Elvállalnátok olyan munkahelyet amit a szülők nem támogatnak (behajtócég)?
Vállald el, valószínűleg nem lesz olyan kellemetlen, mint amennyire most kívülállóként gondolod.
Én adóellenőr vagyok. Bennem is voltak kételyek, nem szívesen vállaltam, de Borsod megyében egy munkanélküli ne válogasson. Jó döntés volt. Rájöttem, hogy ez a munka valójában egészen más, mint amit egy kívülálló elképzel.
Azon a területen, ahol én dolgozok, a vizsgálatok többségében nincs is semmilyen megállapítás. Normálisan működő cégek esetében a cég képviselője, vagy könyvelője együttműködik velünk, átnézzük az iratait. Persze előfordulnak kisebb hibák, de ezt simán elfogadják az ügyfelek. A vitás esetből jóval kevesebb van. Amikor meg egyértelmű, hogy szándékos adócsalásról van szó, azon meg mit sajnáljak? Megsúgom, őket sem érdekli.
Az biztos, hogy nekem tiszta a lelkiismeretem.
Azt miből veszitek hogy akit a behajtó cég zaklat az biztos h adófizetők pénzén él?
Hogy jön ez ide egyáltalán?
nem kell hogy a szüleid minden döntésedben támogassanak, egyetértsenek.
Felnőtt ember vagy, ha te úgy gondolod szivesen csinálnád és neked megéri, akkor hajrá!
öcsém kajakra levannak pontozva a normálisok ilyet mán lel :)
énis simán elvállalnám kit érdekel a mocsokja? ha kell rárugom az ajtót és kiszedem a zsebéből a pénzt 2 orbitális pofon után, vagy miután a sokkolóval szétsokkoltam a seggét, lel :) vagy felkapom a tv-t stb. azt be az irigyhónaljmirigy alá oszt uccu neki kezit csókolom köszönjük hogy fizetett :) oszt utána mondom hogy ha legközelebb nem fizetsz akkor nem a tv-t viszem el hanem a nejedet pár körre khőcsőg :D :D :)
Simán. Én nemrég kezdtem, és nagyon féltem az elején. De nem engedhettem meg magamnak a munkanélküliség luxusát - van már pár hitelem, és végül azért vállaltam el, mert úgy gondoltam, ha választhatok, inkább a vonal innenső oldalán ülök, mint a túlsón.
Eddig az a tapasztalatom, hogy akiket mi hívogatunk, azokat egyáltalán nem kell sajnálni. A normális emberek nagyon ritkán kerülnek hozzánk. Hozzánk az kerül, aki felveszi a kölcsönt, majd nem fizeti vissza, majd a banki behajtási osztály sem tud vele mit kezdeni, így hozzánk kerül, és velünk sem viselkedik korrekten.
Normális adós még ha hozzánk kerül is, kap egy levelet, jelentkezik, megbeszéljük az ügyet, megállapodunk, és azt betartva rendezi a tartozását.
Akiket hívogatni kell, azok azok, akik szerint ha nem veszik át a levelet vagy ha nem reagálnak rá, akkor attól eltűnik a tartozás. Akik a legkülönfélébb módon hazudoznak a telefonba, ígérnek fűt-fát, aztán eltűnnek és azt hiszik, megoldódott a dolog. Komolyan mondom, olyan érveket hallottam már, hogy néha a hajamat tépem. Pl. aki szerint túl magas a kamat a tartozására, majd miután mondtam hogy a szerződésben ekkora kamat áll, közölte hogy a szerződést ő nem olvasta el, mielőtt aláírta, szóval az nem érvényes.
Oké, sokan szegények, segélyből élnek (apró szösszenet, a segély ugye az, amit csak úgy ajándékba kap az ember, és oké hogy az isten háta mögött, nincs más, de amikor a 30 éves 8.kerületi férfi mondta azt, hogy 5 éve nem talál munkát és csak a segélyből él, akkor hadd ne sajnáljam már), de itt is ugyanúgy érvényes, hogy aki normálisan, korrekt módon kezeli a helyzetet, azt nem hívogatjuk, hanem találunk megoldást. Akikkel beszélni kell, azok azok, akik úgy képzelik a világot, hogy ha ők felvettek egy fél milliós hitelt és már évek óta nem fizetnek semmit, az elég alap arra, hogy elengedjük nekik a tartozást.
Persze a közvélekedés szerint mi a szegény, szerencsétlen helyzetbe került embereket hívogatjuk. Csak a valóság ezzel köszönő viszonyban sincs. Valójában azokat hívogatjuk, akik nem kezelik korrekt módon az ügyet.
Az én szüleim sem örültek, amikor elkezdtem ezt a munkát. De azóta látják, hogy nem lett semmi bajom belőle. Persze nyilván nem itt szeretnék megöregedni, de átmenetileg, pl. suli mellett semmivel nem rosszabb a többi diákmunkánál. Csak jobban fizet.
Lady Lavender: apró szösszenet, ha egy család már az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, akkor pont hogy segít neki a behajtó. Mert ha vele megegyezik, akkor elkerülheti, hogy kimenjen a végrehajtó és vigye a kocsit, házat.
Nem lehet, hogy kevered a fogalmakat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!