Szerintetek mi a teendő akkor ha a munkáltató arra kényszerít h olyan munkát végezzek ami veszélyeztet engem is és azt a személyt is akihez küldene (házigondozás)?
Hát nem tom, én is volt, hogy futószalagon dolgoztam egyetemi diplomával, meg most se a diplomámnak megfelelő munkakörben dolgozom. Mégis úgy gondolom, hogy joggal néztek volna furcsán, ha azt mondom nekik, hogy az, hogy ládákat pakolgassak, az nem a végzettségemnek megfelelő munka :P Ez ugyan igaz lett volna, csak hát ez senkit se érdekel: ők megszabták a munkaszerződésben, hogy ezt és ezt kell csinálni, én meg aláírtam, hogy csinálni fogom.
Ritka manapság az olyan szerencsés ember, aki echte a végzettségének megfelelő munkakörben dolgozhat, a pénz meg kell.
Azt a hivatkozási alapot viszont már jobbnak találom, hogy munkaidőn felüli, díjazás nélküli munkára akar kényszeríteni.
Inkább erre hivatkozzál, ezt senki nem várhatja tőled. Lejárt a munkaidőd, túlórát se fizetnek, akkor veszed a kalapod, aztán csókolom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!