300. 000 ft kezdőtőkével ki lehet menni Angliába?
meggondolatlanságra vall, csak azért mondta
De én sem kockáztatnék, még a duplájából is stresszesen lehetne melót találni..nem jó az, ha egész nap azon dolgozol hetekig, hogy legyen melód és semmi sincs, közbe meg elfogy a pénzed
Nem sértés, jó tanács.
Ha az önálló élet legalapvetőbb dolgaival sem vagy tisztában, akkor óriási felelőtlenség egyedül minden tartalék nélkül nekivágni a nagyvilágnak.
Ha mindent te intezel (magadnak veszel akcios repulojegyet, nezel szallast ahova nem kernek elore 2 havi letetet) akkor eleg lesz ennyi penz.
Munkat 1-2 nap alatt talalsz, ha rutinos vagy.
Kozvetitovel nem lesz eleg ennyi penz, mert a penzed nagy reszet zsebre teszi, szallast nem fog adni, csak eltunik. Vagy ha megis ad, akkor az egy hajlektalan szallo jellegu putri lesz 15 idegen emberrel.
Ja es falun kevesebb az eselyed munkat kapni, mint nagyvarosban.
Jobban jarsz, ha ennyi penzzel a zsebedben magadtol megindulsz es mindent te intezel.
" Ez most sértés? Mert senki sem úgy
született, hogy tudta, mi az a kaució."
Ez nem valami angliai turpissag, hiszen Budapesten mi is fizettunk amikor kibereltuk a jelenlegi lakasunk.
Megerősíteném, 2000-2500 GBP alatti összeggel nem próbálkoznék.
Ha Budapestet nézzük, ahol töredékébe kerül a megélhetés, mint Angliában, és feltesszük, hogy 1 hónapon belül talál az ember munkát, akkor első két havi albérlet + két havi kaució + közlekedés + kaja és egyéb költségek, gyakorlatilag 4-500.000 Ft-nál tartunk. Ha Angliába, vidékre akarsz menni, akkor is célszerű a Budapesti költségeket megszorozni 3-mal. A közlekedés nem olcsó.
Mielőtt rákérdeznél, hogy miért két hónapot számoltam minenből:
Első hónapban állást keresel, következőben dolgozol, de mivel nem fizetnek előre, csak a harmadik hónapban kapod meg az első fizetésedet.
Ja, és a magyar munkaközvetítőket felejtsd el.
Igen, ez puszta logika.
A lehúzós magyar irodákat el kell felejteni.
Albérletből keress olyat ami kaució(előre fizetett letét)mentes lényeg ne kelljen 2-3heti lakbérnél többet előre fizetni.
Itt ahol én helyezkedtem el egy 20ezer fős kis városka,van 6-7 agency (munkaközvetìtő iroda nekik a kliens cégektől van bevételük tehát te nem fizetsz nekik sem a felvételkor sem később ) meg 9-10nagyobb gyár,raktárak, DHL,TNT...
Kijöhetsz 1000£al vagy minimálisan az alatt, de csak ha előretudod hova fogsz menni szóval a lakhatást elintézted, és tisztában vagy vele,hogy szerencsejátékot játszol és kalkulálnod kell azzal hogy ha 2 max3 hét alatt nem kezdessz el dolgozni akkor kénytelen leszel hazamenni és bebuktad a pénzed is.
Van valami londonimagyarok nevű cég akik elvileg tudnak szállásügyben segìteni, a vélemények megoszlanak róluk én nem ismerem őket de elvileg van pesten is irodájuk, nekem lett más lehetőségem ezért én végül nem vettem fel velük a kapcsolatot.
Te rájuk kereshetsz ha akarsz.
Nem árt ha utána nézel az alábbi fogalmaknak:
NI number,NI interjú,Top up, guarantor,
-->fix shift/contracted job __agency work <--
48hour opt out...
Good luck
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!