Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 22 éves pályakezdőként max....

22 éves pályakezdőként max. Wc puculó leszek vagy csöves?

Figyelt kérdés
Ja most jönnek majd, hogy informatikusnak vagy mèrnöknek kellett volna tanulni, de hát nem lehet mindenki az...
2016. okt. 22. 10:39
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

"De akkor mégis mi értelme van beindítani kismillió szakot, ha nincs rá kereslet?"

Azért, mert (kapaszkodj meg) az egyetemeknek nem csak az a célja, hogy a munkaerő piacra termeljen embereket. Az nem jutott még eszedben, hogy van aki a munkától eltekintve szeretne ilyet tanulni? Én is gondolkodtam már rajta informatikusként, hogy ha nagyon sok kidobható pénzem lesz, akkor elvégzek egy történelem szakot levelezőn vagy estin, mert egyszerűen érdekel.

"Help deskesnek vagy call centeresnek egy csimpánz is megfelel."

Nem, hidd el nem felel meg, pláne nem idegen nyelven, vagy speciális szakterületen.

"Mert bizony a jelenlegi egyetemi szakok 80%-val NEM lehet elhelyezkedni a szakmán belül."

De bezony, el lehet.

"bővítik a keretszámokat, csökkentik a ponthatárokat"

Te, azért ha diplomásként nem jutottál el addig, hogy a ponthatárokat nem az állam alakítja, hanem az oda jelentkezők pontszámai, akkor nem tudom mit rinyálsz a csimpánz munka miatt, az lenne való neked.

"Közgazdász meg el se végzi az egyetemet, de már nettó 150 ezres fizetéssel gyakornok."

Akkor miért nem annak mentél? Te komolyan úgy jelentkeztél egyetemre 17-8-9 évesen, hogy annyi agyad nem volt, hogy utánanézz mi a bús frászkarikát fogsz csinálni? A felvin ezernyi statisztika van mindenről már ÉVEK ÓTA. Régebben végeztem az egyetemen mint te, de már akkor is volt.

2016. okt. 23. 12:04
 32/53 A kérdező kommentje:
Jó, látom mindig mindenre találtok magyarázatot..sosem lehet az állam a hibás, mindig az emberekkel van a gond. Akkor rohadjatok meg a szaros Magyarországotokban, én húzok innen, az tuti.
2016. okt. 23. 12:21
 33/53 A kérdező kommentje:
Te tényleg ilyen gyökér vagy 66%-os? Az állam a szükséges szakembereket egyetemi oktatás segítségével tudja kitermelni (főleg). A szükségleteit pedig összhangba kellene hozni azzal, hogy milyen szakokat indít és mekkora keretszámmal.
2016. okt. 23. 12:24
 34/53 anonim ***** válasza:
90%
Senkit nem érdekel, ki a hibás, oldd meg a problémát, amit magadtól meg tudsz oldani, amire nem tudsz hatni, azt pedig fogadd el/lépj túl rajta, ennyi. Nyavalygással és másokra mutogatással még senki nem ért el semmit, max. kisgyerekként a fagyisnál.
2016. okt. 23. 12:28
 35/53 A kérdező kommentje:

"Az nem jutott még eszedben, hogy van aki a munkától eltekintve szeretne ilyet tanulni?"

Ja és akkor az állam finanszírozza a hobbidat? Mert bizony egy egyetemi szak elvégzése önköltségen több millió forintos tétel. De az emberek döntő többsége minden hasznavehetetlen szakon állami támogatott képzésen végez el. Tehát munkahely teremtésre az államnak nincs pénze, közmunkában fizetnek 60 ezer forintot, de arra van keret, hogy több tízezer teljesen felesleges történészt, szociológust, filozófust, politológust, szabad bölcsészt, biológust, geográfust és még tudja a tököm mit képezzen ki milliárd forintokból. Gratulálok, te is nagy észlény vagy, nem hiába dolgozol ott ahol.

2016. okt. 23. 12:28
 36/53 anonim ***** válasza:
90%
Bírom mikor az ilyenek mondogatják hogy ők húznak külföldre. Kérdező, aki itthon életképtelen az külföldön is az. Szóval nincs szerencséd.
2016. okt. 23. 12:30
 37/53 A kérdező kommentje:

"Akkor miért nem annak mentél?"

Képzeld annak készültem, közgazdasági középsuliba jártam, csak épp pont az egyetemi jelentkezésem évében emelték 480 pont fölé a határokat, mondván nincs szükség több közgazdászra, hanem természettudósokat kell képezni. És ekkor igen, az állam befolyásolta szándékosan a ponthatárokat. Nos nekem két emelt szintű érettségivel és egy nyelvvizsgával volt 460 pontom, államira nem vettek volna fel. Nyilván az én hibám, hogy nem gazdag a családom és nem tudták finanszírozni nekem, bocs.

2016. okt. 23. 12:32
 38/53 A kérdező kommentje:
75%os inkább leszek kinn árufeltöltő annyi fizetésért, amiből még félretenni is tudok, mint itthon, ahol annyit fizetnek, hogy kajára sem futja belőle.
2016. okt. 23. 12:34
 39/53 anonim ***** válasza:

"Jó, látom mindig mindenre találtok magyarázatot..sosem lehet az állam a hibás, mindig az emberekkel van a gond. "

Áruld el nekem, miért az állam hibás abban, hogy te lusta voltál utánanézni az elhelyezkedési lehetőségeknek? Konkrétan 2 kattintás lett volna. Nem lehet minden emberi hülyeséget az államra fogni.

"Akkor rohadjatok meg a szaros Magyarországotokban, én húzok innen, az tuti."

Szia!

"Te tényleg ilyen gyökér vagy 66%-os? Az állam a szükséges szakembereket egyetemi oktatás segítségével tudja kitermelni (főleg). A szükségleteit pedig összhangba kellene hozni azzal, hogy milyen szakokat indít és mekkora keretszámmal."

Igen, összhangba is hozza, de mivel sem az állam nem jós és NINCS BELESZÓLÁSA AZ EGYETEM ÁLTAL INDÍTOTT SZAKOK LÉTSZÁMÁBA, csak az államilag támogatott helyekébe, ezért nem tud mindent 100%-ig befolyásolni.

És egyébként köszönöm, ilyen gyökér vagyok, hogy tudom, az egyetemi képzések nem kizárólag a munkaerőpiac kielégítésére vannak.

"Ja és akkor az állam finanszírozza a hobbidat? Mert bizony egy egyetemi szak elvégzése önköltségen több millió forintos tétel."

Nem, nem kell hogy finanszírozza. Egy átlagos egyetemi szak fizetősön bizony nem több milliós tétel. 200-300 körül van egy félév, vagy még annyi se. Tudod más elcigizi a pénzt, én inkább a képzésemre költeném.

"Tehát munkahely teremtésre az államnak nincs pénze"

Mivel ez nem egy tervgazdaság és a termelőüzemek sincsenek állami kézben, nem is feladata az államnak a munkahelyteremtés. Maximum közvetve tud munkahelyeket teremteni, például építkezések indításával.

"de arra van keret, hogy több tízezer teljesen felesleges történészt, szociológust, filozófust, politológust, szabad bölcsészt, biológust, geográfust és még tudja a tököm mit képezzen ki milliárd forintokból. Gratulálok, te is nagy észlény vagy, nem hiába dolgozol ott ahol."

Magyarország az európai átlaghoz képest arányaiban is rohadt keveset költ az oktatásra, szóval emiatt kár szívni a fogadat.

És nem hiába dolgozok ott ahol? :D Te honnan tudod, hogy hol dolgozok? :D Csak annyit írtam, hogy informatikus vagyok, ez meg azért elég tág fogalom.

"Képzeld annak készültem, közgazdasági középsuliba jártam, csak épp pont az egyetemi jelentkezésem évében emelték 480 pont fölé a határokat, mondván nincs szükség több közgazdászra, hanem természettudósokat kell képezni. És ekkor igen, az állam befolyásolta szándékosan a ponthatárokat. Nos nekem két emelt szintű érettségivel és egy nyelvvizsgával volt 460 pontom, államira nem vettek volna fel. Nyilván az én hibám, hogy nem gazdag a családom és nem tudták finanszírozni nekem, bocs."

Nem volt sehol 480 pont fölött, most is 450-460 körül vannak. És kapaszkodj meg: nem a szüleidnek kellett volna ezt fizetnie, hanem neked. Az előbb írtad, hogy a közgazdász gyakornokok havi 150-et keresnek. Na hát akkor egy félévnyi tandíj lett volna 1-2 hónap meló.

"75%os inkább leszek kinn árufeltöltő annyi fizetésért, amiből még félretenni is tudok, mint itthon, ahol annyit fizetnek, hogy kajára sem futja belőle."

Húzzál már :D

2016. okt. 23. 13:00
 40/53 A kérdező kommentje:
Atyaisten, ekkora gyökér embert én még nem láttam:D Fogyatékos vagy, képtelen értelmezni amit leírtam.
2016. okt. 23. 13:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!