Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A megélhetésetek kedvéért...

A megélhetésetek kedvéért vállalnátok olyan munkát, ahol keménynek kell lenni másokkal? (apeh ellenőr, követelés behajtó? )

Figyelt kérdés

Szerintem undorítóak ezek a munkakörök, de egy ismerősöm szerint nagyon jól fizet.

Most nincs munkám, és döntenem kell az erkölcsöm, és a saját-családom megélhetése között.

Nagyon gyakran olyan üzleteket büntetnek, vagy olyan emberektől hajtanak be pénzt, ami szinte kreált büntetés, vagy olyan tartozás, ami mögött szinte semmi sincs (pl parkolójegy miatt vegzálni gyerekes családokat)

De a fizetés fix, és nagyon jó. :/

2015. máj. 15. 12:57
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

Az adóhivatal rossz példa volt, de a nav végez gyakran olyan behajtásokat, amik másképp nem behajthatóak. Például ha valaki bíróság elé kerül egy balhé miatt és kifizettetik vele a perköltséget, még akkor is ha csak egy barátjával veszekedtek részegen és a rendőr bevitte őket.

1 példa

2 példa például az, ha valaki mondjuk elfelejti, vagy teszem azt szándékosan nem érvényesíti a jegyét és megvágják 20-30 ezerre (parkolójegy, bkv, máv, nem tudom hogy vannak a büntetések mert régóta nem utaztam)

A büntetés egy értékpapír, néhány kőgazdag magyar ember azokból él, hogy ezekbe "fektet" mert ezek a cégek többnyire részvénytársaságok.

A cégeknek meg három oldaluk van

Az egyik oldalban lefejik az eus támogatásokat, ennek a felét a nagyfőnökök zsebre teszik.

A másik oldalon túlárazott szolgáltatásokat kínálnak (diákjegy Budapestről hatvanba majdnem 800 forint asszem)

A harmadik rész pedig a követelésbehajtás, amikor valaki valamit elront, megbünetik, akkor a 800 forintos jegy 8000 forintra rúg fel, amiből szépen 30-40 ezer forintos tartozások nőnek ki.

Szerintetek TÉNYLEG nincs olyan aki ezzel hatalmasat kaszál? És ez tisztességes?

Csak ember kell, és egy rendszer, hogy ezeket a pénzeket behajtsák.

Ugyanez a rendőrségnél is érvényes sajnos. Meg még nagyon sok más iparban. Szolgáltatások, stb. Például nekem a mobil tarifám 29 forint volt és tudtommal nem lehetne módosítani, mégis hirtelen egyszer csak 32 forint lett.

Tudtommal a tarifámnak maradnia kellett volna.

A másik például a bank, a mi bankunk egyszer csak megzakkant és elkezdett levonogatni mindenféle nem létező költségeket, úgy kellett panaszt tenni és bankot váltani. De most a bankot, amire leváltottam az otp-t szintén felvásárolták a magyarok és azóta megy tönkre, és ugyanolyan szar lett.

Szóval.

Ez persze az én oldalam, és a Vida Ildikós, Horvoth Andrásos témával egyet kell értsek, a felső vezetők 1 millió körül keresnek havonta, közben Vida pl angolul sem tud. Közben több nyelven tudó többdiplomás fiatal dolgoznak a gyorséttermekben.

2015. máj. 15. 15:08
 32/44 anonim ***** válasza:
Ha tudnád, hány botrány nem került a nyilvánosság elé... Ettől még helytelenítem a korrupciót, ne érts félre.
2015. máj. 15. 15:09
 33/44 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, a jogos büntetést nem helyeslem megúszni, akkor sem, ha az csak egy bliccelés, és valakiknek el kell végezni a piszkos munkát. Tudod, én sem azért fizettem ki azt a tanfolyamot, mert nem volt mire költenem, lett volna helye máshol is annak a pénznek, egy fillért nem láttam vissza belőle, pedig egyértelmű volt, hogy nem akarnak minket levizsgáztatni, és az a cél, hogy ne jussunk el a végéig. Már akkor indítottam ügyet, mikor már több hónapja vége kellett volna lennie a képzésnek és mi még a felénél sem jártunk. Miért úszhatják meg az ilyenek, miért ne kapjanak büntetést? Sajnos ők csak egy ellenőrzést kaptak, de már nem volt ott egy érintett sem, amikor az ellenőrök kimentek. Engem meg az zavar, hogy nem elég hatékony az ellenőrzés, és így lehúzhatnak embereket, akik előbbre akarnának jutni, akik még fizetnek is azért, hogy tanuljanak.
2015. máj. 15. 15:15
 34/44 A kérdező kommentje:

Büntetés, de figyelj, a valós szolgáltatás többszörösét büntetik?

Ez nem elrettentés, hanem egy jó üzlet a cégnek, akik a büntetés részt le tudják zsírozni.

2015. máj. 15. 15:28
 35/44 anonim válasza:
82%
Én vállalnám,legalább biztos lehetnék benne,hogy egy ember van közöttük aki toleráns és becsületes!:) Amit viszont nem vállalnék az a telefonos zaklatásos munka,nevezhetjúk direktmarketingnek is ha valakinek úgy jobban tetszik!
 36/44 A kérdező kommentje:
Milyen tanfolyamról van szó? Kresz? :/ uhh
 37/44 anonim ***** válasza:
74%
Miért, mennyi lenne szerinted a jogos büntetés? Én jobban fizető munkától, pozíciótól, keresetkiegészítési lehetőségektől estem el amiatt a suli miatt, az én káromat ki fizeti meg?
2015. máj. 15. 15:30
 38/44 anonim ***** válasza:
74%
Szakmai képzés, informatika.
2015. máj. 15. 15:30
 39/44 anonim válasza:
100%
Azzal, hogy felszállsz egy járműre, elfogadod az utazási feltételeket, amiben a büntetési tételek is szerepelnek.
2015. máj. 15. 15:41
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat.

De nekem volt egy-két ügyem az adóhatósággal pár éve. Pl. ingatlan illeték, meg egyszer a férjemnek a munkaadója elszúrta az adóbevallásást, persze előtte aláiratta vele, hogy önadózó (azóta megcsinálja magának, persze).

Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a hivatalnok próbált segíteni, és nem volt szemét, elég jól jöttünk ki a dologból, a legminimálisabbat kellett fizetni. Persze nyilván látták rajtunk, hogy nem vagyunk adócsalók, csak éppen pechünk volt. Szóval azért van lehetőség méltányosságra is.

2015. máj. 15. 17:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!