A megélhetésetek kedvéért vállalnátok olyan munkát, ahol keménynek kell lenni másokkal? (apeh ellenőr, követelés behajtó? )
Szerintem undorítóak ezek a munkakörök, de egy ismerősöm szerint nagyon jól fizet.
Most nincs munkám, és döntenem kell az erkölcsöm, és a saját-családom megélhetése között.
Nagyon gyakran olyan üzleteket büntetnek, vagy olyan emberektől hajtanak be pénzt, ami szinte kreált büntetés, vagy olyan tartozás, ami mögött szinte semmi sincs (pl parkolójegy miatt vegzálni gyerekes családokat)
De a fizetés fix, és nagyon jó. :/
Az adóhivatal rossz példa volt, de a nav végez gyakran olyan behajtásokat, amik másképp nem behajthatóak. Például ha valaki bíróság elé kerül egy balhé miatt és kifizettetik vele a perköltséget, még akkor is ha csak egy barátjával veszekedtek részegen és a rendőr bevitte őket.
1 példa
2 példa például az, ha valaki mondjuk elfelejti, vagy teszem azt szándékosan nem érvényesíti a jegyét és megvágják 20-30 ezerre (parkolójegy, bkv, máv, nem tudom hogy vannak a büntetések mert régóta nem utaztam)
A büntetés egy értékpapír, néhány kőgazdag magyar ember azokból él, hogy ezekbe "fektet" mert ezek a cégek többnyire részvénytársaságok.
A cégeknek meg három oldaluk van
Az egyik oldalban lefejik az eus támogatásokat, ennek a felét a nagyfőnökök zsebre teszik.
A másik oldalon túlárazott szolgáltatásokat kínálnak (diákjegy Budapestről hatvanba majdnem 800 forint asszem)
A harmadik rész pedig a követelésbehajtás, amikor valaki valamit elront, megbünetik, akkor a 800 forintos jegy 8000 forintra rúg fel, amiből szépen 30-40 ezer forintos tartozások nőnek ki.
Szerintetek TÉNYLEG nincs olyan aki ezzel hatalmasat kaszál? És ez tisztességes?
Csak ember kell, és egy rendszer, hogy ezeket a pénzeket behajtsák.
Ugyanez a rendőrségnél is érvényes sajnos. Meg még nagyon sok más iparban. Szolgáltatások, stb. Például nekem a mobil tarifám 29 forint volt és tudtommal nem lehetne módosítani, mégis hirtelen egyszer csak 32 forint lett.
Tudtommal a tarifámnak maradnia kellett volna.
A másik például a bank, a mi bankunk egyszer csak megzakkant és elkezdett levonogatni mindenféle nem létező költségeket, úgy kellett panaszt tenni és bankot váltani. De most a bankot, amire leváltottam az otp-t szintén felvásárolták a magyarok és azóta megy tönkre, és ugyanolyan szar lett.
Szóval.
Ez persze az én oldalam, és a Vida Ildikós, Horvoth Andrásos témával egyet kell értsek, a felső vezetők 1 millió körül keresnek havonta, közben Vida pl angolul sem tud. Közben több nyelven tudó többdiplomás fiatal dolgoznak a gyorséttermekben.
Büntetés, de figyelj, a valós szolgáltatás többszörösét büntetik?
Ez nem elrettentés, hanem egy jó üzlet a cégnek, akik a büntetés részt le tudják zsírozni.
Nem olvastam végig a hozzászólásokat.
De nekem volt egy-két ügyem az adóhatósággal pár éve. Pl. ingatlan illeték, meg egyszer a férjemnek a munkaadója elszúrta az adóbevallásást, persze előtte aláiratta vele, hogy önadózó (azóta megcsinálja magának, persze).
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a hivatalnok próbált segíteni, és nem volt szemét, elég jól jöttünk ki a dologból, a legminimálisabbat kellett fizetni. Persze nyilván látták rajtunk, hogy nem vagyunk adócsalók, csak éppen pechünk volt. Szóval azért van lehetőség méltányosságra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!