Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen az az angol nyelvtudás,...

Milyen az az angol nyelvtudás, amivel már rendes fizetést lehet elérni?

Figyelt kérdés

Mindegy hogy milyen gagyi, csak elég gyorsan beszéljen az ember?

sajnos az a baj, hogy sok embernek az angol tudása miatt jó a fizetése.

Egyéb megalapozott szakmai tapasztalata pedig nincsen.

2016. febr. 19. 11:20
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 A kérdező kommentje:

napi szinten levelezek ilyen "komolyabb pozicioban" lévő emberekkel angolul és a többségük teljesen gagyi nyelvezetet használ.

nekik szabad?

2016. febr. 20. 13:16
 52/69 A kérdező kommentje:

ja és nekem még a 200 nettó is jo lenne, vagy már ahhoz is tudni kell angolul? Mert engem még olyan állásokról is elzavarnak.

persze ahol xarul fizetnek oda én is jó vagyok

2016. febr. 20. 13:17
 53/69 A kérdező kommentje:
azért mondjuk durva, hogy minden amivel cáfollak és tényleges tények, azt egy az egyben ignorálod...tényleg igy kell játszani, hogy sikeres legyen az ember?
2016. febr. 20. 13:19
 54/69 anonim ***** válasza:

"Nem váltja ki a te tudásodat maga a tény, hogy én a bme-t szoptam végig?

nem, mert a nyelvtudást meg a jofejséget semmi nem váltja ki."

Meg is válaszoltad magadnak.

2016. febr. 20. 13:28
 55/69 A kérdező kommentje:
aha....csak tudod a jófejség ott kezdődik, hogy jól nézel ki és ezért kedvesek veled az emberek...ha rosszul nézel ki, akkor nem annyira kedvesek veled. És akkor szépen tolnak le a süllyesztőbe.
2016. febr. 20. 13:30
 56/69 A kérdező kommentje:

fél millás fizetésű csaj leírja hogy

"working on more parallel projects"

így van jól, mindent tessék tükörfordítással lefordítani, ezt így kell, ez a tökéletes szakértelem" (cinizmus off)

helyesen igy szól (első olvasásra zavaró volt, nem kellett utána nézegetnem sehol szótárban):

"working on multiple parallel projects"

persze az én angoltudásom csak okoskodásra jó, egyébként nyögdécselek.

2016. febr. 20. 13:59
 57/69 A kérdező kommentje:

fél millás fizetés és nem érzi, hogy a MORE az azt jelenti, hogy TÖBB (mértékben)

a multiple meg azt jelenti, hogy TÖBBSZÖRÖS (mennyiségben)

ja meg nem kezdem el ecsetelni, hogy a 99% még azzal sincsen tisztában, hogy a SMALL ellentéte a LARGE

és a LITTLE ellentéte a BIG

2016. febr. 20. 14:03
 58/69 A kérdező kommentje:
persze lehet én sem tudnám ezeket, ha wikipedia olvasás helyett az előrehaladásommal foglalkoztam volna.
2016. febr. 20. 14:03
 59/69 anonim ***** válasza:
ha szoptál az egyetemen, akkor szopjál most is, ahhoz nem kell nyelvtudás, ja, de ... szóval csak hajolj inkábbb be és húzd szét a félgömböket a fenekeden! ;)
2016. febr. 20. 16:33
 60/69 TamásTóth ***** válasza:

Szégyellem, hogy te eltudtad végezni a BME-t, ilyen mentalitással.

Az angol nyelvtudás a legtöbb jól fizető álláshoz elengedhetetlen. Ha folyékonyan tudsz beszélni valakivel angolul, akkor oké. (nem baj, ha vannak benne hibák, az a lényeg, hogy folyékony legyen és értsék mit mondasz, persze törekedni kell a helyességre) A nyelvtudás nem olyan dolog, amit ne lehetne fejleszteni, így nem értem miért nem iratkozol be mondjuk egy 100-400 órás haladó tanfolyamra mondjuk.

A kinézet pedig nem vele született dolog (csak egy kis részben). Ha foglalkozol magaddal, ápolt vagy, sportolsz, jól étkezel, akkor a tested normálisan fog kinézni. Fél év kondi az semmi. Én vagy 5-10 éve kondizok (kihagyásokkal és más sportokkal együtt) és nekem sincs modell testem, nem is lesz, de látszanak az izmaim és az átlagnál jobban nézek ki. Az öltözködésen nagyon sok múlik, egy jó ing/zakó egy férfin nagyon sokat tud dobni például.

A másik fontos dolog pedig a stílus/magabiztosság. Ha a BME-re járták megtanulhattad volna, hogy ha nem is tudsz valamit, amit kérdeznek (szóbeli vizsgán), akkor is mondasz valamit és azt úgy mondod, mintha 100%-ig biztos lennél benne. Ez a fajta magabiztosság kell a kommunikációban is, amikor másokkal beszélsz. (persze el kell ismerni ha valamit nem tudtál jól utólag (ez is pozitív dolog))

Összefoglalásképpen pedig, nagyon sokat számít, hogy mit hiszel/gondolsz magadról és a világról. Ha elhiszed magadról, hogy megtudsz valamit csinálni, akkor valószínűleg sikerülni is fog. Ahogy Ford mondta:

"Whether you think you can or whether you think you can't, you're right!"

És abban, hogy a "i can do it" gondolkodásmódod legyen, abban sokat segít, ha elkezdesz edzeni (kitartóan, nem fél évig hanem sokáig, akkor is ha még nem látszik) és fejleszted magad azokon a területeken, amikben tudod, hogy nem vagy olyan jó. Lehet angol tanfolyamra járni, és lehet a kommunikációs képességet is fejleszteni, vagy akár a tárgyalóképességet is. Ma már szinte minden készség/képesség fejleszthető egy bizonyos szintig.

2016. febr. 20. 19:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!