Akinek kevés a fizetése annak régen kellett volna tanulnia nem most panaszkodni, nem?
Legegyszerűbb a politikusokat szidni, meg sóhajtozni, hogy nem lehet megélni minimálbérből, meg éhezünk, stb.
Pedig csak annyit kellett volna tennie, hogy nem az iskola mellé hanem keményen tanul, képzi magát. Nem feltétlenül kell itt diplomáról beszélni egy szakmáját JÓL értő szakmunkás sem 80-100ezerből él Magyarországon!
Ez csak kifogás.
Én az eredeti szakmámnál rájöttem, hogy nem sokat ér a való életben, megélni nem fogok tudni abból, elmentem és tanultam mást, amiben jó vagyok és meg is fizetik. Pedig se orvos, se mérnök, se jogász nem lettem.
Meg igazából azt sem értettem, hogy ilyen jól hangzó, de használható végzettséget nem adó OKJ tanfolyamokra minek fecsérlik az idejüket az emberek.
Ahelyett ha megtanul egy kétkezi szakmát rendesen, abból bőven megél, még külföldre sem kell "menekülnie az éhezés elől".
jól van, okos vagy.
én nekem is több végzettségem van, és bruttó 130e-et akarnak fizetni a szakmunkáért.
Mit tanuljak ami többet ér és munkám is lesz vele? Várom az ötleteidet!
Én is hasonló cipőben, mint az előttem szóló.
Szerinted 46 évesen mire váltsak, amit szeretnék is csinálni, no meg jól meg is fizetik?
Programozáshoz 100-ból 99 ember nem ért. Akkor sem, ha tanulja, ahhoz érzék kell. Ez egy rossz példa.
És nem kifogás. A legtöbb ember átlagos, és nincs SEMMI, amiben kiemelkedő lenne.
Nem kereshet mindenki sokat, hiszen akkor az lenne az alap, és mindenki jól élne, tehát minden drágább lenne, mert úgyis mindent el lehet adni. Ezáltal egyenes arányban nőnének az árak, és amit most soknak tartunk, az átalakulna, és kevésnek számítana.
Remélem érted, mire gondolok, ennél jobban nem lehet elmagyarázni, mert eleve értelmetlen a témafelvetés.
Sokan tanulnak, de aki végigbukdácsolja az iskolát, és ebből nagyon sok van, az mégis hogy legyen jobb?
Például a bolti eladók. Nagyon sokan vannak.
Ugye ha jólét van, akkor többet vásárolunk, kell, aki kiszolgáljon. Mert ha neked pénzed van, akkor elváros, hogy kiszolgáljanak.
De egy bolti eladó nem fog százezreket keresni, mert mégis mire fel?
Ha mindenki ügyes-okos lenne, és tehetséges, akkor mindenki olyan munkát végezne, amire minimum nettó fél millát fizetnek havonta. De akkor ki töltené fel a polcokat áruval, és ki ütné be neked a kasszába, hogy elkölthesd a pénzed?
Másik példa, a környezetemben több ügyfélszolgálati ügyintéző van. Van egy gázszolgáltatós, egy T-mobilos, egy UPC-s. Ezekhez a munkákhoz semmi nem kell, csak érettségi, mert utána úgyis betanítanak, és az adott cég termékeit, számlázását kell ismerned, ehhez nem kell különösebb végzettség.
Ha ezek az emberek is mind diplomások vagy szakmunkás mesterek lennének (vagy egyéb, jól kereső emberek), akkor gondolj bele, ha nálad elmegy a net, vagy nincs télen gáz, és nem tudsz fűteni - ki venné fel a telefont? Kivel közölnéd, hogy problémád van? Ki oldaná meg a számlagondjaidat?
Nonszensz, amit elképzelsz. Te lennél a legjobban felháborodva, hogy sokáig zenél a telefon, és nem veszi fel senki.
Mondd már meg, hogy ha mindenkinek menő szakmája lenne, akkor ki lenne az a hülye, aki nyáron 40 fokban rohad a tűzforró aszfalton, hogy kátyúzzon?
Ki végezné a gané kulimunkát?
De megint csak te lennél a legjobban felháborodva, ha egy útmunkás nem kátyúzna, és te belehajtva a kátyúba tönkrevágnád a 20 milliós Bömösödet. Akkor szidnád az államot - mivel a legtöbb út állami/önkormányzati fenntartású. De ők kinek adnák ki a nehéz fizikai munkát, ha mindenki olyan jól képzett lenne, és derogálna nekik ilyen munkát végezni?
Fogalmad sincs a gazdaság működéséről, a kereslet-kínálat fogalmáról, a munka világáról.
Remélem egy fiatal vagy, aki még most ismerkedik az élettel.
Ha nem, az gáz, mert felnőttként - legalábbis tanult, képzett, intelligens felnőttként - ezt át kellene látnod.
diplomaszerzés minimum 4 félév ha nem csúszol, de ha az érettségit is elcseszted, akkor újra kell érettségizned, ami alsó hangon 25e/tantárgy középfokon. Arra még fel kell készülnöd, és kétlem, hogy egyedül fel tudsz készülni... főleg, ha nem középszintet akarsz, hanem felsőt, és főleg akkor ha az adott tárgyat nem tanultad a középsuliba csak 1 évet... pl nálunk kémia csak 1 évig volt... készülj fel egyedül emelt szintű kémiára. Azt végignézném!
És akkor a diplomáddal a kezedben kb kitörölheted. Az egyik kollégám építészmérnök, és a szakmájában a legjobb ajánlata nettó 150e Ft volt... Ez azért nem egy hűűűdeálom fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!