Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akinek kevés a fizetése annak...

Akinek kevés a fizetése annak régen kellett volna tanulnia nem most panaszkodni, nem?

Figyelt kérdés

Legegyszerűbb a politikusokat szidni, meg sóhajtozni, hogy nem lehet megélni minimálbérből, meg éhezünk, stb.

Pedig csak annyit kellett volna tennie, hogy nem az iskola mellé hanem keményen tanul, képzi magát. Nem feltétlenül kell itt diplomáról beszélni egy szakmáját JÓL értő szakmunkás sem 80-100ezerből él Magyarországon!

2016. máj. 19. 16:14
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen így van.

Egye meg amit főzött.

Nem feltétlenül kell egyetem sőt,de kell legyen benne egy vágy és előre látás,ami a mai fiatalság 10%-ban sincsen meg,egyetemeken is mikről dumálnak,figyeltétek már?

,,Húúú öcsém úgy beb..sztunk szerdán,csütörtökön,szombaton is,6-szor rókáztama Sanyi hozott haza,azt se tudom mit csináltam állítólag.....blabla bla."

Na pont ők akik megérdemlik a 90 nettót és KUSS van.

Ezzel szemben figyeljétek meg aki sikeresen gondolkodik mikről beszélgetnek ,,van egy ötletem,tudod van ez meg az,és erre egy ilyen megoldás azért jó,mert..... .Mit gondolsz róla?"

Vagy amíg a sok idióta csoporttársam WOW,LOL meg ilyen marhaságokkal játszott meg itta a kannásbort,én mentem dolgozni,képezni magam,és ki akartam törni ebből a osszuk be a 2000Ft-ot utolsó két hétre életet.

Nem kell feltétlenül diploma,de tudatos életépítés már középiskolába sem árt,de legkésőbb egyetemen vagy bárhol,meg kell válogasd ki kell barátkozol.

Én leépítettem mindenkit magam körül,mert elegem lett a filléreskedő beszélgetésekből a kocsmázásból,abból,hogy mindig berúgnak,de jövő képük semmi keresnek 200e nettót,laknak egy szutyok panelba,mondom nem erre vágyok.

Ezért lehet sznobság de tudatosan építem a kapcsolati tőkémet,nem állok szóba bárkivel,plusz már egyetem alatt is elmentem dolgozni párhuzamosan amíg a többiek a szutyok buliaikba voltak.Én már akkor dolgoztam,így a suli közben nem lehet elmenni dolgozni szintén egy kifogás.

Igen nem fogsz annyit aludni és dögleni otthon,ez igaz,nekem volt,hogy 3-4 órákat aludtam,de ott a Kávé/EnergiaItal kombó,cél érdekében be kell vetni,nem egészséges de ez van,fiatalok ne aludjanak annyit,dolgozzanak és tanuljanak.

Én van,hogy 8-10 órás munka után és edzés után hajnali 3-ig tanulok aztán reggel kelek 8-kor mert menni kell dolgozni,napi 5 kávé cappucino és megy ez.

2016. máj. 20. 13:22
 32/39 anonim ***** válasza:
38%

"NEM FIZETNEK MEG SEMMIT SZINTE! Nem a munka a büdös barátom, hanem amire becsülik a munkádat.

Ha mindenki úgy gondolkodna mint Te, akkor az informatikusok, a mérnökök, és a vezetői beosztásban dolgozók nem keresnének sokat, mert túlkínálat lenne. Persze Te vagy az okos, mert tanultál mikor megtehetted.. De mi van azokkal akik tanultak, de képtelenek érvényesülni? Ne legyél ilyen okos, mert én már sok okos emberrel találkoztam, és hidd el az ilyenek ölik meg a normális embereknek a maradék ép eszét is!"

Az én munkámat megfizetik. Pedig nem vagyok informatikus, sem mérnök, semmi, csak egy jogász vagyok. #18 voltam

2016. máj. 20. 13:45
 33/39 anonim ***** válasza:
54%

Így van utolsó.

,,Aki k..nak áll ne csodálkozzon ha b..szák".

Aki nem tud megtanulni úszni nem a víz a hülye.

Aki nem képes valamilyen szakmát megtanulni az magára vessen,ennyi.

SZAKMA nem feltétlenül diploma,mondjuk lakás felújító vagy hegesztő,asztalos.

Nem kell diploma legyen.

Egy segédmunkás bárki lehet,pótolható egy jó szakember az nem,kezdve a mérnöktől a közgazdászon át a szakikig.

2016. máj. 20. 14:04
 34/39 anonim ***** válasza:
69%

Ennek két oldala van. Egyrészt teljesen egyetértek veled. K**va sokat sz*p*k azért, hogy jól fizető állásom legyen és rettentő idegesítő, amikor sírnak az ismerőseim, hogy nincs pénzük. Én meg megkérdezem, hogy akkor miért nem tanultok? Valaki megakadályoz benne? 8 óra a munkaidő, 8 órát alszol, marad legalább napi 8 óra amit úgy osztasz be, ahogy akarsz.

Ha én képes voltam 12 óra fizikai munka + napi 1 óra hidegben várakozás(átszállások) mellett két OKJ szakmát tenni és megtanulni egy idegen nyelvet 1 év alatt, akkor más is képes rá. Csak akarat kérdése.

Olyan karrier és képzési út van mögöttem 25 évesen, hogy a HR osztályon általában dülledt szemekkel néznek, hogy ezt mégis hogyan hoztad össze?

És akkor még mindig nem végeztem, mert nekem még több kell ezért tanulok még mindig. Dolgoztam, tanultam, dolgoztam,tanultam ahogy éppen sikerült.

Én sem tudtam soha, hogy milyen szakmát akarok. egy dolgot tudtam. Gazdag akarok lenni. Úgyhogy mindig azt tanultam, amiben pénz volt.

Én sem értem, hogy mi a f**znak kell mindenkinek diploma, de azt sem értem, hogy van a diplomás meg van a szakmunkás, akin kifog egy okostelefon használata és semmit nem tud a világ dolgairól, nincs témája, nem érdekli semmi a kesergésen kívül...és a kettő között mintha nem léteznének emberek.

De a kedvencem: nem lehet mindenki jó. Már miért ne lehetne? :D Ultimate kifogás.

2016. máj. 20. 15:19
 35/39 anonim ***** válasza:
62%
Egyetértek a kérdezővel. A legfontosabb felett mindenki elsiklott: nem arról van szó, hogy mindenkinek sokat kellene keresni, hanem arról, hogy aki nem tett azért, hogy sokat keressen, annak ne sírjon a szája, ne másokat okoljon. Mondom ezt 23 évesen, és az önéletrajzom két oldalra is alig fér rá, pedig nem változtattam mindig munkát, csak annyi mindent tanultam, dolgoztam, képeztem magam egyszerre, párhuzamosan, hogy ennyi mindent tudhatok magam mögött. Szívás, de dönthettem: vagy haragszom magamra, mert nem jutok előrébb vagy teszek azért, hogy jobb legyen. Hát tettem azért, hogy most jól keressek... És köszönöm, jól megvagyok. :)
2016. máj. 20. 23:27
 36/39 anonim ***** válasza:
4%

Marhaság.

Az alap az lenne, hogy aki elmegy 8 órában dolgozni, az tudjon normálisan megélni a fizetéséből. Mint ahogy a legtöbb országban meg is tudnak élni az emberek.

Laktam Angliában, a takarítónő bérelt egy lakást, és évente egyszer elment külföldre. Az egyedülálló tanítónő fent tartott egy házat, kocsit, egyedül nevelte a gyerekeit, és külföldre járt nyaralni.

Nálunk egy minimálbérből nem lehet lakást bérelni, meg enni is. Ez lenne az alap. Aztán persze ezután jön az, hogy az orvos meg a mérnök járjon nyaralni, meg vegyen 2 évente új kocsit.

De ez sajnos nem igaz, még a mérnökökre sem.

Amúgy nem az ország lakosai a korlátoltak, hanem az ilyenek, mint te.

Sokan leírták már előttem, de nem fogadod el. Nem lehet mindenki tanult, mert az alantasabb munkákat is el kell végezni. Ha nem lennének szemétszállítók, akkor ellepne bennünket a szemét.

Bármennyire lenézed, valakinek meg kell csinálni, és ha már eljár dolgozni, megérdemli, hogy nem éhezzen a fizetéséből.

2016. máj. 21. 15:17
 37/39 anonim ***** válasza:
90%

"Ha ezek az emberek is mind diplomások vagy szakmunkás mesterek lennének (vagy egyéb, jól kereső emberek), akkor gondolj bele, ha nálad elmegy a net, vagy nincs télen gáz, és nem tudsz fűteni - ki venné fel a telefont? Kivel közölnéd, hogy problémád van? Ki oldaná meg a számlagondjaidat?"

Hagyjuk már ezt. Majd ha az ő munkájukat nem vállalja senki ennyiért és az enyémre lesz ezer jelentkező, akkor majd ők keresnek félmillát, én meg a minimálbért. Addig viszont ne tegyünk úgy, mintha a telefonos ügyfélszolgálatosok meg a recepciósok meg az útépítők direkt szeretetből álltak volna félre, hogy enyém lehessen a jól fizető meló.

És még te mondod, hogy mások nem értik a kereslet-kínálat elvét.

2016. máj. 21. 16:24
 38/39 anonim ***** válasza:

Érdekes hogy mennyien le vannak ragadva pár munkánál.

-Eladó nélküli bolt már most létezik. Pl tesco önkiszolgáló kasszák.

-Az ügyfélszolgálaton már így is előszór egy robottal beszélsz és csak utána ügyintézővel. Vagy interneten is intézhető.

-A szemét szállításnál is már többször láttam hogy csak a sofőr van a kocsival és egy emelőkar segítségével üríti a kukát. A hátul álldogáló tipikus kukás nélkül.

-Japánban az iskolát a diákok takarítják és nincs takarító.

2016. máj. 21. 17:00
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha a világon mindenki mérnök es programozó lenne, nem gondoljatok, hogy az utburkolast utburkolasra épített robotok, a szemetszedest pedig automatizált szemetes rendszer végezné? Nem kell itt martirkodni álalázatosan...
2016. máj. 21. 19:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!