22 éves pályakezdőként max. Wc puculó leszek vagy
csöves?
21/53 A kérdező kommentje:
Ja fel lehet költözni Pestre csak épp a fizetésből nem lehet megélni. TTK-s diplomám van, szóval nincs is végzettségem a munkáltatók szemszögéből nézve.
Nyilván én vagyok az életképtelen meg az a több tízezer ember aki nem talál semmilyen említésre méltó munkát.
Nyilván.
Pl. nekem is TTKs diplomám van, mégis bekerültem egy multihoz ahol könnyedén előreléptem, majd most ősszel váltottam is egy másik multihoz.
2016. okt. 22. 23:20
23/53 A kérdező kommentje:
Kérdező, bármilyen diplomával és két nyelvvel angol+bármi már 200 nettó kezdő körül tudsz keresni Budapesten. Nem egy állom meló beszélgetni egész nap idegen nyelveken és mások problémáit megoldani, de kezdésnek simán jó. 200 nettóból pedig ki lehet jönni még akkor is ha egyedül akarsz lakást bérelni 100-ért mondjuk mindennel együtt.
2016. okt. 22. 23:55
Na jó, valljuk csak be: semmilyen nyelven nem beszélsz, maximum papírod van róla. Így valóban sokkal nehezebb elhelyezkedni egy semmilyen diplomával. Mi a frásznak nem gondoltál erre előre?
2016. okt. 23. 02:11
Aha, 3 munkahely, 5 pozíció, mindig előre léptem cégen belül és új cégnél is.
Ja, nyilván mázlim volt. Lehet lottóznom is kéne, ha ennyire szerencsés vagyok...
2016. okt. 23. 08:46
27/53 A kérdező kommentje:
Jaaaa hát az ilyen helpdeskes marhaságokból se kérek, se call centerből és értékesítésből...na ezekhez is teljesen felesleges még az érettségi s.
Szóval akkor összefoglalom:
- Megy a sírás, hogy diplomásként nem tudsz elhelyezkedni
- Nem vagy hajlandó leírni a konkrét szakot, amit végeztél
- Nem kérsz a help deskből/call centerből, ami viszont normálisan fizetne.
Ezek alapján gratulálunk megnyerted a "béna troll vagyok" díjat. Jutalmad egy nagy pofon, amit átvehetsz Azerbajdzsánban.
2016. okt. 23. 11:15
29/53 A kérdező kommentje:
De akkor mégis mi értelme van beindítani kismillió szakot, ha nincs rá kereslet? Help deskesnek vagy call centeresnek egy csimpánz is megfelel. Akkor mondja azt az állam, hogy erre és erre a szakmára van szükség a következő 5 évben, akkor a többit nem indítjuk, mivel úgyis felesleges diplomásokat képez. Ezzel nem is húznak el az emberek életéből éveket, másrészt nem dobnak ki milliárdokat az ablakon az oktatásra, állami ösztöndíjra. Mert bizony a jelenlegi egyetemi szakok 80%-val NEM lehet elhelyezkedni a szakmán belül. Akkor meg tök felesleges tanulni. De a propaganda megy, hogy hú de király szakok...17 évesen az ember meg el is hiszi.
30/53 A kérdező kommentje:
Így van ez a TTK-val is, évek óta megy a propaganda, hogy az ilyen végzettségű szakemberekből óriási hiány van, bővítik a keretszámokat, csökkentik a ponthatárokat, míg pl. közgazdász képzésekre lehetetlen államira bekerülni. Aztán ott tartunk, hogy se biológusra, se kémikusra, se geográfusra, se geológusra, se vegyészre, se fizikusra nincs szükség...maximum BSc+MSc+PhD-val, doktori fokozattal, öt felsőfokú nyelvvizsgával, 20 referenciával és 40 év gyakorlattal. Közgazdász meg el se végzi az egyetemet, de már nettó 150 ezres fizetéssel gyakornok.
Kapcsolódó kérdések: