Szerintetek ez ennyi munkáért reális?
Bruttó fizetésem 250.000 Ft, aminek 166.000 Ft a nettója. Az állást adminisztrátorként hirdették majd úgy, hogy belecsöppentem a dolgokba, nekem kell csinálni a bér/tb ügyintézést, pénztárat, számlázást, telefont felvenni magyarán titkárnő is vagyok, tájékoztatni a vevőket, ilyen olyan statisztikákat és még sorolhatnám. Tehát ez kicsit kimeríti az adminisztrátor feladatát. Az új kolleganő nem sokkal keres kevesebbet, és a számlázáson kívül más dolga sincs. Igazából azt sem értem ehhez miért nem kimondott szakembert vettek fel mert nekem ezekről papírom nincs, mindezt betanulás után sajátítottam el.
Csak én gondolom úgy, hogy mivel ez nem kis felelősség ezért a pénznek is többnek kéne lenni?
Miféle "fejes" cég az, ahol nincs a birtokodban pontos, korrekt munkaköri leírás, aláírva, lepecsételve?
Egyébként tényleg nem érdemes pattognod, egy napon belül találnak a helyedre embert. Akár gyakornokot is, feleennyiért.
"Nem azt mondtam nincs végzettségem hanem nem ilyen végzettségem van amilyen munkát csinálok. Ne forgasd ki a szavam"
nem forgattam ki a szavaidat, csak te most megsértődtél. EHHEZ a munkához nincs megfelelő végzettséged, azt hiszem, elég egyértelmű volt, hogy erre gondolok. ugyanis szóba került, hogy akkor menj el az egészségügybe, töredékét fogod keresni. de ezt ugye nem akarod. azaz a jelenlegi helyeden kompetenciahiányos vagy.
ne mondd, hogy nem bírnám, hisz nem ismersz. :)
elég sok ember számára elfogadható, hogy a jó fizetésért dolgozni kell. próbálod kissé átalakítani a dolgokat, de bérszámfejtés, pénztár, számlázás, telefonálás, statisztikák készítése, ne mondd már nekem, hogy ez nem irodai ülőmunka. simán belefér az, hogy közben néha ide-oda rohangálsz, de ez minden irodai munka velejárója, nem kell úgy kiemelni. olyan nagyon más nem lehet, vagy talán más városba kell utazgatnod, esetleg magad mász el áruért, vagy targoncás is vagy?
nem akartam gúnyolódni, de a feladataidat te soroltad fel, ez pedig nem az a kategória, amibe bele kéne halni.
jó, akkor mondj fel holnap, és megyek a helyedre.
ha ennyire szr minden, akkor miért nem mondtál fel eddig? miért tűrted ezt a megalázó és alulfizetett helyzetet?
tudod te, mennyit keres máshol egy érszámfejtő/titkárnő?
a munkaköri leírást írtad, elsőre nem láttam, valóban. ha nincs, az első körben nyilván a munkáltató hibája, de te sem vagy patyolat, áruld már el, hányszor kérted? van az, nyugodj bele, csak neked nincs belőle példányod.
a kolléganővel pedig ne takarózz,mint mondtam, ezt egy munkaügyi bíróság sem fogadná el, a te ügyed szempontjából ez nem releváns.
figyelj, te túl sokra tartod magad, illetve ezt a munkát. és ezt megont nem sértésnek szánom. ezért adok egy tanácsot.
amíg nem mondasz fel (mert tuti nem fogsz), add be néhány helyre a pályázatodat. szerezz egy kis rálátást a dolgokra. meglátod majd, akkora a választék a végzettség nélküliekből (=más végzettséggel rendelkezőkből), hogy a legtöbb helyre be sem fognak hívni. ha mész is interjúra a gyakorlatodnak köszönhetően, várd ki, mikor ajánlanak neked br 250 ezres állást bárhol. figyeld meg, milyen ajánlatokat kapsz. mikor jutnál el arra szintre, amit elvársz. véleményem szerint soha. de tapasztald meg, hogy ha tényleg felmondanál, akkor milyen hosszú ideig lennél munkanélküli, vagy ha nem, akkor egy lényegesen rosszabb állást lennél kénytelen elfogadni.
erről nem is kell tudnia senkinek, ha véletlenül lenne interjúd, akkor elmész szabira, vagy csúsztatsz, vagy csak kimész egy hosszabb ebédszünetre. azt hiszem, ez hiányzik az életedből: hogy meglásd, mennyit is ér egy érettségivel bárki által elvégezhető betanított munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!