Budapesten mennyi fizetés a minimum? Kifejtem jobban.
Vidéken élek egy 100 ezres városban. 130 ezret keresek úgy, hogy ebből telik egy átlagos elhelyezkedésű garzonlakásra albérleti díjjal és rezsivel, átlagos ruházkodásra, városi bérletre, egészséges kajákra, testedzésekre, csajozásra és ruházkodásra.
Úgy, hogy mellé még azért havi 20 ezer megmarad általában.
Szeretnék Budapestre költözni, de kíváncsi vagyok, hogy ott mennyiből jönnék ki ugyanezeket a fenti dolgokat megtartva.
3-as, ne haragudj, de ha Te nem jöttél ki 180 ezerből egyedül, akkor ott már baj van - vagy egyáltalán nem tudod vagy nem akarod beosztani a pénzt.
Az viszont igaz, hogy a szórakozás drágább, egy szórakozóhelyen az étel, ital, stb.
Kérdező, kivettem ugyan a szavaidból, hogy arra vagy kíváncsi, mennyi kellene itt minimum, de azért nem írtam többet, mert ahhoz valami igen keresett végzettségednek kellene lennie, hogy nettó 150-170-et megkapj.
A minimálbér ugye itt is nettó 70 ezer, de ismereteim szerint az átlagember fizetése itt nettó 100 ezer ft. Tesitanár ismerősöm most roppant boldog, mert hosszú évekig nem tudott a szakmájában dolgozni, trafikban volt eladó nettó 100-ért, s most végre visszament a szakmájába, s 150-170-et keres.
Bulizni annyira nem járok. Ha már szórakozás, akkor havi 2-3 mozijegy és a randikon megiszunk mondjuk 1-2 pohár bort fejenként a nőkkel, amit én fizetek. (Havi pár randi maximum)
Kértem ajánlatokat és néztem hirdetéseket a szakmámban, ezen kívül az interneten felvettem a kapcsolatot más, szakmámbeli emberekkel és ők azt mondták a 150-170 reális nekem. Nem hasra ütve mondtam kb ezt az összeget.
Szóval tényleg arra vagyok kíváncsi ez ott mire elég, illetve lehetséges-e azért 20-at félretenni belőle, ahogy itt vidéken is.
1,4 vagyok:
itt az olcsóbb mozijegy kb. 1500 ft, a Westendbe 3 ezer/fő
uszodabelépő 1500-1800 ft/fő, konditermet nem tudom, (de Te is meg tudod nézni a neten: beírod, konditerem Budapest) a futás viszont ingyen van :D még... :-)
Szóval itt drágább az élet, az tuti+ csábító a sok program.
"ne haragudj, de ha Te nem jöttél ki 180 ezerből egyedül, akkor ott már baj van - vagy egyáltalán nem tudod vagy nem akarod beosztani a pénzt. "
Pedig spórolós vagyok, nem is kicsit. 40 ezret tudtam csak félretenni a 180-ból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!