámú cég, bazi nagy pénzmozgással. SAP adminisztáror van megadva munkakörömnek, de mivel sok más dologra nincs ember, ezért nekem kell megcsinálni. Pl. egy adminisztrátornak mióta dolga elutalni a béreket, vagy foglalkozni a minőségi reklamációkkal? Nem akartam leírni, hogy valójában "mindenes" vagyok, mert vannak emberek, akik nem hiszik el, hogy ilyen létezik. Persze, a gyártást lejelenteni nem nagy was ist das, de azért néha futok olyan feladatokba, ami nekem ebbe a bérbe nem fér bele, és természetesen csak utólag derült ki, hogy ez is a dolgom lesz, ha kezdek a cégnél.
Köszönöm a válaszokat, bár nem vagyok boldog. Én is úgy gondoltam, hogy a könyvelésre havi 150 ezret elkérni reális.
Abból talán tudnék is félretenni a jövőre. Saját pénzből nem fog menni, hogy elvégezzem a képzést, nincs támogatóm. Így is egy puritán helyen lakom, ami havi 55 ezer rezsivel, ezt vond ki 117 ezerből. Győrben rettenetesen el vannak szállva az albi árak.
A munkában a németet ritkán, az angolt napi szinten használom.
Most így hamarjában úgy érzem, nem kellene aláírnom semmilyen tanulmányi szerződést, ha nincs sok esély "drasztikusabb" emelésre + még le is kötném magam.
Bocsánat a hangvételért, persze csak ha átérződik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!