Németországba csak versenyképes szakmával lehet kijutni?
Nyáron voltam életemben először Berlinben. Egy hetet töltöttünk ott, és egyből a kedvenc helyemmé vált. Akkor eldöntöttem, hogy mindenképpen ott szeretnék élni, úgyhogy azóta elkezdtem németül tanulni.
Sokat olvasom a Határátkelő blogot, illetve a hasonló jellegűeket, és igazából ezekből az jön le, hogy főként orvosok, mérnökök és ápolók mennek ki (hiszen ezekből Németországban is hiány van).
Nekem viszont nincs konkrét szaktudásom. Nyelvszakra járok egyetemen, és megmondom őszintén, nincsenek is világmegváltó terveim. Egy átlagos irodai (pl. call center vagy bármilyen adminisztrációs) munkakörrel már elégedett lennék. Nálam inkább a helyszín fontos; Budapestről menekülnék (de nem feltétlenül anyagi okok miatt), és úgy érzem, hogy számomra a német főváros lenne a tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!