Úgy érzem, hogy tönkretettem az életemet, amiért egyetemere mentem, szerintetek?
Egyetemen tanulok, második évemet végeztem el.
Nem egy díjnyertes szak, maradjunk annyiban, hogy egy gazdasági.
Van egy német középfokú általános és egy gazdasági nyelvvizsgám, ezen kívül még egy gazdasági közép lesz angolból. Van jogosítványom is és persze érettségim(gimnáziumi).
A régi ált. iskolás osztálytársaimnak van szakmájuk és állásuk. (nem vágyom azokra a munkákra pl: operátor, gyári munkás, raktáros stb., de van fizetésük, ebből adódóan tudnak jó cuccokat venni maguknak, drága telefont, autót. Az én pénzem az egyetemre megy sajnos.)
Attól félek, hogy ez a sok lemondás, a rengeteg energia, pénz és idő, amit befektettem nem éri meg, mert mondjuk fogok keresni 10-20 000 Ft-tal többet, mint egy gyári munkás.
Rossz érzés, hogy én még 22 évesen mindig a társadalom legalján vagyok, csak azért, mert nekem tanulnom kellett.
Vegyészmérnökként nettó 100-120e-et keresek (20-21 nap, 8 órás műszak, +4 óra naponta a bejárás), benzinkutasként nettó 120-150e-et (10-11 nap, 24 órás műszak, majd 2 nap pihenő), favágóként nettó 800Ft/h munkaidőtől függően nettó 80-260e.
A felelősség most a legnagyobb, a fizetés a legkisebb, munkaidő utazást is nézve a legtöbb...
"Nekem tavasszal nyelvvizsgáznom kellett és ahelyett, hogy mondjuk vettem belőle valami olyan dolgot, mint ők, ki kellett fizetnem a nyelvvizsgát és a felkészülést is.
Ez csak egy példa a sokból."
Jaj te szegény. Te legalább beszélsz egy nyelvet (úgy ahogy), ők meg nem. Te a következő 40-50 évben használhatod a nyelvet, ők meg nem.
Tényleg ennyire nem érted, hogy amit most beruházol sajt magad képzésébe, abból fogsz hasznot hajtani a következő 30-40-50 évben?
Nálad összevannak zavarodva a fogalmak és tények a fejedben.
Jók a márkás cuccok, a saját autó ( ebben is nagy az ár intervallum), ha van pénz a bukszádban és akárhova beülsz kitudod fizetni amit fogyasztanál, de ennek egy ára van. Nem lehet úgy nézni az életet hogy melyik szakmából lehet leggyorsabban Iphone 6s venni. nekem egy Iphone 4s van és nem érdekel az újabb tipus de tudom hogy fogyasztási cikk amit előfizetéssel már megkapsz töredék áron. Márkás cuccaimat a netről és leárazásokról vásárolom, szóval evvel sincsenek gondjaim.
Nem írod mit tanulsz, de mivel egyetemista vagy gazdasági szakon nézhetnél egy részmunkaidős gyakorlati állás után ami később amikor nagyon jól fog jönni mint munkatapasztalat amikor a diplomáddal kilépsz majd a munakerőpiacra. Pluszban lesz pénzed is és tudsz venni magadnak márkás cuccokat amiért vágyakozol. Mondjuk diplomásként, nyelvvizsgákkal sokkal magasabb színten vagy mint a szakmunkás ismerőseid akik a benzinkúton 120 keresnek havonta de kis eséllyel fognak tudni kilépni ebből a szerepből.
Kérdezted mik a jó szakmunkák?
kozmetikus és fodrász, gyógymasszőr, varrónő, fogtechnikus, hidegburkoló, felújító szakiparos, barista, villanyszerelő, vízvezetékszerelő, autószerelő, autó alkatrész kereskedő, maikürős-pedikürős..
De nem a benzinkútas és a árúfeltöltő.
Haver én operátor vagyok, de inkább továbbtanulok. 3 műszakban 130 nettóért a végbéltermékedet is kihajtják belőled csak mert a termelés...magyarul egy darab fa vagy amit úgy dobálnak és ütnek vágnak ahogy nekik éppen jó. Ha ez kell, hajrá! Én sem hittem el, amíg nem jöttem ide. Lassan 1 éve.
Csak egy komolyabb vállalkozásba szerintem kéne egy jó millió. Oké, hitel is van, de össze is rakhatsz. Na akkor megint "le kell mondani" az iPhone-ról meg a 300 ezres kocsikról. De ha csak úgy éldegélsz mint hal a vízben ilyen melókkal, akkor egy pár év és besavanyodsz. 20-23 évesen a 130 baromi nagy pénznek számít a havi 2500 után, ezt aláírom. De én inkább feladom ezt a 130-at hogy még jó pár évig ennyi se legyen egyetem alatt, csak később mondjuk jobban kijövök majd.
De most hiába mondom neked, amíg nem kerülsz be és nem tapasztalod meg milyen fertő az ilyen munkahely, addig ez csak üres lózung.:) Az ott dolgozó emberekről meg nem is szeretnék beszélni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!