300. 000 ft kezdőtőkével ki lehet menni Angliába?
Azért éppen ki lehet jönni annyiból. :)
A párommal összesen kettőnknek volt 260ezer HUF amivel elindultunk. Induláskor a szállások kívül semmi nem volt leszervezve, itt intéztünk mindent. Munka második héttől munkaközvetítőn keresztül.
( viszont ma már 100% hogy nem indulnék el megint annyi pénzzel)
#22: Miből gondolod, hogy a többi nem tapasztalatból beszél? Londonban éltem egy darabig, bár nem mosogattam és nem is kellett munka után rohangálnom, ettől függetlenül szerintem tisztában lehetek az arányokkal.
Egyébként meg látszik, hogy bármit mondunk, te már eldöntötted, hogy igenis elég neked -a helyi minimálbérnél alacsonyabb- 300.000 Ft két havi megélhetésre, odaútra meg depositra. Hajrá.
de ha majd haza kell jönnöd emiatt mert nem voltál képes még pár hónapig gyűjtögetni..
akkor mi szóltunk, oké?!
Van ismerősöd kint? Ha van, akkor kb. elég ez az induló tőke. Feltéve, ha az ismerősöd tud az elején szállást adni. Legtöbb pénzt ugyanis az viszi el. Meg egyből el kell vállalnod még olyan munkákat is, hogy mosogatás, stb (itt felvesznek akkor is, ha mutatod a papírt, hogy voltál már NI interjún, nem kell megvárnod míg ki is küldik neked a rendes NI numbert, mert az interjú papíron is rajta szokott lenni). Amikor pedig az megjön (2-3 hét), akkor kereshetsz másik állást (normálisabb álláson kérni szokták).
Az igazi gond viszont itt kezdődik: mihez értesz? Miben van munkatapasztalatod? Miben dolgoztál eddig? Ott ugyanis sokszor valós munkatapasztalatot szoktak kérni.
A falut meg felejtsd el. Kínszenvedés lenne mire beutaznál a legközelebbi kisvárosba is. Inkább valami kisvárosba menj (pénzed úgyis inkább erre van), mert ott legalább valamennyire helyben van a munka. Faluról meg egy csomó pénzedet elvinné, ha beutazol állandóan a munkahelyedre, mert az ottani falvakban se nagyon van munka.
Nem tudom miért lettem lepontozva, én tapasztalatból írtam hogy elég lehet.
Viszont ne faluban gondolkozz, ott nincs annyi munkalehetőség. A közvetítőket pedig felejtsd el!
Kezdj el otthonról nézni szállásokat, hogy legyen konkrét címed, ahova rögtön el tudsz menni, és ezek közül választani 1-et. (Előre neten ne utalj semmit!! csak legyen időpontod szoba nézésre). És javaslom hogy a repülőjegyet vedd meg oda-vissza - 1-2 hét különbséggel - hogy ha bármi van pl. elfogy a pénzed, nem találsz munkát, stb. akkor legalább haza tudjál menni.
Röviden valahogy így nézne ki a költségvetés:
Repjegy oda -vissza Ryanair (dec.1., dec. 10): 10423+12607ft -> 23030
Transzfer a reptérről oda-vissza: 2*20font->40font
Szoba bérlés 3 hétre+2 hét kaucióval: 5*70 font -> 350 font
Utazási költség ha buszozol 3 hétre: 3*21 font ->63 font
Étkezés (napi 5 font)+tisztasági (szappan, wc papír, stb.) + helyi sim kártya és hozzá feltöltőkártya egy hónapra kb. 180 font
ÖSSZESEN: 350+63+180 -> 593 font, ami a mai 430ft-os árfolyammal számolva: 254990ft ehhez jön még a repülőjegy, ami 23030 ft, a transzfer 17200 ft tehát a vége: 295220 ft!!!!
Ez azt jelenti, hogy 300000 ft-ból ki tudsz jönni.
Ha:
1. nem fizetsz közvetítői díjat senkinek
2. úgy jössz ki hogy már van időpontod arra hogy megnézhess néhány szobát, és valamelyiket aznap ki is veszed
3. 2 héten belül találsz munkát, ahol hetente fizetnek (egyébként ha van normális önéletrajzod, és be mersz menni vele éttermekbe, hotelokba, akkor nagyon hamar 1-2 nap alatt találhatsz is)
És ahogy már írták is előttem, még az első héten kérj telefonon időpontot NI interjúra, mert ha meglesz az NI számod akkor rendes bejelentett szerződéses munkát is kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!