Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet szakmai gyakorlat...

Hogyan lehet szakmai gyakorlatot szerezni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Minden munkahelynel szakmai gyakorlat szukseges. Azonban nem kap az ember lehetoseget sehol. A gyakornoki helyek rendkivul ritkak, es szinte lehetetlen bekerulni. Mit tegyek?

2016. ápr. 13. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
Én még viszonylag új vagyok itt. Ki a franc az a Balázs?:D Valami gyk-s celeb?
2016. ápr. 19. 13:19
 52/74 A kérdező kommentje:

Balázsnak hívnak!

De nem vettek fel a mecdonaldsba. Tehát én csak szeretném forgatni a burgert. :D

Egyébként meg a t-com-os srácnak írnám, hogy nem azért vesznek fel 10 helyett 7-et, mert olyan kevés a jelentkező, hanem mert annyian felelnek meg. Nem mindegy!

Mert jelentkeznek egy állásra több százan. Csak nagyon kevés ember felel meg a követelményeknek. Ezért írtam, hogy baromi nagy a szakadék az egyetemi tananyag és a munkáltatói elvárás között.

2016. ápr. 19. 16:09
 53/74 anonim ***** válasza:
82%

Akkor menj olyan céghez, ahol alacsonyabbak az elvárások. Nyilván a fizu se lesz kezdetben 300 nettó de azt írtad még ingyen is vállalod. Azért ingyen ne csináld persze, legalább a minimálbért még zöldfülű kezdőként is meg lehet keresni de inkább többet. És akkor ez még mindig csak az a szintű jelentkező, aki épp csak a sulis anyagot tudja, abbol is sokat felejtve. :)

Hogy konkrét példát mondjak: volt olyan interjúm ahol az általános ismerkedésen kívül csak némi alap általános programozási és adatbázis ismeretet mértek fel és felvettek pedig még be se fejeztem a sulit. Átlag nettó fizetésért bár sajnos félig feketén. Betanítottak volna. De találtam jobbat,igy ezt nem vállaltam.

Pontosan tudom mekkora kamu amit itt összehordasz.

2016. ápr. 19. 18:01
 54/74 anonim ***** válasza:

"De nem vettek fel a mecdonaldsba. Tehát én csak szeretném forgatni a burgert. :D

Egyébként meg a t-com-os srácnak írnám, hogy nem azért vesznek fel 10 helyett 7-et, mert olyan kevés a jelentkező, hanem mert annyian felelnek meg. Nem mindegy! "

Most már nem azért írom, hogy ennek a zakkantnak magyarázzam, csak a tisztánlátás végett: szoktam olyanokkal ebédelni akik interjúztatnak és ez nem igaz.

2016. ápr. 19. 18:09
 55/74 anonim ***** válasza:
100%

Igazat ugyan nem adnék a kérdezőnek, mert mondjuk megtanulhatott volna alap szinten programozni, ha már ilyen állásokat keres, de az tényleg a magyar felsőoktatás szégyene, hogy el lehet végezni egy programtervező informatikus szakot, méghozzá a legnevesebb helyen programozási ismeretek nélkül. Persze lehet, hogy amit ír a kérdező, az fake, ugyanakkor én is ismerek embereket, akik egyszerű programozási feladatokat sem tudtak soha megoldani, de az egyetemet/főiskolát simán elvégezték, egyesek még jó jegyekkel is. Persze seggeltek ezerrel, integrálni megtanultak, utóbbit persze 100-ból 1 végzett hasznosítja valaha, se programozni nem.

Amúgy kérdező, Budapesten kell tudnod találni gyakornoki lehetőséget, ha nem tudsz programozni, űzemeltetői vagy supportos gyakornoki pozíciót is biztosan elfogadnak. Én anno vidéken végeztem, ott tényleg nem volt egyszerű, volt 2 kis cég helyben, akikhez el lehetett menni, és közel ingyen melózni (nyáron heti 40 órában nem volt meg a minimálbér, de legalább éles projektekben lehetett tqpasztalatot szerezni).

2016. ápr. 30. 08:37
 56/74 A kérdező kommentje:

Na végre egy értelmes válasz.

Egyébként sajnos nem fogadják el a supportot, se az üzemeltetőit. :(

Már kifaggadtam az ELTE-t, minden hasonló információról.

2016. ápr. 30. 14:15
 57/74 anonim ***** válasza:
Bp-n belül hol keresgélsz? Milyen pozíciót és mennyiért (tuti, hogy ingyen is)?
2016. ápr. 30. 18:51
 58/74 A kérdező kommentje:
Egész Budapesten keresek. Mindegy melyik kerület. Mindegy milyen pozíció. Valami olyasmi amivel lehet fejlődni. Nem kérek semmit se érte, elég pusztán maga a tapasztalat és gyakorlatszerzés. Csak hogy fel tudjak vésni valamit az önéletrajzba, mert full üres.
2016. ápr. 30. 21:02
 59/74 anonim ***** válasza:
Oké, ha nem kamu akkor megpróbálok segíteni.
2016. ápr. 30. 22:42
 60/74 anonim ***** válasza:
73%
De, kamu. Én már megpróbáltam segíteni neki, de nem is reagált.
2016. ápr. 30. 23:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!