Akinek kevés a fizetése annak régen kellett volna tanulnia nem most panaszkodni, nem?
Legegyszerűbb a politikusokat szidni, meg sóhajtozni, hogy nem lehet megélni minimálbérből, meg éhezünk, stb.
Pedig csak annyit kellett volna tennie, hogy nem az iskola mellé hanem keményen tanul, képzi magát. Nem feltétlenül kell itt diplomáról beszélni egy szakmáját JÓL értő szakmunkás sem 80-100ezerből él Magyarországon!
"egy szakmáját JÓL értő szakmunkás sem 80-100ezerből él Magyarországon!"
Igazad van, egy szakmáját értő ember 2-250 ezret is megkereshet, csak tedd hozzá hogy napi 10+ órában, heti 6 napot dolgozva, ha kell akkor vasárnapi munkával. Na meg aki tényleg ért a szakmát az elhúzott rég külföldre.
Vagy lehet valaki vállalkozó, jó kapcsolatokkal, akkor szarrá keresheti magát ha jól csinálja, csak ehhez kell egy alap talpraesettség és szerencse is, ami 1000-ből 1-nek jön össze.
"Ez a "nem lehet mindenki programozó" szöveg meg megint csak tipikus. Nem, valóban nem kereshet mindenki jól, de mit tőrödsz te a másikkal? Az embernek 1 élete van, abból kell kihoznia a legjobbat. Lehet hogy a szomszéd nem alkalmas programozni, de TE igen. Akkor? "
Mi van???
Jó, a saját életemről van szó, de én sem tudok programozni!
Magamat nézem, és tanultam, nem vagyok hülye, de olyan kiemelkedő sem, és az általad leírtak alapján te sem.
Én mégsem keresek olyan rosszul, igaz milliókat sem.
Nem rinyálok, nem szidom a kormányt, elvagyok a fizetésemmel, telik arra, ami nekem kell.
Egy nagy hülyeség, amit leírtál, hiába tanul az ember, ha nem ért a dologhoz.
Ráadásul én tanultam programozást, sőt infóból érettségiztem, mert előtte 4 évig az volt a fő tantárgyunk. Mégsem értek hozzá, más meg nem tanulja, és tudja.
Szóval hiába erősködsz, nagyon rossz a példád.
"Ja, mindig kell valaki, hogy ezt végezze. De én tanultam, ezért nem nekem kell. Nekik is tanulniuk kellett volna, és akkor nem nekik kéne"
te felfogod, amit leírsz???
valakinek MINDIG el kell végeznie a nehéz, piszkos munkát is!
muszáj!
ha nem te, nem én, nem józsi, akkor ki?
aki annyira ostoba - biztos a te környezetdben is van ilyen - hogy a saját nevét se tudja leírni, az hogy tanuljon? minek? miből?
hiába ültetik be az iskolapadba, az ilyen nem fogja fel a logaritmust meg a relativitáselméletet, egy egyszerű összeadás problémát jelent neki!
amit elképzelsz, az egy fikció, de nem működhet, mert semmi köze nincs a valósághoz.
nem tudna így működni a világ. mindig lenne, ami elromlik, és muszájj, hogy valaki megjavítsa!
hiába vannak nagyon okos mérnökök, a vasúti sínek tönkremennek az időjárástól, a nagy hóban elakadnak a kocsik, kell emberi erő és szervezés és melós, aki megjavítja!
és nem a fél milliót kereső osztályvezető fog kimenni és síneket cserélni.
hiába vannak a mérnökök, az emberi munkát NEM LEHET gépekkel helyettesíteni.
A 9-es válaszoló jól leírta.
A munkaerőpiac is egy piac, és piaci elveken működik.
Ha mindenki programozó lenne, akkor egy állásra jelentkeznének több ezren, és akkor a béka segge alatt lenne egy programozó fizetése.
Sokszor aránytalanok a fizetések a munka nehézsége, a tudás, veszélyesség stb. szempontjából.
Pl, tetőt akarok cseréltetni, munkadíj 1,5 millió forint, és 2 nap alatt megcsinálják. Az anyagot én hozzam. Találok olcsóbbat? Nem találok, mert az egész megyében van talán ha 2 vállalkozó, aki elvállalja, és annyit kér érte, amennyit nem szégyell. Pedig nem tanult egyetemen éveket.
Aztán nézz meg egy közgáz egyetemet végzett embert. Egy álláshirdetésre jelentkeznek több ezren. Hiába tanult többet, hiába van tapasztalata, örül, ha felveszik egy bruttó 200.000-ért.
Az tény, hogy azokra a munkákra, amely nem kíván különösebb tudást, nagyon sokan jelentkeznek, ezért alacsony a fizetés. De ez a diplomásokra is nagyon gyakran igaz, mivel diplomás túlképzés van.
Gondolj bele, egy gyárban van mondjuk 3000 melós, és 300 irodista. Országunkban a képzés aránya fordított. A gyárba lasszóval fogdossák az embereket, az irodába túljelentkezés van. És a melós keres többet.
Szóval egyáltalán nincs igazad, egy diploma nem biztosíték semmire.
"Találok olcsóbbat? Nem találok, mert az egész megyében van talán ha 2 vállalkozó, aki elvállalja, és annyit kér érte, amennyit nem szégyell. Pedig nem tanult egyetemen éveket."
IGEN, KÖSZÖNÖM!
Erről beszéltem.
Tanulni kell. Egy jó szakmát kell tökéletesen megtanulni aztán meg lehet élni belőle Magyarországon is, de aki ilyen büfé és ruhatár szakokra jár csakhogy elmondhassa, hogy diplomás vagy szerez 30 hangzatos nevű, de a szemétbe való OKJ végzettséget az ne csodálkozzon ha nem talál állást és ha talál is, 100ezernél nem keres többet.
"Programozáshoz 100-ból 99 ember nem ért. Akkor sem, ha tanulja, ahhoz érzék kell. Ez egy rossz példa.
És nem kifogás. A legtöbb ember átlagos, és nincs SEMMI, amiben kiemelkedő lenne.
Nem kereshet mindenki sokat, hiszen akkor az lenne az alap, és mindenki jól élne, tehát minden drágább lenne, mert úgyis mindent el lehet adni. Ezáltal egyenes arányban nőnének az árak, és amit most soknak tartunk, az átalakulna, és kevésnek számítana.
Remélem érted, mire gondolok, ennél jobban nem lehet elmagyarázni, mert eleve értelmetlen a témafelvetés.
Sokan tanulnak, de aki végigbukdácsolja az iskolát, és ebből nagyon sok van, az mégis hogy legyen jobb?
Például a bolti eladók. Nagyon sokan vannak.
Ugye ha jólét van, akkor többet vásárolunk, kell, aki kiszolgáljon. Mert ha neked pénzed van, akkor elváros, hogy kiszolgáljanak.
De egy bolti eladó nem fog százezreket keresni, mert mégis mire fel?
Ha mindenki ügyes-okos lenne, és tehetséges, akkor mindenki olyan munkát végezne, amire minimum nettó fél millát fizetnek havonta. De akkor ki töltené fel a polcokat áruval, és ki ütné be neked a kasszába, hogy elkölthesd a pénzed?
Másik példa, a környezetemben több ügyfélszolgálati ügyintéző van. Van egy gázszolgáltatós, egy T-mobilos, egy UPC-s. Ezekhez a munkákhoz semmi nem kell, csak érettségi, mert utána úgyis betanítanak, és az adott cég termékeit, számlázását kell ismerned, ehhez nem kell különösebb végzettség.
Ha ezek az emberek is mind diplomások vagy szakmunkás mesterek lennének (vagy egyéb, jól kereső emberek), akkor gondolj bele, ha nálad elmegy a net, vagy nincs télen gáz, és nem tudsz fűteni - ki venné fel a telefont? Kivel közölnéd, hogy problémád van? Ki oldaná meg a számlagondjaidat?
Nonszensz, amit elképzelsz. Te lennél a legjobban felháborodva, hogy sokáig zenél a telefon, és nem veszi fel senki.
Mondd már meg, hogy ha mindenkinek menő szakmája lenne, akkor ki lenne az a hülye, aki nyáron 40 fokban rohad a tűzforró aszfalton, hogy kátyúzzon?
Ki végezné a gané kulimunkát?
De megint csak te lennél a legjobban felháborodva, ha egy útmunkás nem kátyúzna, és te belehajtva a kátyúba tönkrevágnád a 20 milliós Bömösödet. Akkor szidnád az államot - mivel a legtöbb út állami/önkormányzati fenntartású. De ők kinek adnák ki a nehéz fizikai munkát, ha mindenki olyan jól képzett lenne, és derogálna nekik ilyen munkát végezni?
Fogalmad sincs a gazdaság működéséről, a kereslet-kínálat fogalmáról, a munka világáról.
Remélem egy fiatal vagy, aki még most ismerkedik az élettel.
Ha nem, az gáz, mert felnőttként - legalábbis tanult, képzett, intelligens felnőttként - ezt át kellene látnod."
Neked nincs fogalmad a gazdaság működéséről.
-Ha mindenki magasan képzet lenne akkor összességében többet termelnének. Tehát mindenki jobban élne. Az anyagi különbségek valóban kisebbek lennének.
-A bolti eladókat leváltják az önkiszolgáló pultok. Már létezik eladó nélküli bolt. Az ügyfélszolgálatot az internetes felületek. Vagy például ismersz olyat aki kádárként dolgozik? És mégis lehet venni hordót. Vagy akár seprűkészítőt? De egyébként van kátyúzó is ami automatikusan megoldja a dolgot.
-Amúgy meg itt lépne életbe a kereslet kínálat elve. Ha mindenhol találnál olyan embert aki olcsón ellátná a Gyár igazgató feladatát akkor a gyár igazgató keresne minimálbért. És ha senkit nem találnál aki fizikai munkát végezne akkor azért fizetnének többet. És a munkás keresne fél millát.
Ellent mondasz azoknak az elveknek amikre hivatkozol.
Nem vagy semmi ember. Nekem az ilyen okoskodásból van már elegem, nem pedig a folyamatos elnyomásból, nyomorba taszításról, és az inteligencia-szegények egyre nagyobb számú kineveléséből. Nem tudom milyen idős vagy, de az biztos hogy nincsenek anyagi gondjaid, fiatal vagy, és az is biztos, hogy túl sok dolgot még nem próbáltál ki.
Jelenleg az országban nem fizetik meg a szakmunkásokat. Mi számít neked soknak? Ez nagyon szubjektív, de ahhoz, hogy az ember felépítsen egy életet, és ne egy élet alatt, ahhoz bizony súlyos százezrekre van szüksége havonta. (500e-1m-ig) ;) Nekem sajnos, vagy nem sajnos volt szerencsém jópár dolgot kipróbálni, kb. ha négy kezem lenne se lenne elég ujjam, hogy megszámoljam..
NEM FIZETNEK MEG SEMMIT SZINTE! Nem a munka a büdös barátom, hanem amire becsülik a munkádat.
Ha mindenki úgy gondolkodna mint Te, akkor az informatikusok, a mérnökök, és a vezetői beosztásban dolgozók nem keresnének sokat, mert túlkínálat lenne. Persze Te vagy az okos, mert tanultál mikor megtehetted.. De mi van azokkal akik tanultak, de képtelenek érvényesülni? Ne legyél ilyen okos, mert én már sok okos emberrel találkoztam, és hidd el az ilyenek ölik meg a normális embereknek a maradék ép eszét is!
Ha nem lenne szarul kereső ember, akkor te mit ennél? Ki szolgálna ki a boltban? Miről telefonálnál? Hogy szállnál fel a buszra? Milyen autóval közlekednél? Ki szolgálna ki a benzinkúton? Milyen házban élnél, ha nem lenne aki felépítse?
Gondolkodj el egy kicsit ember, mert túlságosan szűk látókörű vagy tanult létedre. Amit barátom ma gazdaságnak hívunk, az semmi más, csak kizsákmányolás, és rabszolgatartás, viszonylag demokratikus keretek közé szorítva.
És még mielőtt megírnád a reakciódat, megírom, hogy nem vagyok alul képzett. Érettségim van, több OKJ-s végzettségem, B,C, és lassan E-kategóriás jogosítvány. 27 éves vagyok, és férfi.
Nekem mindegy ki hogy gondolkodik, de mielőtt hülyeséget ír, gondolja át kétszer.
A buta ember okoskodik, az okos ember gondolkodik, a bölcs meg csendben marad!
Szerintem csókolgasd meg Anyád-Apád kezét-lábát, hogy tanulhatsz/tanulhattál, és legyél több tisztelettel mások iránt, mert ha nem tanulod meg előbb-utóbb megtanít téged az élet élni.
Rühellem az okostojásokat...
Akkor magaddal kezdd!
Te vagy itt a legnagyobb okostojás.
Én meg az olyanokat rühellem, de nagyon, akik azt hiszik, csakis nekik lehet igazuk.
Nem képesek más véleményét, érvelését elfogadni, átgondolni, de a legnagyobb baj, hogy mennek a hülye csökönyös saját fejük után, és még a tényeket sem fogadják el, ha az nem a saját gondolatmenetüket igazolja.
Na ez a gáz. Azaz te magad.
Folytasd csak, de egyértelmű, hogy nincs igazad. Nem azért, mert én máshogy gondolom, az enyém is csak egy vélemény.
De törődj bele, hogy a tied is csak vélemény. Az a te iogazságod. Másnak már más az igazság, mert mások vagyunk. Fogadd már el, hogy nem vagyunk egyformák, és te nem váltod meg a világot a cseppet sem helytálló agymenéseddel.
Egy szóval sem állítottam, hogy itt nekem lenne csak igazam, és senki másnak nem. Legtöbbször az szokott az embereknek betalálni ami rájuk igaz.
Tartja a mondás: "Akinek nem inge, nem veszi magára".
Egyszerű a képlet, ha jól megy a sorod, nem játszani kell az embert, és menőzni, hogy mennyi idióta ember van, aki semmire nem jó, mert nem tanult eleget.
Hanem örülsz neki, és simogatod a bohócot örömödben. :))
Csak tényleg ne okoskodnál ennyit, mert innen érezni rólad abból amit írsz, hogy eltartanak, nem sok dologért kellett még küzdened az életben, na és az, hogy keresel 200 ezer forintot, és azt hiszed hogy innentől tiéd a világ.
Hajrá. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!