Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet szakmai gyakorlat...

Hogyan lehet szakmai gyakorlatot szerezni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Minden munkahelynel szakmai gyakorlat szukseges. Azonban nem kap az ember lehetoseget sehol. A gyakornoki helyek rendkivul ritkak, es szinte lehetetlen bekerulni. Mit tegyek?

2016. ápr. 13. 17:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/74 anonim ***** válasza:
75%
Menj gyakornoknak. Rengeteg lehetőség van. Bár persze kérdés milyen szakmad van?
2016. ápr. 13. 17:57
 2/74 A kérdező kommentje:

Van egy felsőfokú szoftverfejlesztő szakmám, és utolsó éves vagyok az ELTE proginf szakán. Az a gond, hogy a tetves diplomához is kell a szakmai gyakorlat. :(

De szakmai gyakorlati helyet szinte lehetetlen találni.

2016. ápr. 13. 18:09
 3/74 anonim ***** válasza:
93%

Te hülyéskedsz! Az ilyen gyakornokokat lasszóval fogják a cégek, mi az, hogy kevés a hely?

GYakorlatilag az összes nagy cégnél bepróbálkozhatsz, ahol az elmúlt 3 évben megfordultam mindenhol inkább az volt a gond, hogy nincs elég épkézláb gyakornok.

(azt hittem, hogy valami érettségi vagy ruhatár szakod van, ahol tényleg nehéz a gyakorlat megszerzése)

2016. ápr. 13. 19:20
 4/74 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok és így tényleg nem értelek én sem. Kicsit nézz szét jobban. Rengeteg lehetőség van.
2016. ápr. 13. 19:38
 5/74 A kérdező kommentje:

Összesen 4 db-ot találtam országosan. Abból 3 volt pesti. Mivel Bp-en van lakásom és az egyetem is itt van, így nyilván itt keresek melót. Egyébként már ingyen is szívesen melóznék, csak adjanak végre papírt.

És szakmai papír kell. Nem fogadják el a középfokú végzettséggel betölthető infós állást. Mondjuk nagyon programozós nincs is. De pl. egy excel-es melót már nem fogadnak el.

2016. ápr. 13. 20:43
 6/74 A kérdező kommentje:
Egyébként meg felháborítónak találom, hogy a diplomát munkahelyhez kötik. Mert az, hogy van-e melóm (főleg szakmai) az nem csak rajtam múlik. Nem tudom, hogy bölcsészkaron mit csinálnék. Mert a gyorsbüfés állást nem hiszem, hogy elfogadják.
2016. ápr. 13. 20:47
 7/74 anonim ***** válasza:
92%
Figyelj, ha nyafogni akarsz, akkor tedd azt, de hidd el, IT-n nagyon nem nehéz gyakornoki pozit szerezni, nekem 3 év alatt 5 gyakornok volt a kezem alatt, az utolsót most nagyon nehezen találtuk meg, mert csak olyanok jelentkeztek akiknek egy office is kihívás volt.
2016. ápr. 13. 20:52
 8/74 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd már körbe a szaktársaid ők hogy csinálják.

Ingyen ne dolgozz. Annál még a minimálbér is jobb, bár annál lényegesen többet is kereshetsz. Nézz szét pl Schönher iskolaszövetkezet oldalán.

2016. ápr. 13. 22:51
 9/74 A kérdező kommentje:
De az iskolaszovetkezet. Iskolaszovetkezetnek nem lehetek tagja. Mar idos vagyok hozza.
2016. ápr. 14. 00:27
 10/74 anonim ***** válasza:
Azt írtad utolsó éves vagy ELTE proginfon. Ezért mondtam a Schönherzet. De sok más is van, miért nem mentél ki hvg állásbörzere?
2016. ápr. 14. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!