Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Versenyképes fizetés manapság...

Versenyképes fizetés manapság egy nettó 90-es fizu? Vagy a cég őrült meg vagy én?

Figyelt kérdés

Állást keresek küldözgetem az életrajzokat. Behívnak állásinterjúra. A hirdetés szerint gyakorlattal referenciával nyelvtudással keresnek embert raktári admin melóra. Nem dobozokat kell pakolni, hanem készletnyilvántartást vezetni számlákat kezelni stb. Pesten és vidéken is, vagy mobilisnak kell lenni saját kocsival, vállalni kell akár a hétvégi különmunkát is.

Követelmény: pénzügyi gazdasági felsőfokú végzettség (diploma). OKJ nem jó.

Na versenyképes fizu (szerintük): havi nettó 90.000. Semmi több. Cafeteria? Plusz pénz feketén zsebbe? Semmi. Ja és benzinpénzről szó sincs.

??? Hát ez röhej nem versenyképes fizetés az elvárások tükrében!

2015. szept. 17. 13:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
83%
Valóban,én nem tudom egyes munkáltatók mit képzelnek,90e forint semmire se elég(én 130-at keresek még az se,csakhogy többedmagammal nyomuljak egy albérletben).
2015. szept. 17. 13:46
 2/12 anonim ***** válasza:
61%
Ha talalnak ennyiert is embert, akkor versenykepes. Ha nem akkor nem. Ilyen egyszeru.
2015. szept. 17. 14:08
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Akkor versenyképes, ha a többi cég is hasonló fizetést kínál ilyen pozícióra. Ez a verseny. Ha ez minimálbér, akkor is verseny, ha félmillió nettó, akkor is.

Egyébként nevetségesen alacsonyak a bérek, és ijesztően magasak azok adóterhei. Nem megvédeni akarom a munkáltatókat, de kisebb vállalatoknak nagy fizetéseket borzasztóan nehéz (lehet) kigazdálkodni.

2015. szept. 17. 14:25
 4/12 anonim ***** válasza:
53%

Milyen cég? Kis magyar vállalkozó rettenetesen büszke magára, ha minimálbérnél többet képes kifizetni egy embernek.

Az ország keleti részében biztos talál ennyiért diplomás, nyelveket beszélő embert, de Pest környékén ez nevetséges.

Mondjuk én diplomával, nyelvtudással csak is és kizárólag multihoz adom be a pályázatomat, sem állami céghez, sem kis magyar vállalkozóhoz nem. Szerintem ne tedd te sem.

2015. szept. 17. 15:36
 5/12 anonim ***** válasza:
55%
Nem olyan egyszerű kigazdálkodni azt a 130 ezer ft-t amit a munkáltató fizet érted. Saját részre is gondolni kell mert nem akar ő se éhen halni.
2015. szept. 17. 17:32
 6/12 anonim ***** válasza:
73%

Munkaadóként írom: amikor megláttam a címet arra gondoltam, hogy egy elkényeztetett gyerek írta ki első leendő munkahelyénél, és gondoltam kicsit le foglak oltani.

Így viszont, hogy olvasom, hogy elvárnak pénzügyi gazdasági felsőfokú végzettséget, nyelvtudást, mobilitást, autó használatot... na ezek nem normálisak. Valahol a 1.5-2-szeresénél már talán írhatnák, hogy versenyképes.

2015. szept. 17. 17:54
 7/12 anonim ***** válasza:
17%
Benzin nélkül minimum 250ezer amennyiért elvállalnám ezt.
2015. szept. 17. 18:11
 8/12 anonim ***** válasza:
66%

A mi cégünk nagy nehezen rájött, hogy nem lehet minimálbérért manapság embereket dolgoztatni.

Nálunk az operátor ennyiért matricát ragaszt egyhelyben ülve, kényelmesen. Éjszakás műszakban alszik is kicsit.

2015. szept. 17. 18:59
 9/12 A kérdező kommentje:

A mi cégünk nagy nehezen rájött, hogy nem lehet minimálbérért manapság embereket dolgoztatni.

Hát lehetni épp lehet. Attól függ ki az milyen munka és mennyire van megszorulva anyagilag. Nekem is van ismerősöm aki tanári diplomával hipermarketben árufeltöltő mimimálbérért. Nyilván nem tartós munka de amíg nincs más neki, addig van ez.

És mivel tanár zéró az esély hogy ha nyáron nem talált melót, a köv nyárig találni fog. Sehova se kell tanár tanév közben.

2015. szept. 18. 11:24
 10/12 anonim ***** válasza:
43%

Már megbántam, hogy válaszoltam!

Te egy tudálékos majom vagy!

2015. szept. 18. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!