Hogyan lehet szakmai gyakorlatot szerezni?
Sziasztok!
Minden munkahelynel szakmai gyakorlat szukseges. Azonban nem kap az ember lehetoseget sehol. A gyakornoki helyek rendkivul ritkak, es szinte lehetetlen bekerulni. Mit tegyek?
Van egy felsőfokú szoftverfejlesztő szakmám, és utolsó éves vagyok az ELTE proginf szakán. Az a gond, hogy a tetves diplomához is kell a szakmai gyakorlat. :(
De szakmai gyakorlati helyet szinte lehetetlen találni.
Te hülyéskedsz! Az ilyen gyakornokokat lasszóval fogják a cégek, mi az, hogy kevés a hely?
GYakorlatilag az összes nagy cégnél bepróbálkozhatsz, ahol az elmúlt 3 évben megfordultam mindenhol inkább az volt a gond, hogy nincs elég épkézláb gyakornok.
(azt hittem, hogy valami érettségi vagy ruhatár szakod van, ahol tényleg nehéz a gyakorlat megszerzése)
Összesen 4 db-ot találtam országosan. Abból 3 volt pesti. Mivel Bp-en van lakásom és az egyetem is itt van, így nyilván itt keresek melót. Egyébként már ingyen is szívesen melóznék, csak adjanak végre papírt.
És szakmai papír kell. Nem fogadják el a középfokú végzettséggel betölthető infós állást. Mondjuk nagyon programozós nincs is. De pl. egy excel-es melót már nem fogadnak el.
Kérdezd már körbe a szaktársaid ők hogy csinálják.
Ingyen ne dolgozz. Annál még a minimálbér is jobb, bár annál lényegesen többet is kereshetsz. Nézz szét pl Schönher iskolaszövetkezet oldalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!