Hogyan lehet szakmai gyakorlatot szerezni?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Minden munkahelynel szakmai gyakorlat szukseges. Azonban nem kap az ember lehetoseget sehol. A gyakornoki helyek rendkivul ritkak, es szinte lehetetlen bekerulni. Mit tegyek?
2016. ápr. 13. 17:54
11/74 A kérdező kommentje:
Mindenhol kérnek tapasztalatot. Sajnos! A Shönherznel is. 25 éves vagyok most. Mert van még két év felsőfokú szakmaim + 1 év bme. Voltam a hvg börzén. :D
2016. ápr. 14. 15:19
12/74 A kérdező kommentje:
És persze AZ elte és a bme is nagy kula. Tehát a munkáltatók elvárásai és az elte elvárásai között van egy grand canyon.
2016. ápr. 14. 15:21
13/74 anonim válasza:
Veled komoly baj van. Mint mondtam az elmúlt években nem 1 nem 2 gyakornok fordult meg a kezeim között, és egyiktől sem kértünk tapasztalatot (annyit igen, hogy tudjon programot írni, meg mondjuk tisztában legyen vele, mi a rák az az XML, de tapasztalatot nem).
14/74 anonim válasza:
Honnan vetted azt a baromságot, hogy nem lehetsz iskolaszövetkezeti tag? Ott nincs felső korhatár. Ha diák vagy, lehetsz tag.
16/74 A kérdező kommentje:
Csak szólok, hogy még a végzettek se tudnak programozni. Akinek meg nincs azok meg főleg. Az egyetem nem tanítanak meg rá. A munkahelyen meg főleg nem.
2016. ápr. 14. 21:05
17/74 anonim válasza:
Ezért kell fejleszteni magadat és otthon önszorgalomból is foglalkozni vele. Ha van egy jó alapod, akkor simán kapsz egy junior állást főleg Budapesten. És majd ott lehet igazán fejlődni.
18/74 anonim válasza:
ŐŐőő... akkor tényleg veled van a gond, ha nem vagy képes programot írni... nem arra gondoltam, hogy a komplett vállalatirányítási rendszert egyedül, de azért programot még a legkutyaütöbb gyakornok jelöltek is össze tudnak rakni, pl annyit, hogy egy szöveges állományt feldolgozzanak.
19/74 A kérdező kommentje:
Megnéztem az állásokat itt: [link]
meg itt is gyakornok.com.
De persze itt is zseniket várnak. :(
Na csúnyán megszívtam.
Szerintem irdatlan nagy a különbség a munkáltató elvárása meg az egyetem között. Szerintem egy se ment még egyik egyetem közelébe se.
Akkor a szakadék, mint a középsuli meg az egyetem között. Pedig jó középbe jártam.
2016. ápr. 14. 21:26
20/74 anonim válasza:
Te mi a francról beszélsz? Mi az hogy zseniket várnak? Vagy te mást olvasol, mint én?
Itt van pl. ez: [link]
Nem kérnek semmi különöset. Szakmai tapasztalatot pláne nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!