Ha valaki két gyermekkel (egy iskolás-és egy oviskorú) megy ki Németországba szerencsét próbálni, mennyi az a minimum fizetés, amit meg kell hogy az apuka keressen, hogy viszonylag meg is tudjanak élni?
1700 ojró az kevés kint 4 emberre. 600 ojróért lakás meg rezsi 4 főre pedig legfeljebb Mecklenburgban van, de oda kár kimenni.
Egyébként, ha nem vagyok indiszkrét:
- anyuka otthon mereszti a sejhaját, vagy hogy tervezi?
- 368 ojró családi pótlék? na nee, ennyire hülyék a németek sem lehetnek, hogy mindenféle jöttment borjra fizetnek...
"A lakás+rezsi kb.600 euró."
Jobb ha inkább 1000 € környéki összeggel számolsz. 4 tagú családnak nem adnak ki egy 1 meg 2 szobást lakást!
1700 € nettó egy egyedülállónak kiváló fizetés, kellemesen megél belőle, de egy 4 tagú családnak minimum 2500-3000 € kell! Te miért nem tervezel dolgozni? Csak a férjed dolgozza ki a belét, míg te körmöshöz, fodrászhoz rohangálsz? Egy ideje külföldön élek már, hidd el, ismerek pár hozzátok hasonló párt, a nő tagok valahogy soha nem akarnak dolgozni. Pedig, akármennyire jó itt az életszínvonal, azért 2 fizetés itt is kell egy család fenntartásához!
Értjük mi, hogy "lábbal szavaztok", de ésszel kéne csinálni.
1700 euro egy 4 tagú családnak, albérletben, lóf...ütty. Kicsi, pici, sovány, gyenge, kevés.
Éltél már Németországban? Vagy jártál már ott?
"Igen, jártam már Németországban, de még nem éltem ott. Azért is kérdeztem, hogy meg lehet-e ennyiből élni?"
1700 nettóból+családi pótlékból nem jön ki egy négytagú család! Egy ekkora családnak 3 szobásnál kisebb albérletet nem adnak ki! A 3 szobásak pedig alsó hangon 900 € körül indulnak! (Északon, a legszegényebb tartományban olcsóbb, de ott meg munka nincsen.) 3000 € szerintem kell egy 4 tagú családnak! Ezért tették hozzá az eddigi válaszolók, hogy neked is érdemes lenne dolgozni, mert egy fizetés édes kevés lesz. Kivéve ha a férjed olyan állást csíp meg, ahol keres 2800-3000 € nettót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!