Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha szerződésmódosítás nélkül...

Ha szerződésmódosítás nélkül emelik a napi munkaidőt nem evidens hogy a pénz is több lesz? Még ha feketén is? De több munka ugyanannyiért? Vagy én vagyok maradi?

Figyelt kérdés

Munkahelyen szólnak hogy az eddig munkaidő (6-14.30) helyett 16-ig kell lenni minden nap.

Ez van a szerződében is kötött fix munkarend (6-14.30). Kérdezem új szerződést mikor kapom? Nem lesz új szerződés. Jó, nem kell végül is új szerződés nekem ha zsebbe fizetik.

Hát naiv voltam. Se szerződés új, se zsebbe pénz. Papíron minden marad ahogy eddig pénz is természetesen csak épp heti 5x, havi 20x naponta 1,5 órával többet kell benn lenni.

Mondom én ezt nem vállalom. Semmi gond fekete-fehéren közlik akkor elkezdik keresni az embert a helyemre.

???

Itt tartunk?

2015. dec. 7. 19:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Csak szólók: Ha fegyelmivel (tehát azonnali hatállyal) bocsátottak el, akkor annak átvételét követő 30 napon belül a bíróságon kell lennie a keresetlevelednek, ha mégis perelsz. Az ilyen jellegű elbocsátás mindig kiemelt ügy, tehát ítélkezési szünetekben is tárgyalják.

Kapásból nem kell hozzá jogi képviselet, besétálsz a munkaügyi bíróságra az egyik panasznapon, és elmondod, hogy mi történt, mit vársz a munkáltatótól. Végkielégítés (ha egyébként is jogosult lettél volna rá), felmondási időre járó bér, elmaradt túlórák, erkölcsi kártérítés. Ha nem volt szabályos a felmondás, mivel erre alaki és tartalmi kötelező elemeket előír a munka törvénykönyve, akkor abba is bele lehet kapaszkodni.

Ha biztosra akarsz menni, akkor egy vidéki ügyvéd kb. 5 ezer forintért teljes felvilágosítást ad, hogy mire számíthatsz, érdemes-e perelned vagy sem.

2015. dec. 11. 04:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!