Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Határozott idejű szerződés...

Határozott idejű szerződés lejárta után visszatarthatja-e a munkáltató a kilépő papírokat ha nem adom le az eszközöket? Pl. belépőkártya, szekrénykulcs.

Figyelt kérdés
Június 30-án lejárt a határozott idejű szerződésem, az idő alatt táppénzen voltam. Bevittem a táppénzes papírt majd kértem a kilépő papírokat. Azt mondták akkor le kell számolnom és körbe kell mindent járnom. A munkáltatónak kötelessége 5 munkanapon belül a papírjaim kiadni vagy postára adni minden esetben. Mi történik akkor ha nem adom le az eszközöket amiket kaptam? Úgy tudom akkor a fizetésből kellett volna levonniuk. Vagy mit tehet a munkáltató ha csak úgy eltűnik a munkavállaló? Visszatarthatja-e addig a kilépő papírokat?
2015. júl. 3. 08:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ha postán megy vissza a cucc, akkor mindenképpen ajánlottan esetleg tértivevénnyel javasolt feladni.
2015. júl. 3. 10:14
 12/22 A kérdező kommentje:
Lehet ilyet? Mert inkább ezt a módszert alkalmaznám mint hogy bemenjek.
2015. júl. 3. 10:31
 13/22 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne? Postán, ajánlva, tértivevénnyel visszaküldöd. Vagy csak simán a recepcióig mész, ott leadod és gyorsan aláiratod velük, hogy átvették és kész.
2015. júl. 3. 11:13
 14/22 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy, de ott nincs recepció. :) Azért kérdezem mert lehet azért dobják vissza mert nem írtam alá személyesen.
2015. júl. 3. 11:21
 15/22 anonim ***** válasza:
A törvény úgy szól, hogy a cég tulajdonát vissza kell szolgáltatnod, nem úgy, hogy alá kell írnod bármit is. Ha tudod bizonyítani, hogy visszajuttattad (ajánlott, tértivevény!) akkor semmi gond.
2015. júl. 3. 11:58
 16/22 A kérdező kommentje:
Majd jó hülyének néznek, hogy nem vagyok képes bemenni. Azt nem kell aláírnom, hogy leszámoltam mivel lejárt a szerződésem. Ezt nem kell megerősíteni senkinek sem.
2015. júl. 3. 12:36
 17/22 A kérdező kommentje:
Na jó, nem szépítem, beszéltem velük, hétfőn bemegyek és lezárjuk.
2015. júl. 3. 13:53
 18/22 anonim ***** válasza:

Érdekes lett a végkifejlet...

Adott egy kérdés, válaszolunk rá, ketten is, felváltva, a kérdező lehülyézi a válaszolókat ("Hülyék kíméljenek"),

majd a megoldáson (posta) egy másodpercig elgondolkodik, aztán csinálja ami ellen eredetileg tűzzel-vassal tiltakozott.

Örülök, hogy "segíthettünk" ... :-(

U.i: örülök, hogy így lehurrogtál, hogy Neked nem olyan a képzettséged, hogy vissza kelljen könyörögni magadat, közben fogalmad sincs róla, hogy én milyen munkakörről beszéltem, nekünk milyen végzettségünk van. De mindegy is, mert rájöttem, hogy én sohasem érhetek fel - nem is akarok - a Te "magasságodig".

2015. júl. 3. 16:26
 19/22 A kérdező kommentje:
Tudtommal nem én írtam neked azt, hogy az egyik ismerősöd jól beolvasott a főnökének majd a végén vissza kellett magát könyörögnie. Nem érdekel kinek milyen végzettsége van, ebből azt szűrtem le, hogy arra céloztál nehogy nekem is nehogy "vissza kelljen magam könyörögni". Erre írtam, hogy olyan végzettségem van ahol nem hinném, hogy pont oda kéne visszamennem. Ettől még semmivel nem vagyok másabb mint bárki. ;)
2015. júl. 5. 09:45
 20/22 A kérdező kommentje:
Hoppá, -1 nehogy*
2015. júl. 5. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!