Budapesten mennyi fizetés a minimum? Kifejtem jobban.
Vidéken élek egy 100 ezres városban. 130 ezret keresek úgy, hogy ebből telik egy átlagos elhelyezkedésű garzonlakásra albérleti díjjal és rezsivel, átlagos ruházkodásra, városi bérletre, egészséges kajákra, testedzésekre, csajozásra és ruházkodásra.
Úgy, hogy mellé még azért havi 20 ezer megmarad általában.
Szeretnék Budapestre költözni, de kíváncsi vagyok, hogy ott mennyiből jönnék ki ugyanezeket a fenti dolgokat megtartva.
15.43
szerintem a szobára számolj minimum 50ezret, és akkor jól sikerült kivenned. bérlet 10. ha szeretnél kimozdulni is, akkor heti 5 reális szórakozásra. habár ez szerintem néhány belvárosi helyet leszámítva nem drágább mint vidéken. a mozi pl simán olcsóbb tud lenni. ha élelmiszert vásárolsz, az pedig a tapasztalataim szerint olcsóbb. én leginkább piacra járok. Budapesten a vásárcsarnokba, vidéken meg az egyik legnagyobb vidéki város piacára. Előbbi szinte minden esetben olcsóbb, bármilyen meglepő is ez. De 50ezer így is elmegy egyedül kajára szerintem. Főleg ha nem főzöl mindig otthon. Már pedig szerintem ez Budapesten nehezen kivitelezhető. Legalábbis nekem nem sikerült még.
"50-60 ezer saját szoba bérlése rezsivel"
Inkább 70, bár attól függ, hogy melyik kerületben és hányan béreltek lakást, de feltételezem, hogy egyrészt nem akarsz gettóban lakni, másrészt meg ha már Budapesten laksz, nem akarsz 1 órát utazni a munkahelyedre vagy akárhova.
Bérlet 10, kaja 50, szórakozás 20-40, időnként felmerülhetnek extra költségek(ruha, valami elromlik, stb..), akármennyire is spórolok, minimum havi 15 elmegy ilyesmire, pedig nem veszek meg fölösleges dolgokat.
" A minimálbér ugye itt is nettó 70
ezer, de ismereteim szerint az
átlagember fizetése itt nettó 100
ezer ft. "
Dehogy 100.
Kicsit lemaradtal pár évvel... az átlagfizu már netto 160, pesten netto 200.
#23-nak igaza van, #4-es válaszoló kicsit el van tájolva, én pl. ezt sem értettem:
"ahhoz valami igen keresett végzettségednek kellene lennie, hogy nettó 150-170-et megkapj."
Nem egy ismerősöm a bölcsészdiplomájával meg egy nyelvtudással kap ennyi kezdőfizetést.
"Nem egy ismerősöm a bölcsészdiplomájával meg egy nyelvtudással kap ennyi kezdőfizetést."
OFF: Ők milyen jellegű munkát végeznek?
Istenem, annyira elegem van már abból, hogy mindenbe beleköttök, ha valaki veletek nem egyezőt ír, akkor a sárga földig lehúzzátok - komolyan elmegy az embernek a kedve a válaszadástól. mi a francért nem lehet egyszerűen csak a véleményt leírni?
Jó, tudjátok mit? Budapesten simán meg lehet keresni 150, 180 ezret is, sőt, 300-at és 500-at is! (és még igaz is, csak nem ez az átlag, de az senkit nem érdekel)
Most jó, most kapok 100 %-ot? :D
" (és még igaz
is, csak nem ez az átlag, de az senkit
nem érdekel)"
Eloszor is ne hisztizz.
En csak annyit mondtam, hogy már sok éve nem netto 100 az átlag, pláne nem Pesten. Orszagos átlag jelenleg netto 160 ezer. Amugy a median is 140 korul van...
Ti meg tanuljatok meg olvasni, értelmezni: nem átlagfizetést írtam, hanem ÁTLAG EMBER-t!
Az átlagfizetésbe beletartozik a 3 nyelven beszélő, informatikai dolgozó is az 500 ezrével és a bolti eladó is a nettó 100 ezrével és a 4 órás takarító is a 40 ezrével. de mindegy is, nem vitatkozom tovább, jó éjt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!