Mennyi bevételük van a futároknak a borravalóból?
Értsd: nincs időm egész nap a gép/telefon előtt ülni és arról vitatkozni hogy milyen jó is lenne ha nem kéne jattot adni, hanem azt a pénzt a cég fizetné ki mint fizetést.
Igen, nagyon jó lenne, csak közben bilibe lóg a kezed.
Nem jól látod. Te, aki jattot adsz, te kényszeríted bele a szerencsétlent ebbe a megalázó helyzetbe! Ha nem adnál, fél fizetésért nem dolgozna senki, a munkaadó megemelné a fizetést. Ennyi. Jatt legalizálva, fizetés kiszámíthatóvá téve, táppénz, nyugdíjhelyzet javítva.
De nem. Te inkább felböfögöd a hülyeséget, és a jattot élteted!
- Szóval ha a futár munkaadójának az érdeke, hogy a futár jól dolgozzon, miért én jattoljam a futárt?
- Miért jó az a futárnak, hogy jövedelmének egy része bizonytalan, nem hivatalos és kuncsorognia kell érte?
- Ennek milyen társadalombiztosítási hatásai vannak?
Nincs válasz, mi?!?
Ha nem adsz jattot attól még szerintem a többi ember ad, mivel ez tényleg egy több száz éves dolog, szóval most nem tudom miről álmodoztok.
Egyébként én ismerek jópár cégvezetőt, munkámból kifolyólag, az is egy földtől elrugaszkodott állítás hogy megemelnék a fizetéseket ha nem kapna az alkalmazott jattot. Bezárnának, mivel nem tudná kitermelni a cég ezeket a plusz kiadásokat, főleg itthon.
Aki nem tudja kitermelni a legális fizetést, annak nem kellene vállalkoznia. Van olyan, aki ki tudja, teret kapna ő!
A futárokat, pincéreket alkalmazó vállalkozók jellemzően pont nem azon gondolkoznak, hogy be kell-e zárniuk, hanem hogy kibontsák a 4 éves medencéjüket a II. kerületi villájukban, vagy felújítsák azt...
Ha nem vette volna meg az asszonynak a második Q7-et, mert ez éppen piros, hat éven keresztül fizethetné az árából 5 futárjának a magasabb fizetést. Nyilván nem fogja, ha inkább te vagy olyan hülye, hogy kifizeted az ő futárjának a bérét...
A futár meg közben megalázó helyzetben kuncsorog a pénzéért, nem kap táppénzt, és zsebből tarthatja el a szüleit is, akik nem kapnak elég nyugdíjat.
Azt meg felejtsük már el, hogy ha te nem adsz, más ad. Persze. Nem az én, hanem a tömegek viselkedéséről van szó. A jatt igenis egy nyomorult dolog, csak hátránya van. Meg kell szüntetni.
"Meg kell szüntetni." Hajrá! :)
Amit írsz az egyébként működik pl Franciaországban, ott nincs jatt, viszont felszolgálási díj van a számlán, ami adóköteles, tehát ott pl a felszolgáló kap egy normális fizetést, de ott sem 100% a főnök fizeti, hanem a vendég is belead.
Most az hogy meg kell szüntetni egy halott ügy ettől függetlenül.
"de ott sem 100% a főnök fizeti, hanem a vendég is belead."
Bocsi, de ezt úgy írtad, mintha az, amit a főnök fizetne, nem a vendégtől lenne...
Kérdező, ami a bolt bevétele az a főnöké. Amit a vendég ad azt meg a vendégtől kapod.
Kezdem úgy érezni hogy már csak szörszálhasogatás megy, meg már nem tudtok mibe belekötni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!