Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten mennyi fizetés a...

Budapesten mennyi fizetés a minimum? Kifejtem jobban.

Figyelt kérdés

Vidéken élek egy 100 ezres városban. 130 ezret keresek úgy, hogy ebből telik egy átlagos elhelyezkedésű garzonlakásra albérleti díjjal és rezsivel, átlagos ruházkodásra, városi bérletre, egészséges kajákra, testedzésekre, csajozásra és ruházkodásra.

Úgy, hogy mellé még azért havi 20 ezer megmarad általában.

Szeretnék Budapestre költözni, de kíváncsi vagyok, hogy ott mennyiből jönnék ki ugyanezeket a fenti dolgokat megtartva.

2015. nov. 4. 12:00
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

leírom a saját tapasztalatot:

40 nm-es berendezett garzon: 50.000 ft/ hó bérleti díj (de ez annyira olcsó, hogy ennyiért már nincs lassan egy db szoba se, mi 4 éve béreljük, és a tulajunk azóta nem emelt semmit, de manapság, ahogy látom/hallom, egy ugyanilyen lakás bérlése 80-100e körül kezdődik)

rezsink 2 főre, egy hónapra: 6000 ft villany, 4000 ft víz, 5500 ft közös költség, gáz nyáron 1000 ft, télen 12000 körül

többi ugye saját igény, nekünk telefon meg net 10 ezer (de ugye a net, teló, kábeltv mindenkinek attól függ akar e meg milyet)

Szóval a lakbér, ami húzós szerintem itt.

BKK bérlet, mert gondolom tömegközlekedni akarnál: ha cég fizeti 10.500, ha magadnak állod 9.500, diákkal 3450

A kaja viszont szerintem olcsó, jobb mint vidéken a vásárlási lehetőség. Anyukám a falu egyetlen normális boltjába megy be, ahol annyiért kénytelen megvenni valamit, amennyi, és általában magasak az árak, mivel nincs konkurencia, a legközelebbi bevásárlóközpont meg kb 30 km-re van. Itt Pesten ugye egymást érik a boltok, hiper-szupermarketek, piacok szóval elég nagy a verseny, így ruhákat és ételt olcsóbban veszek, mint a vidéken élő rokonaim, barátaim.

Hát a lakbér miatt itt lehet nem jönnél ki ugyanilyen jól, max ha valami olcsó szobát találsz akkor.

Mi 300 ezret keresünk a párommal, a fix kiadásunk olyan 150 körül van kettőnkre, szóval marad 150 ruhákra, hobbira, félrerakni, de mint írtam, mostmár nem találsz ilyen olcsón albérletet.

Viszont szakmától függ, itt kereshetsz többet is. Mondjuk egy eladó vagy ilyesmi itt sem keres már sokkal jobban, mint egy vidéki, de pl az informatikus szakmában még mindig nagyobb bérkülönbség van, még a kisvárosban informatikusként dolgozó unokatesóm 160-180 körül keresett, feljött ide Pestre és 300 fölött kap, sőt, otthon gyári munkásoknak operátorként a bérplafon a jobb gyárakban 80-100 ezer. Itt Pesten és környékén sok sima gyári dolgozó 150-180 között kap, saját tapasztalat. Szóval lehet, hogy jobban is keresnél itt, attól függ, milyen munkát szeretnél.

2015. nov. 5. 12:25
 32/34 anonim ***** válasza:
84%

Azok a drágák Budapesten, amiért érdemes nagyvárosban élni: szórakozás, kultúra, szolgáltatások.

Egy vacsora két főre egy középkategóriás étteremben 20-25 ezer, kicsit kalandorabb embereknek 40+, ha ki akarsz próbálni valami különlegesebbet.

Egy mozi két főre nasival 5-8k között.

Kiállítás, felnőtt jegy: 2-5k

2dl bor egy rendesebb kocsmában, ahol a bor szőlőből készült: 600-1500 Ft között

Egyéb szórakozási lehetőségek, mint szabadulószoba, paintball, gokart, fürdő, wellness ésatöbbi 5-10k per alkalom.

És akkor olyasmiről még nem beszéltünk, hogy fodrász, ruhák, cipő és egyebek, amelyek szintén jelentősen drágábbak, mint vidéken nagyjából bárhol.

2015. nov. 7. 14:08
 33/34 anonim ***** válasza:
100%

Hát én pont nem azt tapasztalom, mint az előző.

Nálunk a faluban 1 db normális hely volt, kocsma, ahova fiatalok is jártak, olyan drága volt, hogy eszméletlen, mivel nem volt konkurencia.

Pesten meg elmész pl Ligetbe 1 L sört ittam 400 ft-ért éjfélig, Nyugatinál vagy akárhol 2 koktél 900 meg ilyenek, sokkal olcsóbbak az italok. Nálunk a vidéki városban egy kis adag kínai kaja az egyetlen kínai étteremben a városban 1300 ft volt, Pesten nagy adagot kapsz akár 800 körül... Itt sokkal nagyobb a konkurencia, ergo az árak is.

Nyilván elit helyeken nem így van, de oda nem átlag dolgozó emberek járnak.

2015. nov. 7. 18:51
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

ergo az árak is kisebbek*

így akartam írni.

De tényleg. Tegnap gyros tálat vettem 1200-ért, de olyat, hogy férfi létemre nem bírtam vele, pedig nem kis étvágyam van, még otthon a falusi pizzériában 1450 a gyros tál, és egy nagyobb gyerek nem lakik jól vele.

2015. nov. 7. 18:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!