22 éves pályakezdőként max. Wc puculó leszek vagy csöves?
"A BSc félévente 200 ezer. 3 év az 6 félév. Ez már 1,2 millió forint. Az MSc már kb. 350 ezer félévente. 4 félév 1,4 millió. És akkor vegyük hozzá a koli/albérlet díjat, amit fizetni kell ha nem helybéli vagy és nem tudsz bejárni. Akkor költeni kell kajára és egyéb dolgokra, amit most nem sorolnék fel."
Persze, Msc-ről szó se volt, a laknod akkor is kell, ha nem tanulsz, a kajára szintén bazeg. Most jó hogy nem a cipővásárlási költségeidet is ideszámolod. Egy egyetemi képzés 1-1,5 milla átlagban. Legyen 1,5. Ezt leosztod 7 félévre és azoknak a hónapjaira, akkor ez azt jelenti, hogy havi 35 ezer forint.
Végig dolgoztam egyetem mellett legalább heti 20 órában (és ne gyere azzal, hogy ezt nem lehet az órarended miatt összehozni, mert akkor kettéfejelem az asztalomat) és végig többet kerestem ennél. Plusz ha már tényleg annyira offon vagytok anyagilag, hogy ez is gond, akkor valószínűleg kapsz szociális ösztöndíjat, a tanulmányiról meg nem is beszélek. Diákként volt olyan hónapom, hogy mindennel együtt 150 ezer forint feletti bevételem volt.
"Csak épp a gyakornoki program utolsó, hetedik félévben van, még ezt se tudod? Jó ég..."
Ki a jó fenét érdekel a kötelező, semmit sem érő gyakornoki program? Év közben miért ne lehetne gyakornokoskodni? Szinte mindenki dolgozott a csoporttársaim közül is, végig.
Kérdező, már az elején mondtam, a te esetedben nem a rendszerrel van a baj, hanem életképtelen hülye vagy. Most elárulom: te külföldön a mosogatással sem fogsz boldogulni. Ja amúgy nem Balázska vagy?
"Ha valaki sokat nezte mar az allashirdeteseket, nagyon keves mernokot keresnek, nagyon keves informatikust es nagyon durva elvarasokkal"
Én csak infós állásokat szoktam ritkán nézegetni, de legutóbb amikor néztem akkor csak a profession.hu-n volt 1200 informatikai állás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!