Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Úgy érzem, hogy tönkretettem...

Úgy érzem, hogy tönkretettem az életemet, amiért egyetemere mentem, szerintetek?

Figyelt kérdés

Egyetemen tanulok, második évemet végeztem el.

Nem egy díjnyertes szak, maradjunk annyiban, hogy egy gazdasági.

Van egy német középfokú általános és egy gazdasági nyelvvizsgám, ezen kívül még egy gazdasági közép lesz angolból. Van jogosítványom is és persze érettségim(gimnáziumi).

A régi ált. iskolás osztálytársaimnak van szakmájuk és állásuk. (nem vágyom azokra a munkákra pl: operátor, gyári munkás, raktáros stb., de van fizetésük, ebből adódóan tudnak jó cuccokat venni maguknak, drága telefont, autót. Az én pénzem az egyetemre megy sajnos.)

Attól félek, hogy ez a sok lemondás, a rengeteg energia, pénz és idő, amit befektettem nem éri meg, mert mondjuk fogok keresni 10-20 000 Ft-tal többet, mint egy gyári munkás.

Rossz érzés, hogy én még 22 évesen mindig a társadalom legalján vagyok, csak azért, mert nekem tanulnom kellett.

2016. jún. 5. 21:26
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
86%
ja, egy autószerelőnek, benzinkutasnak, vagy cnc-s embernek tényleg marhára bejött az élet, a társadalmi ranglétra tetején vannak. Keresnek vagy 120 ezer forintot, vesznek belőle egy iphone-t és máris mindenük megvan. Aztán lebetegszenek és menten kirúgják őket mert pótolhatóak.
2016. jún. 5. 23:16
 22/44 anonim ***** válasza:
69%
Bántóan ostoba vagy kérdezö.
2016. jún. 5. 23:16
 23/44 A kérdező kommentje:

Mivel nem kell saját magukat eltartani, ezért van rá pénzük a fiatalabbaknak.

Biztos én élek rossz régióban, de erre felé rengeteg fiatalnak van saját autója...

Hát egyébként én mindenkit lebeszélek már a továbbtanulásról.

2016. jún. 5. 23:23
 24/44 anonim ***** válasza:
86%
most ez komoly? attól mert anyucival élnek és emiatt tudnak venni egy saját autó (gondolom az se a legújabb mercedes, de mindegy) akkor ők már nagy emberek? nem is terveznek elköltözni? és mi lesz majd ha már nem élnek a szüleik? amúgy szíved joga otthagyni az egyetemet és beállni melósnak, ha azt hiszed arany életük van.
2016. jún. 5. 23:28
 25/44 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy szerintem nagyobbak. Erről szól szerintem mostanság az élet, hogy kinek mije van. Persze, hogy nem költöznek el, jó ez így nekik, minden pénzük mehet autótuningolásba, bulizásra meg ilyesmire.

Én csak azt nem tudom, hogy ha én veszem a fáradtságot, hogy tanuljak, akkor mért nem látok esélyt sem arra, hogy ha egyszer lesz munkám, akkor mondjuk tudjak venni magamnak egy autót...

2016. jún. 5. 23:37
 26/44 anonim ***** válasza:
77%
egyszerűen olyan szintű téveszme él benned, hogy én azzal nem is tudok mit kezdeni. próbáld ki, tapasztald meg, állj be közéjük, ha tetszik, maradj, ha nem, akkor ne maradj mást most már tényleg nem tudok mondani, mert bármit mondok, mintha a falnak beszélnék.
2016. jún. 5. 23:42
 27/44 A kérdező kommentje:
Akkor biztos bennem van a hiba, de valahogy én már nem hiszek abban, hogy megéri tanulni.
2016. jún. 5. 23:48
 28/44 anonim ***** válasza:
81%
Figyelj, ha te nem hiszed el, hogy diplomával és rendes nyelvtudással pár éven belül a többszörösét meg lehet keresni annak a szaros 80-100 ezernek, amire most olyan irigy vagy, akkor menj el polcot pakolni a Tescóba, az biztos szuper lesz.
2016. jún. 5. 23:52
 29/44 anonim ***** válasza:
85%
és hányat láttál közülük mondjuk egy elegáns étteremben vacsorázni, vagy értelmesen elbeszélgetni valakivel? csak mert számukra ezek elérhetetlenek, mondjuk nincs is rá igényük. kérdés hogy neked mik az igényeid? elég-e hogy anyuval és apuval élsz, legfőbb gondod hogy hány mm-es kipufogót rakj az autóra, a beszédtémád pedig max az éjjel nappal budapest szintjén mozog.
2016. jún. 5. 23:52
 30/44 A kérdező kommentje:

ma 23:52

Az a baj, hogy diákmunkásként igen sokat dolgoztam így, pontosan a Tescoban. Mivel egy gépként kell dolgozni, ezért számomra borzalmasan unalmas és nehezen bírom lelkileg, nincs benne kihívás, ami fent tudná tartani a figyelmem.

Az értelmesen elbeszélgetés dolgot nem tudom, kevés ilyen közeli ismerősöm van, inkább csak látom őket és hallok felőlük. Hát nekik nem annyira cél egy elegáns étterem, ez biztos.

2016. jún. 6. 00:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!