Nettó 190 ezer Ft Budapesten egyedül, meg lehet élni?
Rezsi+Lakás nem jön ki 100 ezerből a mostani árak mellett ha egyedül laksz. 80 ezer az albérlet, 40 ezer a rezsi (víz,gáz,villany,közös ktg) és még erre rájön a TV/Telefon/Internet ami még egy 10-es. BKK 9500, Kaja a neved alapján lány van szóval egy olyan 40 ezerből megvan ha visszafogod magad. Szóval igen, már el is ment a fizetésed és még nem voltál sehol azon kívül hogy "bebuszozol" a munkahelyedre, nem romlott el semmi, és nem kellett gyógyszert kiváltanod.
Nagyon javasolnám, hogy ilyen fizetés és életkor mellett (89'-es évjárat) ne lakj egyedül Bp-en, nagyon nem éri meg. Ha csak szobát bérelsz, vagy valakivel felezitek a költséget már van plusz 40 ezer forintod költőpénznek és sokkal kényelmesebb életed lehet.
Ennyiből simán meg kellene, persze meggazdagodni sem fogsz belőle.
Kérdés persze hogy albérlet vagy saját lakás. Saját lakásnál 40-50 csak a rezsi, de ha szobát bérelsz, az is kijön rezsivel, bérleti díjjal 50-ből. 10k a bérlet, 50-60 ezer a kaja, tisztálkodás....Szerintem egy 120-ból meg tudsz élni, és akkor havi 60-70 ezret félre is tudsz tenni.
Nem egészen értem az itteni számolgatásokat, már bocs... Szvsz a többségük sosem próbált ennyiből élni, ugyanis 190ből azért már elég kényelmesen el lehet lenni. Nem fejedelmi élet, de nem kell számolgatni hó végén.
(ennél többet keresek, és kevesebbet költők úgy, hogy albérlet (nem szar helyen), kaja, bérlet, még szórakozás is kijön belőle. Igen, egyedül. Amikor volt párom, akkor még kényelmesebben, hiszen a rezsi és a lakás kétfelé megy).
Viccelsz?!?! 3-an (anya, apa, 1 baba) élünk ennél kevesebből albérletben Pesten.
Le vagyok döbbenve, h mennyire el vannak szállva a fiatalok.
Adj hálát a Jóistennek, és becsüld meg a munkahelyed és vigyázz az egészségedre!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!