Határozott idejű szerződés lejárta után visszatarthatja-e a munkáltató a kilépő papírokat ha nem adom le az eszközöket? Pl. belépőkártya, szekrénykulcs.
Határozott idejű szerződés esetén visszatarthatja-e a dolgozó az eszközöket? NEM.
"A munkáltatónak kötelessége 5 napon belül kiadni a papírokat"
Neked meg kötelességed visszaadni, leadni a belépőkártyát, stb. - még akkor is, ha le leszek húzva emiatt.
De játszunk el a gomdolattal, hogy nem adod vissza... Tegyük fel, a munkáltató kiadja a papírodat, s egy hét múlva lopás történik a munkahelyeden. Ki lesz az első számú gyanusított? Hát Te, mert nem adtad le a belépőkártyát. Még akkor is Te leszel a gyanusított, ha semmi, de semmi közöd nincs hozzá...
Ráadásul, ha nem adod le, a munkáltatóval nem tolsz ki, neki nem fog "fájni", Neked annál inkább (anyagilag is és erkölcsileg is)
Határozott idejű szerződés esetén visszatarthatja-e a dolgozó az eszközöket? NEM.
Te miről beszélsz? Nem is ezt írtam.
A kártyát nyilván letiltanák, a zárat kicserélnék, kamera is van az öltözőnél, gondolkodj. Leírtam miért nem akarok oda visszamenni. S sok helyen olvastam, hogy nem mentek be leszámolni de ugyanúgy kipostázták neki a papírjait. Azt nem találom sehol, hogy abban az esetben is ha nem adta le a kilépő eszközöket.
"A munkáltatónak kötelessége 5 napon belül kiadni a papírokat"
Neked meg kötelességed visszaadni, leadni a belépőkártyát, stb. - még akkor is, ha le leszek húzva emiatt.
Akkor küldd vissza postán az eszközöket, így nem kell szerencsétlenkedni. Beleírsz egy papírt, aláírva, két tanúval, beszkenneled.
Nincs lehetőségem személyesen bevinni, kérem tekintsék az eszközöket átadottnak. Kelt, város, név, aláírás, tanúk.
De megcsinálhatja.Mindenki mindent megcsinálhat, hiszen Te is megcsinálsz olyan dolgot, amit nem lehetne.
"Határozott idejű szerződés esetén visszatarthatja-e a dolgozó az eszközöket?
Te miről beszélsz? Nem is ezt írtam"
Persze, hogy nem ezt írtad, ezt én írtam :-)
Gondoltam, ebből rájössz, hogy nemcsak a cégnek, de NEKED IS vannak KÖTELESSÉGEID!
De látom, itt hiába fecsérlem az időmet: mivel nem azt írtuk, amit hallani szerettél volna, ezért átmentél támadásba. Szerintem inkább gondolkodj el egy kicsit, nem kellene-e változtatni a hozzáállásodon?
Sok-sok éve dolgozom már, láttam egy s mást, de sosem értettem, miért kell asztalt borogatva eljönni egy munkahelyről. Volt olyan kollégám, aki Tombolva, ordítozva mondott fel, "jól megmondta" a főnöknek, majd 2 év múlva rákényszerítette az élet, hogy visszakönyörögje magát...
ma 09.15. Szerinted ezt megtehetem? Nekem semmi szükségem azokra az eszközökre, de a főnökömmel se akarok találkozni.
Utolsó. Ne haragudj, de nem olyan végzettségem van ahol nem találnék máshol munkát. Tehát a "vissza könyörgés" nálam nem nyert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!