Mennyi bevételük van a futároknak a borravalóból?
Egyébként számolj utána:
Legyen a fizetése 70 nettó, ez kb reális, sőt a futárok ritkán vannak bejelentve 8 órára, leginkább 6-ra. De számoljunk most nettó 70-el.
Ennek a fele 35 ezer, ezért dolgozik napi 8-10 órát. Keres 105 ezret, szerintem ez rohadtul nem sok, sőt mélyen az átlagbérek alatt van.
Mielőtt elkezded irigyelni a futároktól azt a pár százast.
Benzinkutasként 16órás műszakban totál 1915Ft volt a jatt rekordom. Excel táblázatban vezettem a bevételeimet és kiadásaimat, 3 év távlatában az átlag borravaló 604Ft/nap.
A nettó bérem 344Ft/óra volt ehhez jött jatt 37,75Ft/óra, tehát olyan +11%-a a béremnek. Rám is sokan irigykedtek 2011-ben, mint ahogy itt is sokan a futárokra :)
" Keres 105 ezret,
szerintem ez rohadtul nem sok, sőt
mélyen az átlagbérek alatt van."
Nézd, egy takarito 70 ezres fizujahoz kepest igenis szuper. És a takaritonak senki sem tömi a zsebét.
A futar sem csinal semmi extrat csak elvégzi a munkajat. Miert kéne extra jutalom? Azert kap fizetest. Persze ha elromlott a lift és felviszi a 10. emeletre a pizzat akkor azert rendben ha kap egy 100-ast, de az esetek 99%-ban egyaltalan nem érdemel extra pénzt.
" 3 év távlatában az átlag borravaló 604Ft/nap."
Ez nagyon is szuper ahhoz kepest, hogy a legtobb ember a munkahelyen 0Ft/nap extra bevételt kap. És nem feltétlen magasabb a fizujuk. Pl egy tesco penztaros biztos nem keres tul sokat. Nem érdemelne borravalot, főleg ha szuper gyorsan és pontosan dolgozik? Ő miert nem kaphat?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!