Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten mennyi fizetés a...

Budapesten mennyi fizetés a minimum? Kifejtem jobban.

Figyelt kérdés

Vidéken élek egy 100 ezres városban. 130 ezret keresek úgy, hogy ebből telik egy átlagos elhelyezkedésű garzonlakásra albérleti díjjal és rezsivel, átlagos ruházkodásra, városi bérletre, egészséges kajákra, testedzésekre, csajozásra és ruházkodásra.

Úgy, hogy mellé még azért havi 20 ezer megmarad általában.

Szeretnék Budapestre költözni, de kíváncsi vagyok, hogy ott mennyiből jönnék ki ugyanezeket a fenti dolgokat megtartva.

2015. nov. 4. 12:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
87%

Aha, mikor a 30 négyzetméteres garzonlakásnak csúfolt lyukakért elkérnek 80-100 ezret + rezsit, feltételezve, hogy nem akarsz a halál facán kint lakni és alsó hangon 1-1,5 órát utazni be, aztán még haza is, akkor megnézném, hogy lehet megélni 150 ezerből...

Kb. akkor, ha bérelsz 2-3 másik emberrel együtt egy lakást és van egy szobád. Főzöl mindig magadra olcsóbb kajákat na és akkor még nem vettél bérletet, se egy új ruhát...

2015. nov. 4. 13:39
 12/34 anonim ***** válasza:
54%

10-es, ezt írtad:

"Amìg egyedül èltem, nehezen jöttem ki a 180-bòl is."

Nem azt, hogy maradt 40 ezred havonta, amit félre tudtál tenni :-)

2015. nov. 4. 13:45
 13/34 anonim ***** válasza:
71%
Igen, nehezen jöttem ki, mert csak 40-et tudtam fèlretenni. Többhöz voltam szokva.
2015. nov. 4. 14:09
 14/34 tetro ***** válasza:
100%

nem tudom miért tartjátok irreálisnak a havi 180ezret. bizonyára kevesebből is életben lehet maradni. de ha normális akarsz élni, akkor ez az összeg jelenleg azért nem túl sok. nem tudom ki mennyire napra kész a jelenlegi albérleti árakkal, de jelen pillanatban nagyon szerencsésnek kell lenni, hogy egy egyszobás (nem totálisan lepukkant) lakás kijöjjön 100e Ft-ból havonta rezsivel. Persze tudom, biztos vannak Pesterzsébeten kert végébe sufniból átalakított "legénylakások" havi 40ezer+rezsiért is, de szerintem az inkább túlélés kategória.

Ha vesz még BKV bérletet akkor marad maximum havi 70e Ft-ja. Azért napi 2000 Ft az nem egy habzsidözsi.

2015. nov. 4. 14:31
 15/34 A kérdező kommentje:

11: Pont ezért kérdezem, mert pl vidéken egy majdnem belvárosi garzon REZSIVEL EGYÜTT 50-60 ezer körül van. BP-n pedig ahogy mondtam, elég lenne nekem egy saját külön szoba.

14: Ez az, hogy Budapesten sokkal drágább minden, mint vidéken és ezekkel nem vagyok tisztában. Itt napi szinten eszek csirkemellet, rizst, zöldségeket és egyebeket (kezdő testépítőként) és így kijövök havi 40-45 ezer forintból kajával bőven. (A 45-tel még sokat is mondtam.)

Megkérdeztem egy Budapesten lakó jó barátomat, hogy nézze már meg néhány dolog mennyibe kerül a helyi BP-i Lidlben, amit én is heti-havi szinten szoktam itt venni. És beszartam, hogy BP-n minden kaja 10-25%-kal drágább.

Ja és ahogy írtam, BP-n megelégednék egy saját külön szobával. Nem kellene külön lakás, garzon.

2015. nov. 4. 14:38
 16/34 anonim ***** válasza:
84%

Önálló kis lakás nem a halál f-szán rezsivel együtt ha szerencséd van 100k. Bérlet 10k. Kondibérlet legyen még 10k. Ez eddig 130k.

Szerintem a Lidl/Aldi árai Bp-en és vidéken is ugyanolyanok, viszont tény, hogy a kész kaja vidéken sokkal olcsóbb. Ha (majdnem) minden nap főzöl magadra, ki lehet hozni a kaját napi 1500 Ft-ból. Az 45k. És itt már elértük a tervezett fizetésedet. Szóval amennyit tudsz spórolni a lakáson, annyit költhetsz szórakozásra, ruházkodásra.

2015. nov. 4. 14:49
 17/34 anonim ***** válasza:
49%

Hagyjátok már az önálló lakást, milliószor leírta, hogy jó neki a szoba.

Egyébként szerintem meg lehet élni belőle.

2015. nov. 4. 14:53
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak szobát bérelsz, akkor meg fogsz tudni élni, de félretenni nem fogsz tudni.
2015. nov. 4. 15:32
 19/34 A kérdező kommentje:

50-60 ezer saját szoba bérlése rezsivel. 10 ezer bérlet. 20 ezer szórakozás (mozi, pia). 50 ezer kaja.

Ez eddig 130-140. Kihagytam valamit? Amúgy tudom, hogy ezt most nem túl pontos így megsaccolni, mert a végén más is lehet, de igyekszem most kiszámítani ezeket a dolgokat.

2015. nov. 4. 15:43
 20/34 A kérdező kommentje:
Igazából kérlek, hogy kötözködjetek velem, mert szeretnék mindenre gondolni és félek hogy valami nem jut eszembe, csak általatok mondjuk.
2015. nov. 4. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!