Ha szerződésmódosítás nélkül emelik a napi munkaidőt nem evidens hogy a pénz is több lesz? Még ha feketén is? De több munka ugyanannyiért? Vagy én vagyok maradi?
Munkahelyen szólnak hogy az eddig munkaidő (6-14.30) helyett 16-ig kell lenni minden nap.
Ez van a szerződében is kötött fix munkarend (6-14.30). Kérdezem új szerződést mikor kapom? Nem lesz új szerződés. Jó, nem kell végül is új szerződés nekem ha zsebbe fizetik.
Hát naiv voltam. Se szerződés új, se zsebbe pénz. Papíron minden marad ahogy eddig pénz is természetesen csak épp heti 5x, havi 20x naponta 1,5 órával többet kell benn lenni.
Mondom én ezt nem vállalom. Semmi gond fekete-fehéren közlik akkor elkezdik keresni az embert a helyemre.
???
Itt tartunk?
Itt tartunk, mert hagyják a dolgozók, hagyja az állam, hagyja a hatóság. :(
Én hagynám, hogy keressék helyettem a másik embert. Kíváncsi lennék mekkora lenne a tolongás... :)
AZ hogy szeretném ha még holnap is lenne állásom.
Ha kirúgnak nem vigasztal hogy a céget megbüntették esetleg.
És másik állást meg nem kapok.
" Kíváncsi lennék mekkora lenne a tolongás... :)"
Bolti eladó vagyok. Napokon belül lesz ember. Lehet már van is.
Akkor a kérdésed meg sem hallottam. :)
Panaszkodsz, de nem teszel semmit a probléma ellen, csak jönnek a kifogások, amelyeket mindenki szóról szóra ismer. Ugyanis nem vagy egyedül...
"sak jönnek a kifogások,"
Azt viszont marhára nem értem az miért kifogás ha megírom hogy mi vagyok és hány napon belül van ember a helyemre. Mert lám az élet is igazol: pár nap alatt lett ember még egy ilyen szar helyre is és ahogy lett azonnal mennem kellett. Még az adott napot se kellett ledolgoznom. Jó hogy a kabátomat volt idő felkapni.
Ez miért kifogás magyarázd már el? Ezek tények.
Ó dehogy jogtalanul. Ki van ez találva. "Eltörtem valamit" és szándékos gondatlan magatartás miatt fegyelmivel küldtek el.
Nem törtem el semmit de felvettek egy jegyzőkönyvet volt két tanú is (két másik dolgozó akik be vannak szarva az állásukért és "örömmel" tanúskodtak) és ennyi.
Ezzel menj te bíróságra. És mindezt egy minimálbéres meló miatt? Dehogy megyek.
Én mennék...
Nem a minimálbér és nem az el nem tört cucc miatt, hanem az elveim miatt, mint ahogy mentem is.
A két tanú pedig próbáljon a munkaügyi bíróságon hazudni, ha mer.
A munkáltatók pontosan azért ilyen bátrak, mert a dolgozók nem mennek perre. Sokszor maga a bírósági idézés bőven elég arra, hogy észbe kapjanak, és elkezdenek peren kívül egyezkedni a dolgozóval.
Engem is mindenki hülyének nézett, hogy felmondtam, aztán mentem követelni a végkielégítésem a bíróságon. És megkaptam... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!