Fizetés emelés jővőre?
épp most olvastam hogy a minimálbért 15% a bérminimumot 25 % ékal akarják emelni elvileg.
Postán dolgozom a bruttóm 148 ezer forint napi 7 órába elméletbe ami gyakorlatban 8-9 óra
a bérminimumba nemesek bele akkor nekem hogy jöhet a fizetés emelés?
a munkám érettségit és "postai" iskolát igényel.
tudom még nem biztos az emelés csak kíváncsi vagyok hogy nálam ez hogy lenne.
Elvileg 25%-os emelés lenne.
Ami azt jelenti, hogy a cégnek az idáig 300e ft helyett
375e ftjába kerülnél.
Ez 75e plusz "kiadás" úgy, hogy nincs bevételnövekedés.
Visszakérdeznék:
Szerinted a béremelés mennyire lesz kihatással a munka-
helyek stabilitására? Aki nem állami cégnél van, és nem
multinál (bár még azok sincsenek kizárva), mennyire érez-
heti biztonságban magát, hogy jövőre is lesz állása?
félre értettél nem 148 a nettom az a bruttóm :)
98 ezer a nettom
akkor elvileg jár azt mondod ha lesz belőle valami :)
"Ez 75e plusz "kiadás" úgy, hogy nincs bevételnövekedés. "
eddig dolgoztunk alacsonyan más szomszédos országba még a szociális segély is több mint itt egy átlagbér....
"Szerinted a béremelés mennyire lesz kihatással a munka-
helyek stabilitására? "
Fél Magyarország már külföldön van, szükség van a béremelésre. De még ez az emelés is kevés nem lehet versenyezni a külföldi bérekkel, ha kimész az osztrákokhoz a szomszédba kapásból kapsz 13-14 havi fizetést egy évben az olyan 800 000 Ft pluszban a semmire egy évben. Még ha itthon keresel netto 200 000 Ft-ot is akkor se bírsz egy évben félre rakni 800 000 Ft-ot továbbá Ausztriában 10 év után kapsz már nyugdíjat csak kapjál 700-800 Eurót havonta az is 210 000-240 000Ft amiből itthon kényelmesen elélsz. Miről beszélünk akkor? Ha a cégnek&vállalkozónak nem éri meg akkor zárjon be vagy álljon be melózni maga. Húgyé szaré dolgoznak itthon az emberek, itthon pedig nincs jövő. Egy csöves albérlet Pesten 120 000-140 000 ft aztán az átlagfizetés 160 900Ft ennyiért már Berlinben kapsz lakást ahol a németek átlagban 2000 Eurót keresnek.
Oké, elszámoltam, bocsi, akkor csak 50e ft "plusz kiadás" lesz.
Azzal tisztában vagyok, hogy itthon alacsonyak a bérek, de.. utóbbi 6 évben a nettó 60-tól 75-re nőtt (kerekítve),
viszont a munkáltató 74e helyett 140e-t kell kifizessen
(munkavállaló járulékai + adók). Azaz ha az adózás nem
változott volna, már 115 nettónál járna a minimálbér
ugyanannyi teherből. Persze az sem sok, de a 75höz képest
nagy emelkedés lett volna. És mi az, amit cserébe kapunk,
hogy így megnőtt adó? :)
A béremelés azért szükséges, mert az államnak pótolnia
kell a külföldön munkavállaló emberek miatt kiesett be-
vételeit. Mert így hiány van.... És hogyan oldjuk meg?
Több a minimálbér > Több az adó > Több stadion!
És még jók is vagyunk, mert emeltük a minimálbért.
"Mivel a minimálbért szeretnék növelni, és Te többet keresel, így neked nincs mit emelni..."
a bérminimumot is.
vagyis tudtommal
a munkám szakmát követel
így én azt hittem hogy én is belesek a bérnövelésbe ha lesz mivel szakmunkásbérnek minősűl hiába magasabb. :(
#7 "Ahhoz, hogy jól éljél, illetve legyen látszata is, hogy élsz..."
Ja és milyen élet heti 6 napot gürcölni, gondolom még csak nem is 8 órában, hanem többen? Mikor költi el a megkeresett pénzt? Persze király, hogy szállodában lakhat meg ehet, de hogyan tervez oda családot alapítani?
Svájc meg amúgy is barom drága, szóval az a nettó 1 misi kb nettó 300-as hazai fizetésnek felel meg maximum, de legalább nincs élete. Gratuálok, jól összehoztad neki ;)
"Ja és milyen élet heti 6 napot gürcölni, gondolom még csak nem is 8 órában, hanem többen? "
8-10 órát dolgozik de a túlórát fizetik neki.
"Persze király, hogy szállodában lakhat meg ehet, de hogyan tervez oda családot alapítani?"
Ez az ő dolga, hogy mikor tervez családot alapítani, lehetséges, hogy ott fog megnősülni, de ez tényleg csak az ő dolga, gondolom pár évet lenyom kint aztán itthon él majd boldogan tele lóvéval.
"Svájc meg amúgy is barom drága, szóval az a nettó 1 misi kb nettó 300-as hazai fizetésnek felel meg maximum, de legalább nincs élete."
Ez nem teljesen igaz, mivel ebben az esetben kap szállást és ellátást is INGYEN, így amit keres azt félre tudja tenni. Nem kell neki semmire költenie.
"Mikor költi el a megkeresett pénzt?"
Lenyom 5 évet kint félrerak 60 milliót aztán hazajön, és él boldogan.
"Gratuálok, jól összehoztad neki ;)"
Köszönöm, én is így látom. Itthon netto 190 ezres fizut ajánlottak neki, ettől sokkal jobb lehetőséget szereztem neki. Havi 1 milláért érdemes felkelni még ha 6 napot is kell melózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!