Gazdálkodás és menedzsment diplomával mérlegképes könyvelő OKJ nélkül mennyi az esély egy könyvelőirodai állásra?
Nem mondom, hogy nincs esélyed, de sokkal jobban kell keresned az állások után, és bizonyítanod majd egy interjún, mint egy pénzügy-számvitelesnek.
Ne add fel :)
(amúgy az ilyen kérdéseknél nagyon nem értem, h alapból miét nem számvitel szakra mentek....egyre több ilyet látok, meg tapasztalok az ismerőseimnél...gazdmen szakon konkrétan akik ott tanulnak, SE tudják, h mire jó maga a szak....)
Ja, és amúgy IFRS tényeg nagyon fontos, azt még psz szakon is csak egy félévet tanuljuk, sajnos, pedig most, az új EU rendelet miatt tényleg elengedhetetlen....
(utolsó voltam)
az első egy évben lehet h ugyanazt tanulják...tárgyak szintén legalábbis, (de nyilván nem ugyanolyan mélységben pl egy számvitelt....)
de a többi évben teljesen elágazik a két szak....biztos h nem 5-15% a különbség,
csak sajnálni tudom azokat, azokat a gazdmeneseket, akik ezzel "nyugtatják" magukat.
én am javaslok ezután egy számvitel mesterképzést, akkor már nem lesz hátrányban senki egy psz-eshez képet..:)
(míg egy psz-esnek nem feltétlen szükséges a mesterképzés, persze csak akkor, ha a szakmán belül is akar elhelyezkedni)
de ha valaki rátermett, és ott van benne a tanulási készség, akkor sem lehet nagy hátrányban...sőt...sztem sokszor inkább ez számít :)
gazd. menedzsment és pénzügy-számvitel között konkrétan ku*rvára sok a különbség! gm-en csak 3 félév számvitel van! egy okj mérlegképes könyvelő százszor többet tud számvitelből mint egy gm-es!
ha kis könyvelőirodába akarsz menni ahol teljeskörűen kell könyvelni és önszorgalomból nem fejlesztetted a tudásod akkor szerintem esélytelen vagy gm-el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!