Pályakezdő mérlegképes könyvelőnek kb mennyi lehet a fizetése Pécsen?
a garantált bérminimum összege bruttó 129 ezer forint ( nem összekeverendő a minimálbérrel utóbbi összege 111 ezer bruttó, de amihez szakképesítés kell, ott kötelező megadni a garantált bérminimumot)
Kérdező, sajnos reális lehet, hogy a garantált bérminimumot kapod. Nekem tavaly két nyelvvizsgával, BGE pü-szvitel diplomára akartak adni ennyit, igaz, nem Pécsen, hanem egy másik Dunántúli megyeszékhelyen.
Cége válogatja egy magyar tulajdonú kisvállalkozásnál sajnos reális lehet ez.
Ha jól beszélsz legalább egy idegen nyelvet, akkor érdemes lenne Bp-ben gondolkodni, és egy multinál elhelyezkedni AP vagy AR könyvelőként. Én ezt tettem, pár évenként áthelyeznek, és megismerhetsz más részlegeket is. A dolog hátulütője, hogy teljes körű könyvelést itt nem látsz, csa részfolyamatokat. De anyagilag szerintem jobban megéri.
Ja, és nem elég a mérlegképes könyvelő végzettség, diploma kell hozzá, de a BGE-n például számvitel szakon a diplomához jár a mérlegképes könyvelői képesítés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!