Mennyi bevételük van a futároknak a borravalóból?
Meg mi az hogy a takarító sem kap? :D
A takarítónak mennyi felelösség van a munkáján? Nem mossa fel rendesen a lépcsöházat, és akkor történik valami? Semmi.
A futár meg nem visz ki időre céges papírokat-bukik valaki egy rakás pénzt az üzletén.
Nem viszi ki időben a kaját-máskor nem rendel onnan a kutya sem, a tulaj bukja a vendégkörét és a befektetett pénzét.
Bár kétlem hogy te felfogod a különbséget..
"Nem viszi ki időben a kaját-máskor nem rendel onnan a kutya sem, a tulaj bukja a vendégkörét és a befektetett pénzét."
Nos, ezek szerint a tulaj érdeke, hogy a futár időben és korrektül kézbesítsen. Nos, akkor szerinted nem a tulajnak kellene, hogy megfizesse a futárt? Vagy én azért jattoljak, hogy a tulajnak legyen forgalma a jövő héten is? Vagy alkalmazott vagyok, átveszek egy céges csomagot. Ha minden flottul megy, a futárcég is jól jár, az én cégem is jól jár. Na de nehogy már én a saját zsebemből fizessek azért, hogy két tőkés gyarapodjon! Nem értelek, komolyan... Az meg, hogy ettől, hogy ilyen véleménye van, valaki kretén lenne... Hát, nem tudom..
A jattolás intézménye egy pattanás a fejünkön. Ki kellene irtani. Egy dologra jó, a futárok teljesítményének mérésére, de arra mást kellene bevezetni. Jó a jatt, de hivatalosan. Mondjuk a kézbesítési aláírós cetlin "kérem 1-5-ig osztályozza, mennyire volt elégedett a futárunk munkájával". Az eredmény függvényében lehet alakítani a futár hivatalos adózott jövedelmét...
Ahha, szóval nem elég hogy zsidó vagy és sajnálsz pár százast, ehhez még elméletet is gyártottál hogy miért teszed. :D
A jatt a világ szinte részén századokra visszamenőleg működik, a kultúra része. De te majd kitalálod hogy töröljék el és ezentúl a taxist, a fodrászt, meg a pincért is 1-5-ig pontozod. :DDDD
Az meg hogy fizessen többet a cég az alkalmazottnak egy másik nagyon jó ötlet. Szerinted a cég, pl egy étterem ha a jatt helyett többet fizetne az alkalmazottnak akkor azt a plusz költséget ki fizetné? A vendég. Azaz nem 800 ft-ért ennéd a rántott húst, hanem 1400-ért.
Ezzel ugyan ott vagy, azaz kifizetted a "jattot", csak nem kérdezték meg hogy szeretnéd-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!