Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elvállalnátok olyan munkahelye...

Elvállalnátok olyan munkahelyet amit a szülők nem támogatnak (behajtócég)?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok egyetemre járok. Eddig a Lidl-ben voltam árufeltöltő, de most kaptam egy álláslehetőséget behajtócéghez, telefonon kellene felhívni az ügyfeleket. A jelenlegi nettó 520 ft órabér helyett 730 ft órabérbe lennék, ami napi 8 óránál már jelentős összeg. A szüleim ellenzik, mert ők utálják a behajtó cégeket és sajnálják azokat az embereket akiket nekem kellene felhívni. Én nem hagyom hogy beleszóljanak, de mégis bánt a dolog, hogy ekkora perpatvart csinálnak a dologból.
2016. jan. 2. 04:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
20%
Ha téged nem zavar,hogy fizetésképtelen családokat zaklass, fogadd el az állásajánlatot. Engem valószínűleg megviselne a dolog lelki oldala,ez a munka nagyon magabiztos kiegyensúlyozott személyre van kitalálva.
2016. jan. 2. 06:07
 2/20 Rezi Dencia válasza:
89%

Én elvállalnám a helyedben. Nekem olyan foglalkozásom van, hogy nincs ember aki szívesen látna. Engem nem zavar.

Őket annál inkább!

2016. jan. 2. 06:52
 3/20 anonim ***** válasza:
95%

Hat évet dolgoztam végrehajtói irodában.

Az első hetekben sírva jártam haza, aztán rájöttem, nem érdemes. A kilátástalan hekyzetben levő is elkerülhetné a megalázó helyzeteket, ha átvenné, felbontaná, elolvasná a levelet.

Aki vette a fáradságot, jött, egyezkedett, mind meg lett oldva. De aki leszja, azt sajnáljam?

Mondd meg a szüleidnek, a tisztességesen fizetők érdeke, hogy ezt a munkát is végezze valaki.

2016. jan. 2. 07:54
 4/20 anonim ***** válasza:
93%
Nézd, minden munkának van olyan része, ami másnak esetleg nem tetszik. De nem értem, miért kellene olyanokat sajnálni, akik mások pénzét költik, majd nem tudják visszafizetni. Persze, vannak extrém esetek, de aki együttműködő és vissza akarja fizetni, annak segítesz és nem ártasz. Aki meg ártásként, bántásként fogja fel azt, hogy a kölcsönkért pénzt vissza nem fizetők ellen fellépnek, az maga is megéri a pénzét...Milyen dolog már, hogy még őket kell sajnálni?! Azt nem, aki esetleg erőn felül fizeti vissza, amit felvett?
2016. jan. 2. 08:05
 5/20 anonim ***** válasza:
18%

AZÉRT, mert a szülöknke nek tetszik, még elvállanám a munkát.

Viszont AZÉRT, AMILYEN ez a munka, nem - ez ugyanis nem férne össsze a lelkiismeretemmel.

2016. jan. 2. 08:10
 6/20 anonim ***** válasza:
78%
5: milyen lelkiismereti gondot okoz olyanoknak szólni, akik nem tartják be, amit aláírtak?
2016. jan. 2. 08:15
 7/20 anonim ***** válasza:
95%

Amennyiben NEKED nem jelent problémát, akkor válald el.

Plusz pénz, kevesebb fizikai munka.

Akit meg a behajtó zaklat, az általában jelentősen hozzájárult ehhez. Nem feltétlenül kell sajnálni.

2016. jan. 2. 08:23
 8/20 anonim ***** válasza:
29%
Behajtócégnél emberi,meg lelkiismereti oko miatt nem vállalnék munkát.
2016. jan. 2. 08:24
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősöm járja a falukat, idős, naiv embereket keres. Egészség megőrző termékeket árul, próbálja rabeszelni az időseket. A termék baromi drága és nincs hatása... Én ezt tartom undorító munkának.. Nekem ehhez nem lenne lelkiismeretem.

A kérdező behajtásos munkája szerintem nem olyan gáz, főleg, hogy csak az egyetem végéig lenne, nem? És valóban, akiket fel kell majd hivnod valószínűleg hónapokon vagy éveken keresztül xartak abba, hogy befizessék a kötelező dolgokat....

A párom pl villanyszerelő.. Volt már olyan, amikor ők mentek kikapcsolni az áramot családoknál (mert több hónapig nem fizettek). Azt mondta volt néhány család akit tényleg sajnált. De a nagy részük a sötétebb bőrű barátaink voltak.. Volt aki késsel fenyegetőzött, hogy le ne merjék kapcsolni... Hát az ilyet inkább hadd ne sajnáljuk.

A helyedben elvállalnám, hiszen többet fizet és fizikailag nem olyan fárasztó mint az áru feltoltes. A szüleid meg örüljenek, hogy tudsz dolgozni egyetem mellett, főleg ilyen jó óra bérrel.

2016. jan. 2. 08:51
 10/20 anonim ***** válasza:
73%

Persze, hogy elvállalnám, és az ilyen embereket mit kell sajnálni?! Pisztolyt tartottak a fejükhöz, hogy igyák-drogozzák-játsszák el a vagyunokat?! Nem.

Mellesleg, a sajnálkozóknak: ők a ti, mi, adófizetők pénzéből éldegélnek - mert hát nekik ugye nincs miből.

Kérdező, majdnem harmadannyit megkeresel pluszban, menj, a szüleiddel meg ne törődj, ebből nem kell lelkiismereti kérdést csinálni.

Én szoc. szférában dolgozom, és szemrebbenés nélkül feljelentem az iszákos, bipoláris (de gyógyszereit nem szedő), agresszív... apát-anyát, ha veszélyezteti ezzel a gyerek életét. Ő úgy bs.sza el a sajtját, ahogy akarja, de a gyerekét ne!

2016. jan. 2. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!