Ezt az au pair munkát elvállalnátok? Korrekt ajánlat?
Franciaország, Párizstól 25 percre. 3 gyerek, 7, 5, és 3 évesek. Hetente 4x (szerda kivételével) reggel kb. 1 óra munka (suliba készítés, kísérés), utána 4-re kell értük menni, addig szabad vagyok. A szülők fél 7 - fél 8 között jönnek haza. Szerdán a két nagyobb egész nap otthon van, így reggeltől kell velük lennem estig :S
Emellett házimunka, amit szabad délelőttjeimen kell beosztanom, naponta kb. 1 órát. Hát elég nagynak tűnik a házuk, nem tudom, hogy tudom heti 4x1 órában megcsinálni, mert ugye szerdán egész nap gyerekezni kéne.
Ehhez 300 eurót fizetnek havonta. Nem sok, de au pair fizunak átlagos. Nem tudom viszont, hogy milyenek arra az árak + még nem kérdeztem rá, hogy mit fizetnek ezen felül (nyelvsuli, repjegy, bérlet..), ez sem mindegy.
Ha nem lenne tök szimpi a család akkor már dobtam volna őket, de nagyon édesek a gyerekek, a család is nagyon kedves, már előre felajánlották, hogy fogadhatok majd látogatókat ha akarok, és elég rugalmasak akár szabadnapok tekintetében is, viszont ezeket sem fizetnék.
Ti mit tennétek?
Ha belegondolsz, hogy lesz hol laknod(tehát szállásra nem kell költened),és ehetsz,ihatsz,fürödhetsz,moshatsz náluk-akkor nagyon is jó pénz a 300 euró:-)
És ezen felül megismersz egy idegen kultúrát,a francia nyelvet(esetleg másik nyelvet is ha a család nem francia eredetű!)Szerintem a bérlet,vagy utazási jegy ebből simán kijön. Ha haza akarsz repülni nagy ünnepekkor,akkor takarékoskodj!
Én mennék mint a pinty!
Az au pair fizetések tényleg általában nem a legjobbak. Engem az zavarna, hogy ha sokat kell takarítanod mikor jársz majd nyelvsuliba?
És a nyelvsulit fizetik-e, mert az azért szerintem a minimum...(repjegy árát ált állják a családok)
Köszönöm a válaszokat.
Igazából mire végére értem a kérdésem megírásának, már éreztem is a választ. Sajnálom, mert nagyon szimpik, jó helyen laknak (Párizshoz közel), és nem kell hozzájuk franciatudás. De ez a szerdai egész napozás a gyerekekkel betett.
Azt hiszem, keresgélek tovább.
"mert a szerencsétlen bevándorló/tanuló úgyis megcsinálja ennyiért is :S"
Exert kell hivatalos irodaval menni, nem feketen. Ugy viszonylag verve vagy. Egyebkent nekem az egesz semmibe nem kerult, mindent fizettek (kiutazas, sulu, jogsi - nekem kellett sokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!