Mennyi bevételük van a futároknak a borravalóból?
Én pedig nem fogok 4000 ft mellé még 500-at fizetni mert az már 4500. Van.annak a pénznek jobb helye is. Kap 50 vagy 100 forintot bőven meg lehet vele elégedve!
Számoljunk csak: hány fuvar van egy nap? 20 simán belefér, mindenhol 50ft az 1000ft per nap. 20 munkanappal 20 ezer ft per ho! Szerintem ez is rengeteg ahhoz képest, hogy ez csak egy kis extra a normal fizetésen felül!
Ha 500-zas borravaloval számolok akkor az 200 ezer per hó extra plusz még kapja a rendes havi fizut is! Na nehogymár! Kezdő mérnök, orvos nem keres ennyit akik éveket tanulnak...
Persze tudom, hogy nem lesz 200 ezres fizetesuk borravalobol hanem inkabb csak 20 ezer. Mert a valosagban nehany balek 500-at is ad, mások meg semmit. De ha mindenki balek lenne akkor durva bevétele lenne a futaroknak.
Digo, ne süketelj, a maga a jatt intézménye egy korcs szülemény; válaszolj erre:
- Szóval ha a futár munkaadójának az érdeke, hogy a futár jól dolgozzon, miért én jattoljam a futárt?
- Miért jó az a futárnak, hogy jövedelmének egy része bizonytalan, nem hivatalos és kuncsorognia kell érte?
- Ennek milyen társadalombiztosítási hatásai vannak?
Megint terelsz. Mi köze a jattnak ahhoz hogy a munkaadó èrdeke hogy jól dolgozik a futár? Semmi.
A jattnak ahhoz van köze hogy meg vagyok elégedve a szolgáltatással ès ezt kifejezem közvetlenül a futár felé pàr szàz forinttal. Nem azért adom mert a főnöke megfizeti, vagy sem.
Ilyenkor az jut az ember eszébe legutoljára hogy milyen tàrsadalombiztosítàsi hatàsa van. Nem azért adom.
igazából mindenkinek igaza van. Kár ezen veszekedni, vannak olyan országok, ahol sértő ha több pénzt akarsz adni. Van ahol kötelező norma.
Vannak emberek, akiknek rosszul esik, ha nem tud adni + pár forintot, és van aki ezt teljesen elutasítja.
Nem ezek a világ legégetőbb problémái.
Én úgy vagyok vele, hogy kedves lehetek egy társammal, ez egy szívesség. Pár forint, de neki ez egy szikra arra, hogy értékelve van MINT EMBER.
"értékelve van MINT EMBER"
Ez a módja szerinted? Egy kiadós numera után otthon is fizetsz, ezzel fejezed ki, hogy értékeled a párodat, mint embert? Nannneeeeee
Szerintem az az értékelés ha a pincér megkérdi a végén és őszintén tudom mondani, hogy finom volt. Vagy ha netes rendelès elfogyasztása után kivalora értékelem a helyet.
Bár a futárnak ehhez nem sok köze van. Valljuk be, sajna ő csak egyszerű szolga aki kihozza. Nem ő készíti. Aki késziti annak meg nem tudok a zsebébe tömni semmit elismerésül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!