300. 000 ft kezdőtőkével ki lehet menni Angliába?
Anyám, hogy ez mekkora beszólás: Nem vagyok hajlandó megtanulni azt a szabadidőmben, amit az iskolának kéne megtanítania.:-D
Gyerekes vagy és még ráadásul kikéred magadnak, hogy így tudsz angolul, mert az iskola feladata lett volna megtanítani téged.
A nyelvoktatás sehol-semmilyen országban- nem tökéletes addig, amíg nem két vagy éppen több tannyelvű az iskola. Ahol csak heti pár órás szinten foglalkoznak a nyelvtanítással, ott nem is elvárható a tökéletes nyelvoktatás. Nyelvet tanulni nem heti 5-6 órában kell. A csecsemők sem heti pár órában tanulják a nyelvet, hanem folyamatosan 24 órában. Mert nyelvet tanulni csak úgy lehet, ha a nap túlnyomó részében tanulod. Még otthon a két tannyelvű gimnáziumok sem tökéletesek. Viszont vannak országok, ahol két nyelvet beszélnek alapjáraton. Ismerek pár embert idekinn Angliában, akik olyan országokból jöttek, ahol természetes a két nyelv tudása. Amíg nem kezdődik meg Magyarországon a csecsemő kortól vagy óvodás kortól való rendes nyelvtanítás, addig esélytelen bárkinek is rendesen megtanulni az idegennyelvet, aki csak heti pár órában foglalkozik vele.
Idekinn is jártam Angolra és 5 perc alatt megértettem azokat a dolgokat, amiket otthon a tanárom évekig próbált a fejembe gyógyítani-sikertelenül. És nem azért, mert a kinti angoltanárom jobb tanár. Mert nem. Az otthoni angoltanárom nagyon is jó volt. Egyszerűen a körülmények változtak meg, ezért tudtam felfogni a dolgokat jobban. Viszont idekinn is, el kell járni angolra, ha meg akarsz egy átlagos nyelvérzékkel tanulni angolul. A szabadidődet kell feláldoznod érte.
B1-B2 tudásod van? Milyen skálán? Egy A1-C2-ig tartó skálán, ahol a C2 a legjobb? Mert akkor elárulom, én idekinn élek, C1-es a tudásom-papírom is van róla-de úgy érzem, krvára nem tudok angolul. És baromi nagy különbség van a szintek között. B2-es tudással kábé éppen-éppen meg tudsz élni, de csak a legalja munkát kapod. C1-gyel már egész kényelmesen megvagy, de pl ugyanolyan melókra elég. Egy ilyen tudással nem kapsz pl irodai melót még...hogy honnan tudom, mert irodában akarok dolgozni, de azt mondják a nyelvtudásomon erősen csiszolni kell. A c2-es szintet minősítik perfektnek. Azzal a tudással lehet csak irodai munkát kapni, meg olyan munkát, ahol emberekkel foglalkozhatsz. Pl bolti eladó. Mondjuk azt talán én már kapnék, az egyetlen bibi velem, hogy nincs tapasztalatom pénztárosként.-Behazudni nem lehet, mert angol referenciát kérnek.
Szerintem a hozzáállásodon erősen csiszolj. Nyelvtudásod már elég arra, hogy életben maradj...elméletileg. De ugye nem tudni, milyen teszt alapján mondod, hogy B1-B2 vagy és hogy milyen skálán. Meg aztán ez még mindig kevés. Ha kijössz ide és belecsöppensz az életbe, teljesen más lesz az angol, mint egy otthon kényelmesen kitöltött felmérő, ahol a kérdésekre legalább fél percet szánhatsz, többször átolvashatod, meghallgathatod a szöveget.
Elég jól állnak a külföldiekhez az angolok, de azért a tökük kezd kilenni a nem beszélő külföldiekkel. Nem mindegyik olyan türelmes, hogy 6x a szádba rágja a feladatot.
Egyébként a munkaközvetítőhöz gratulálok. Sokan takaróznak azzal, hogy azért jönnek ki azon keresztül, mert biztosra akarnak menni, és hogy ez felelősségteljesebb, mint kijönni a vakvilágba...hát valóban úgy tűnhet első hangzásra, de az igazi indok az, hogy egyrészt lusták és szeretnék, ha valaki alájuk tolná a melót, másrészt nem szeretik a felelősséget-ha nem jön össze, mossák kezüket, ők tejeltek-, harmadrészt beszariak. Egy hatalmas vállalkozásra adja valaki a fejét, de mégse mer. Olyan, mintha magasugró akarnál lenni, de nem akarsz, csak 10 cm-ről ugrani, úgy hogy valaki elkap, ha beleérsz a vízbe....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!