Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Úgy érzem, hogy tönkretettem...

Úgy érzem, hogy tönkretettem az életemet, amiért egyetemere mentem, szerintetek?

Figyelt kérdés

Egyetemen tanulok, második évemet végeztem el.

Nem egy díjnyertes szak, maradjunk annyiban, hogy egy gazdasági.

Van egy német középfokú általános és egy gazdasági nyelvvizsgám, ezen kívül még egy gazdasági közép lesz angolból. Van jogosítványom is és persze érettségim(gimnáziumi).

A régi ált. iskolás osztálytársaimnak van szakmájuk és állásuk. (nem vágyom azokra a munkákra pl: operátor, gyári munkás, raktáros stb., de van fizetésük, ebből adódóan tudnak jó cuccokat venni maguknak, drága telefont, autót. Az én pénzem az egyetemre megy sajnos.)

Attól félek, hogy ez a sok lemondás, a rengeteg energia, pénz és idő, amit befektettem nem éri meg, mert mondjuk fogok keresni 10-20 000 Ft-tal többet, mint egy gyári munkás.

Rossz érzés, hogy én még 22 évesen mindig a társadalom legalján vagyok, csak azért, mert nekem tanulnom kellett.

2016. jún. 5. 21:26
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

Szüleim is ezt mondják: más örülhetne, ha egyetemre járhatna és tanulhatna. Én nekem csakis kizárólag a tanulásról szól. Minden órán ott vagyok, Minden jegyem négyes, ötös. Szóval nekem nem buli, egyszerűen túl akarok lenni rajta.

A pénzért tanulok, hogy meg tudjam venni azokat a dolgokat magamnak, amiket jelenleg sajnos nem. El tudjak menni esetleg nyaralni vagy síelni.

Mért, más mért tanul?

2016. jún. 5. 22:21
 12/44 anonim ***** válasza:
más is a pénzért tanul hidd el.
2016. jún. 5. 22:29
 13/44 anonim ***** válasza:
61%

Igazad van, aki ilyen hülye, abba kár az egyetem.

*facepalm*

2016. jún. 5. 22:50
 14/44 Eszter76 ***** válasza:
75%

Marhaság. Amit tanulsz, az csak a hasznodra válik, bármi is legyen az. Szedd össze magad!

Sajnos a mai világban egyáltalán nem lehetsz biztos benne, hogy lesz állásod - akár diplomával, akár anélkül. Az osztálytársaid szerencsések voltak.

Ne irigyeld a melósokat, nincs miért. Inkább tanulj, koncentrálj arra. Diplomával még mindig lehetsz gyári melós (bizony!), de ha nem végzed el, akkor esélyed se lesz másra.

2016. jún. 5. 22:50
 15/44 anonim ***** válasza:
2016. jún. 5. 22:55
 16/44 anonim ***** válasza:
82%

"Rossz érzés, hogy én még 22 évesen mindig a társadalom legalján vagyok, csak azért, mert nekem tanulnom kellett."

Ja persze, mert aztán a 22 éves gyári munkások meg raktárosok tényleg az élet császárai.

Szépen végigcsinálod az egyetemet, megtanulsz rendesen németül meg angolul (középfok nem sokat ér), és pár éven belül a nyolc általánosok többszörösét fogod keresni.

Hacsak nem vagy ritka nagy lúzer.

2016. jún. 5. 23:00
 17/44 A kérdező kommentje:

Nem a munkájukat irigylem, hanem hogy már van valamijük és fel tudnak vágni azok előtt( például előttem), akiknek jelenleg nincs semmijük. Igen, nekik szerencséjük volt, soha nem tanultak, hanem engem bszogattak, amiért nekem kellettek a jó jegyek, aztán most én állok szarul és nem volt szerencsém. Engem ez zavar...

ma 22:55

Minél több ember véleményére vagyok kíváncsi.

2016. jún. 5. 23:00
 18/44 anonim ***** válasza:
76%
most tényleg gyári munkásokra irigykedsz?
2016. jún. 5. 23:06
 19/44 A kérdező kommentje:

Akkor harmadszorra is leírom, hogy nem a gyári munkásokra, csak egy példa volt.

Mondhattam volna futárokat vagy benzinkutast vagy autószerelőt vagy CNC st, vagy mit tudom én.

Azokra irigykedem, akiknek anélkül bejött az élet, hogy bármit kellett volna tenniük az iskolában, mert volt egy kis szerencséjük.

2016. jún. 5. 23:09
 20/44 anonim ***** válasza:
88%
Öcsém, ha te egy "drága" telefontól hanyatt esel, akkor tényleg menj el raktárosnak. Bár nem hinném, hogy olyan sok raktárosnak drága telefonja lenne.
2016. jún. 5. 23:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!